Fındıklı Kurabiye / Nussmakronen
Fındıklı Kurabiye Malzemeler : 3 Yumurta 250 gr. Şeker 300 gr toz Fındık Yarım cay kaşığı Tarcın Biraz Limon rendesi 100 gr. Un ...
Fındıklı Kurabiye
Malzemeler :
- 3 Yumurta
- 250 gr. Şeker
- 300 gr toz Fındık
- Yarım cay kaşığı Tarcın
- Biraz Limon rendesi
- 100 gr. Un
Üzerine
- Fındık
Yapılışı:
Ilk önce Yumurta ve Şekeri iyice Mikser ile çırpınız..daha Sonra hem yavaşca cırparak Toz Fındığı Unu Tarçını ve Limon Rendesini de ekleyerek akıcı bir Kurabiye Hamuru elde ediniz.Yağlı Kağıt ile serilmiş Tepsiye iki Kaşık yardîmî ile birer kaşık kadar Tepsiye diziniz...üzerine ortalarına 1 adet Fındık yerleşdiriniz..önceden ısıtılmış 180 ° C Fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişiriniz.
Soğudukdan sonra arzu ederseniz Pudraşekeride dökebilirsiniz.
Çok pratik ve bi okadar da lezzetli bir Tarifdir denemenize tavsiye ederim.
Nussmakronen:
Zutaten:
- 3 Eier
- 250 gr. Zucker
- 300 gr. gemahlene Hasselnüsse
- 1 p. Zitronenaroma
- Halbes Tl Zimt
- 100 gr. Mehl
Zubereitung:
Eier und Zucker schaumig rühren.
Nach und nach alle Zutaten zu einer glatten Teig verarbeiten.
Backblech mit Backpapier belegen und kleine Häufchen mit Löffel setzen.
Mit je eine Nuss in die Mitte belegen und im vorgeheizten Backofen bei 180 C
goldbraun backen.
Viel Spaß beim Nachbaken