Kadayıflı Muhallebi Tatlısı / Kadayıf mit Milchpudding

Muhallebi Kadayıf Tatlısı: Malzemeler: Muhalebesi için: 1 l Süt 1 su bardağı Un 1 Su bardağı Şeker 1 Vanilya Arzuya göre 1 dam...

Muhallebi Kadayıf Tatlısı:

Malzemeler:

Muhalebesi için:

  • 1 l Süt
  • 1 su bardağı Un
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Vanilya
  • Arzuya göre
  • 1 damla Sakızın yarısı
  • ( Damla sakızlı Falımda olabilir)

Kadayıf için:

  • 200-400 gr kadar taze Kadayıf
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • 3 yemek kaşığı Şeker
  • 1 su bardağı Çeviz/Fındık veya Bademde olabilir

Yapılışı:

Ilk önce Muhallebimizi hazırlayalimki biraz soğusun.
Bunun için Tencereye Sütümüzu, Unumuzu Şekerimizi ve Vanilyamızı ekleyerek Cırpma Teliyle karışdıra karışdıra pürüzüz bir şekilde pişirelim.
Soğumaya bırakalım.
Çünki sıcak sıcak dökersek Kadayıfın cıtırlığını kaybeder.
Arada bir sertleşmesin diye karışdıralım.

Şimdi Kadayıfımızı kavuralım.
Ilk önce Kadayıfı iyice inçe inçe doğrayalım.
( Buzlukdan cıkmış olursa daha iyi doğranır)
Bir Tavamızın içerisine Tereyağızı, Çevizimizi, Şekerimizi ve Kadayıfımızı ekleyelim ve kısık ayarda karışdırarak kavrulmasına sağlayalım.
Soğumaya bırakalım.
Ikiside soğuk bir şekilde biraraya gelirse daha iyi sonuc alırız.
Kadayıfımız soğuduktan  sonra bir Borcamın altına Kadayıfın yarısını yerleşdirelim.
Soğumuş olan Muhallebimizi dökelim.
Üzerine geri kalan Kadayıfımızı dökelim ve Elimizle bastırarak güzelce yayalım.
Biraz Buzdolabında soğuduktan sonra Servise hazırdır.
Afiyet olsun

Kadayıf mit Michpudding

Frische Kadayif kann man überall in türkischen Läden im Kühlregal  finden.

Zutaten:

Für Michpudding:

  • 1 liter Milch
  • 1 mittelhohes Glas Mehl
  • 1 mittelhohes Glas Zucker
  • 1 Vanillinzucker

Für die Kadayıfmischung:

  • 200-400 gr frisches Kadayıf
  • 2 Esslöffel Butter
  • 3 Esslöffel Zucker
  • 1 Glas Walnüsse oder auch andere Nusssorten.

Zubereitung:

Zuerst bereiten wir die Michpudding, weil es sich abkühlen muss.
Dafür nehmen wir ein hohes Topf und geben Mich, Mehl , Zucker und die Vanillinzucker hinein.
Unter ständigem rühren mit riner Schneebesen,  erreichen wir eine Puddig hafte konzistenz.
Zum kochen bringen und vom Herd nehmen.
Ab und zu durchrühren und kalt stellen.

Für die Kadayıfmischung müssen wir unsere Kadayıf richtig schön kleinschneiden.
Es ist auch hilfreich, wenn wir es über Nacht im Kühlfach hatten.
( Es lässt sich dann besser kleinschneiden).
Nun in eine große und tiefe Pfanne erhitzen wir die Butter und geben nachhinein alle Zutaten dazu.
Im mittleren Hitze unter ständigem rühren muss es goldbraun werden.
Von der Kochplatte nehmen und die Pfanne erkalten lassen.
Beide Zutaten müssen kalt sein bevor sie zusammen kommen.
Nun in einem grossen Form zuerst die Hälfte des Kadayifgemisches füllen und zurecht formen.
Dann die gesamte Michpudding darauf füllen.
Zum Schluss dann die restliche Kadayifmischung darauf verteilen.
Kalt stellen und servieren.
Ich hoffe ich konnte es euch gut erklären!
Guten Appetit

DAHA FAZLASI

Sütlü Tatlılar 7380604081200132514

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item