Doğranmış Karışık Lahana Turşusu / In Essig eingelegtes gemischter Kraut

Doğranmış Karışık Lahana Turşusu ( Kıyma Turşu) Çok Pratik ve Yenmeside kolay bir Turşu Malzemeler: ●1 normal boy Lahana ●1 norma...

Doğranmış Karışık Lahana Turşusu ( Kıyma Turşu)

Çok Pratik ve Yenmeside kolay bir Turşu

Malzemeler:

●1 normal boy Lahana
●1 normal boy Kırmızı Lahana
●1 kg Havuc
●1 Demet Maydanoz
● 10 kadar ufak acı Biber
Daha acılı seven daha çok koyabilir burada Kavanoz başına 2 veya 3 tane yeterli
●10 -15 Diş Sarımsak
● 1 Litre kaynamış Su (Soğuk olarak kullanalacak)
●1 litre Elma Sirkesi arzuya göre daha azda kullanabilirsiniz
● 1 Cay bardağı Kaya Tuzu
● 2 - 3 Limon

Yapılışı:

Tüm Malzemeleri Havuc soyacağı ile biraz ince ince doğrayalım..Biraz daha kalın seviyor iseniz bir Bıcakla doğrayınız.Yıkayıp ve biraz Suyunu süzdürünüz.
Limonları dilimleyiniz....
Sarımsakları soyup birer cizgi atınız
Biberleri ben sadece yıkadım ve icine koydum...çok acı seviyorsanız bir iki tanesini doğrayınız
1 litre Kaynamış Suda 1 Cay Bardağı Kaya tuzunu eritip soğumaya bırakınız...
1 litre Elma sirkesini ve soğuk olan Tuzlu Suyumuzuda Tüm Malzemelerin üzerinden dökelim bi 4 veya 5 Saat ağzı kapalı birşekilde bekletelim...ve en son ya orta boy Kavanozlara yada bir Turşu Bidonuno güzelce basınız .....
Karanlık ve Soğuk yerde 5 veya 7 gün sonra Turşunuz hazır olacakdır...


Afiyet olsun

In Essig eingelegtes gemischter Weißkraut / Rotkraut


Zutaten: 

  • 1  Weiße Kraut (normale Größe)
  • 1 Rote Kraut ( normale Größe)
  • 1 kg Möhren
  • 1 Bund Petersilie
  • Wer mag eine paar Chillischoten
  • 10-15 Knoblauchzehen
  • 1 Liter gekochtes Wasser 
  • 1 Liter Apfelessig
  • halbes Glas Bergkristallsalz
  • 2-3 Zitronen

Zubereitung: 

Zuerst schneiden Sie alles klein bis auf die Chillischoten....
Es lässt sich auch wunderbar mit dem Sparschäler schneiden. Alles waschen und gut abtropfen lassen. Knoblauchzehen vom Haut entfernen und je eine Zehe mit dem Messer schlitzen.
Zitronen kleinschneiden.
1 Liter Wasser kochen, darin das Salz auflösen und erkalten lassen.
Alles geschnittene Gemüse in einem großem Gefäß geben und zuerst den erkalteten Wasser Salzgemisch und 1 Liter Essig hinein schütten und zugedeckt mit dem Deckel etwa 4-5 Stunden stehen lassen. Nach dem warten in mittl. große Gläser füllen. Im Abstellkeller dunkel und kühl aufbewahren..
Nach 5 bis 7 Tagen kann man je nach lust das  gemischte Essig Weißkraut Salat essen.

Viel Spaß beim Nachmachen

                                 
                                 

DAHA FAZLASI

Turşular 3804106171967965361

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item