Marslı Pasta / Mars Torte

Marslı Pasta  Kakaolu Pandispanya icin: 6 büyük Yumurta L Sarısı ve Beyazı ayrılacak 300 gr. Toz Şeker Yarım Cay Bardağı Sıcak Su 2...

Marslı Pasta 

Kakaolu Pandispanya icin:

  • 6 büyük Yumurta L
  • Sarısı ve Beyazı ayrılacak
  • 300 gr. Toz Şeker
  • Yarım Cay Bardağı Sıcak Su
  • 2 Vanilya Şekeri
  • 2 Cay Bardağı tepeleme veya 130 gr. Nişasta
  • 200 gr.Un
  • 4 veya 5 Kaşık Kakao 
  • 1 Tane Kabartmatozu

Kreması :


  • 9 kutu 200 er ml Sıvı Krema 
  • 2 Tane Dr. ÖTKER in Crem ole Cikolata veya Nougat olanı
  • 1 Tane Dr. ÖTKER Crem ole Karamel
  • 9 Vanilya Şekeri ve 9 Kremasertleşdirici
  • Yurtdışında olanlar 9 Tatlı Kaşığı San a partta kullanabilirler
  • 2 paket küçük Mars veya herhangi bir Çikolata 
  • 16 Tane Mars  üzerine ayrılır ve geriside Çikolata karışımın içine doğranır

Yapılışı:


Ilk önce Pandispanyanızı bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.
Veya Geceden yapıp Sabahda iç Kremasını yapınız.
Ilk önce Yumurtaları güzelce iki ayrı çırpma Kapınıza ayırınız.
Yumurta Beyazlarını bir 10 veya 15 dakika Kar haline gelene kadar çırpınız..
Diğer Kapdaki Yumurta Sarısının üzerine 300 gr. Toz Şekeri ve yarım Cay Bardağı Sıcak Suyu yavaş yavaş ikisini ilave ederek çırpınız. Bu işlem biraz uzun sürmeli..Iyice Sarı ve daha çok  Beyaza dönük bir Renk ve kabarana kadar Mikser ile çırpılır.
Bundan Sonraki işlem için lütfen Mikserinizi kullanmayınız.
Unu ve Kakao, Kabartmatozunu hepsini bir Elekden gecirerek Yumurtalı Şeker karışımın üzerinden eleyiniz. Bir Spatula ile Unu bu karışıma yediriniz. Yavaş yavaş kabarıklığını kayıp etmeden..
En son Yumurta akınıda aynı bu şekil Spatula ile Pandispanya Hamurunuzu karışdırınız. Yuvarlak Kelepçeli Kalıbınızın altına Yağlı kağıt seriniz ve Kelepçesini sıkışdırınız...kesinlikle yağ sürülmez Kalıba bu kaparmasını önler.
Pandispanya Hamurunu Kalıpa dökünüz ve bir kac kere Kalıpınız kaldırıp Tezkaha vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkmasını ve düzlemiş olmasını sağlayınız.
Önceden ısıtılmış Fırında 160 ° C veya
170 ° C 45 veya 50 dakika pişiriniz.
Fırının kapağını 45 dakika dolmadan acmayınız! Daha sonra bir Kürdan ile veya Bıcak ile pişip pişmediğine kontrol ediniz ve Fırından çıkartıp Kalıpın etrafını Kalıpınızı çizmeden bir Bıcakla Pandispanyanın Kelepceden ayrılmasını sağlayınız.. ve üzerine bir Servis Tabağı koyarak Ters ceviriniz Kalıpınızı ve Yağlı Kağıtıda cıkarark soğumaya bırakınız.
Ertesi gün Pandispanyayı 3 eşit Pata kesiniz.
Kremaları 3er şekilde cırpınız.
3 Soğuk Kremayı 3 Vanilya Şekerini ve 3  Kremasertleşdiricinide Sert bir kıvam alana kadar çırpılır ve en son Krem Ole Çikolata eklenir...doğramış olduğunuz Çikolata Parçaları eklenir ve birinci Pata bu Krema sürülür.
2. Pat üzerine güzelce yerleşdirilir.
Yine 3 kutu Krema 3 Vanilyaşekeri ve 3 Kremasertleşdirici sert bir kıvam alana kadar çırpılır ve en son 1 Crem Ole Karamel eklenir ve tekrar çok kısa çırpılır ve 2. Pata bu Karamelli Krema sürülür.
3.Pat yani Son Kat üzerine yerleşdirilir.
Yine 3 Soğuk Krema 3 Vanilya Şekeri ve 3 Kremasertleşdirici sert bir kıvam alana kadar çırpılır ve en son Crem Ole Tozunu içine dökerek bir iki defa daha çırpılır. Bu Karışımdan 7 Yemek Kaşığı üzerine süslemek için ayrılîr..Bu Kremayı güzelce Pastanın heryerine kapatacak şekilde sürülür ve en son 16 tane güller fışkırtılır ve güllerin üzerine Mars veya herhangi bir Çikolata yerleşdirilir.
3 Saat Buzdolapında bekledikden sonra Servise hazır olur..

