REÇELLİ YILDIZ KURABİYELER / MÜRBTEIGSTERNCHEN MIT GELEEE
Reçelli Yıldız Kurabiyeler: Malzemler: 300 gr. soğuk Tereyağı 150 gr. Şeker 1 fiske Tuz 2 yumurta 1 Vanilyaşekeri 500 gr....
Reçelli Yıldız
Kurabiyeler:
Malzemler:
- 300 gr. soğuk Tereyağı
- 150 gr. Şeker
- 1 fiske Tuz
- 2 yumurta
- 1 Vanilyaşekeri
- 500 gr. Un
İcine:
- Frambuaz veya Dut Reçelli
Üzerine:
- 6 kaşık kadar Pudraşekeri
Yapılışı:
yukarıdaki Malzemlerden güzel bir Hamur elde ediniz.
Tereyağı Hamuru elinizde yoğururken yumuşayacakdır..
Hamuru yarım Saat kadar soğuk yerde durması lazım.
Daha sonra unlanmış Mutfak tezkahınızda Hamuru yapışmıyacak şekilde acınız.
Yaklaşık 60 kadar Yıldız Formu ile Hamurlarınızı kesiniz ve diğer
Yıldızların ortasını bır kapak veya ufak bir Yıldız Kurabiye Formu yardımı ıle tekrar delik acınız.
Yıldızların alt tabanı deliksiz ve üsteki Yıldızlar delikli olacak.
Eğer Yıldız Kurabiye Formunuz yok ise bu işlemi büyük Bardak ve Pet Şişe Kabağı ile de yapabilrsiniz.
Yağlı Kağıtla serilmiş Tepsimize dizelim ve önceden ısıtılmış 200 C Fırınımızda
15 dakika kadar pişirelim. Delikli olan Yıldızların üzerine sıçak iken hemen Pudra Şekeri serpiniz.
Ve hepsini soğumaya bırakınız.
Ve hepsini soğumaya bırakınız.
Reçeli biraz ısıtınız, kaynamasına gerek yokdur . Tel süzgecin üzerinden Recelinizi ezerek geciriniz...üzerinde kalan cekirdek vs. atınız Recel bürüsüz ve içinde hiç bir parça olamalı. Receliniz biraz soğudukdan sonra yani biraz ılık şekilde iken daha akıcı olacakdır ve alt Yıldızların üzerine sürünz ve delikli olan Yıldızların üzerine kapatınız.
Kabatıktan sonra tekrar deliklerin içine Reçel ile doldurunuz.
Bu Reçelli Kurabiyeleri 1 ay Kurabiye Tenekesinde saklaya bilirsiniz.
Mürbteig - Gelee - Sternchen
Zutaten für den Mürbteig:
- 300 gr. Butter
- 2 Eier
- 150 gr. Zucker
- 1 Vanillenzucker
- 500 gr. Mehl
- 1 prise Salz
zum befüllen:
- ca. 200 gr. Gellee oder auch Himbeerkonfitüre
- ca. 6 Esslöffel Puderzucker zum bestäuben
Zubereitung:
Aus den Teigzutaten eine Mürbteig vorbereiten und den Teig für eine halbe Stunde kalt stellen.
Dann auf eine bemehlten Arbeitsplatte den Teig 3 mm dick ausrollen daraus ca. 60 Sternchen ausstechen. Aus der Hälfte der Sternen einen kleinen Stern ausstechen.
Auf einer mit Backpapier ausgelegte Backbleche legen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 C etwa 12 min goldbraun backen. Sternchen mit Loch sofort mit Puderzucker bestäuben. Anschließend auskühlen lassen.
Auf einer mit Backpapier ausgelegte Backbleche legen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 C etwa 12 min goldbraun backen. Sternchen mit Loch sofort mit Puderzucker bestäuben. Anschließend auskühlen lassen.
Gelee oder die Konfitüre erwärmen, nicht kochen lassen und über den Sieb sieben, so dass es keinerlei Stückchen in der Marmelade/ Konfitüre zusehen ist dann die Hälfte der Sternchen ohne Öffnung mit der rotem Gelee oder Konfitüre bestreichen. Je ein Plätzchen mit Öffnung darauf setzen.
Löcher mit dem restlichen Gelee / Konfitüre füllen.
Das gute ist, dass dieses Mürbteiggebäck in der Gebäckdose ca. 1 Monat oder auch mehr
haltbar ist..es schmeckt nicht nur am Weihnachten, sondern man kann es den ganzen Jahr über machen. Kann man mit Osterausstecher umwandeln.
Passt auch perfekt zum Kaffee.
Löcher mit dem restlichen Gelee / Konfitüre füllen.
Das gute ist, dass dieses Mürbteiggebäck in der Gebäckdose ca. 1 Monat oder auch mehr
haltbar ist..es schmeckt nicht nur am Weihnachten, sondern man kann es den ganzen Jahr über machen. Kann man mit Osterausstecher umwandeln.
Passt auch perfekt zum Kaffee.
Viel Spaß beim Nachbacken