Reçelli Pratik Kurabiye / Schnelle Marmelade Plätzchen

Pratik Reçelli Kurabiye Malzemeler: 1.5 Paket yani 375 gr. Tereyağı 2 Yumurta 1 Su Bardağı Şeker veya daha hafıf olsun diyorsanız ...

Pratik Reçelli Kurabiye

Malzemeler:

  • 1.5 Paket yani 375 gr. Tereyağı
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker veya daha hafıf olsun diyorsanız 1 Bardak Pudraşekeri
  • 2 Vanilya Şekeri
  • 1 Kabartmatozu
  • Alabildiği kadar Un yaklaşık 700 gr Un
  • 5 Yemek Kaşığı arzu ettiyiniz Reçel (Ben Ahududu Reçeli kullandım)
  • Biraz etrafına bulamak icin Hindistançevizi

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki Tereyağını Yumurtaları Şekeri Vanilya Şekerini bir Yoğurma Kabına koyunuz...Kabartmatozu ve yavaş yavaş Unuda ekleyerek yoğurunuz..
Kulak Memesi yumuşaklığında bir Hamur elde ediniz..Hamurunuzu biraz 1 Saat kadar Soğuk yerde bekletiniz.
Çeviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getiriniz ve yağlanmış veya yağlı Kayıt ile serilmiş Tepsinize diziniz..En son üzerine Çatalınızın izi cıkacak şekilde üzerine bastırınız..
Önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınınzda üzerleri fazla kızarmıyacak şekilde pişiriniz..Tepsinizi Fırından cıkartınız ve Soğumaya bırakınız.
Herhangi bir Recelli 5 Yemek Kaşığı kadar ufak bir Tencerede ısıtınız..ve her bir Kurabiyenin alt tarafını sürünüz...üzerine kapatacağınız Kurabiyeler kadar eşit Sayıda olsun. Biraz bekledikten sonra üzerine diğer boş Kurabiyeleri koyunuz ve arzu ederseniz kenarlarını Hindistan Çevizinine bulayınız.
Kurabiye Tenekesinde uzun zaman saklayabileceğiniz bir Kurabiye Tarifimdir.

Kolay gelsin Hanımlar


Schnelle Marmelade Plätzchen Zutaten für den Teig:

  • 375 gr.  (1 1/2 Päckchen)  Zimmerwarme Butter
  • 2 Eier
  • 1 Becher Zucker / wer es nicht so süß haben möchte dann 1 Becher Puderzucker
  • 2 Vanillenzucker
  • 1 Backpulver
  • Ca 700 gr. Mehl

Außerdem:

  • Ca. 5 Esslöffel Marmelade (ich habe Himbeermarmelade benutzt)
  • Etwas Kokosraspel zum darin wälzen

Zubereitung:

Alle Zutaten zu einem glatten Teig verarbeiten.
Danach 1 Stunde kühl stellen.
Vom Teig Nuss große Teile nehmen zum Ball formen und auf mit Backpapier belegtes Backblech setzen und mit einer Gabel flach drücken; sodass die Form von der Gabel zuerkennen ist.
Im vorgeheizten Backofen 180° C backen. Die Plätzchen noch im weißen Zustand vom Ofen herausnehmen. Sie dürfen nicht braun werden. Erkalten lassen..Die Marmelade kurz in einem Topf erhitzen.
Die Plätzchen abzählen und die Hälfte mit der Marmelade bestreichen..etwas abkühlen lassen danach die anderen Plätzchen darauf stellen...wer mag kann die Marmelade Seiten noch in Kokosraspeln wälzen.

Diese Plätzchen halten in der Gebäckdose sehr sehr lange frisch.
Viel Spaß beim Nachbacken.

DAHA FAZLASI

NEW 1584465787528479750

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item