Uzun uzun ayrıntılı yazdım lütfen korkmayınız göründüğü gibi zor değil aksine çok kolay bir Pasta Tarifimdir.

Kolay gelsin Hanımlar

Mars Torte

Zutaten für den Kakao Biskuit

  • 6 Eier grösse L
  • 300 gr. Zucker
  • 40 ml heisses Wasser 5 Essl.
  • 2 Vanillenzucker
  • 130 gr. Speisetärke
  • 200 gr. Mehl
  • 4 bis 5 Essl. Kakao
  • 1 Backpulver

Für die Creme:


  • 9 kalte Schlagsahne a 200 ml
  • 9 p.Vanillenzucker
  • 9 p.Sahnsteif
  • 2 Dr. Oetker Paradiescreme Nougat oder Schoko
  • 1 Dr. Oetker Paradiescreme Karamell
  • Ca 2 Packungen kleıne Mars grosse gehen auch
  • Davon 16 Stück zum Verziehren aufheben
  • Übrige Mars klein hacken und in die  Schokocreme mischen.

Zubereitung:


Ich empfehle immer den Biskuit ein Tag vorher zu backen oder in der Nacht und am nächsten Tag weiter bearbeiten.
Für den Biskuit werden die Eier getrennt. Eiweiß steif schlagen und auf die Seite legen. Eigelbe mit 300 gr. Zucker und 5 Esslöffel heißem Wasser solange mit dem Mixer schlagen bis Sie sich an Volumen verdoppelt und gelbweiß wird...
Nun nicht mehr mit dem Mixer arbeiten.
Mehl Backpulver und Kakao wird über dem Eigelbgemisch gesiebt und mit dem Spatel langsam vermischt..Zuletzt noch die Eiweißmasse langsam unterheben. Springform wird nicht gefettet, am unteren Boden wird das Backpapier mit der Springform gespannt.
Vorsichtig Biskuitteig hineingefüllt und im vorgeheizten Backofen bei 160 °C - 170 °C ca. 45 bis 50 Min fertig gebacken.
Bitte den Ofen erst nach 45 Min öffnen und Stäbchenprobe machen.
Einen Servierteller nehmen und den Biskuit umdrehen, von der Form und Backpapier lösen, erkalten lassen.
Den Biskuit 2 × mal waagerecht aufschneiden, sodass 3 Böden enstehen.
Für jede Cremeschicht wird je 3 Becher kalte Sahne mit je 3 Vanillenzucker und  je 3 Sahnesteif päckchen aufgeschlagen.
Für die erste Schicht kommt zudem geschlagenen Sahne 1 Päckchen Dr. Oetker Paradiescreme Nougat oder Schokolade Pulver.
Dann kurz mit dem Pulver nochmals aufschlagen und gehackten Mars Stückchen dazugeben und auf den ersten Boden streichen.
Mit den Zweiten Boden zudecken.
Je 3 Becher kalte Sahne mit Vanillezucker, Sahnesteif wieder steif schlagen und Dr. Oetker Paradiescreme Karamel dazugeben nochmals kurz aufschlagen.
Auf den zweiten Boden verteilen und den 3 (letzten) Boden darauflegen.
Sahne wieder steif schlagen und Paradiescreme Nougat oder Schoko dazugeben davon ca. 7 Esslöffel für die Verziehrung auf die Seite legen. Nun mit dem Restcreme die Torte schön umhüllen und gut zuletzt 16 Röschen mit der Spritztülle spritzen und je auf einen Röschen 1 kleine Mars legen..wer mag kann noch den Boden entlang mit Schokostückchen dekorieren.
Die Torte 2 bis 3 Stunden kühlen danach erst servieren.


Auf ein gutes gelingen viel Spaß beim Nachmachen

DAHA FAZLASI

Pastalar 7807719436182850344

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item