Limonlu Mufinsler / Zitronenmuffins

Limonlu Mufinsler Iki farklı Tarifim ile 1. Tarif Malzemeler: 175 gr. Yumuşak Tereyağı 170 gr. Şeker 1 Vanilyaşekeri 1 Fiske Tuz...

Limonlu Mufinsler

Iki farklı Tarifim ile
1. Tarif
Malzemeler:

  • 175 gr. Yumuşak Tereyağı
  • 170 gr. Şeker
  • 1 Vanilyaşekeri
  • 1 Fiske Tuz
  • 4 Orta Boy Yumurta
  • 1 Tane taze Limonun sıkılmış Suyu
  • 1 Tane rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 325 gr. Un
  • 1 Kabartmatozu
  • 5 Çorba Kaşığı Süt
Limonlu Glaze:

  • 1 adet sıkılmış Taze Limon Suyu
  • yaklaşık 8 Çorba Kaşığı Pudraşekeri
Yapılışı:
İlk önce Yumurta ve Şekeri, Vanilyaşekeri ve bir Fiske Tuzu iyice Mikser ile kabarana kadar çırpınız..
Daha sonra Yumuşamış Tereyağını da ekleyerek iyiçe homojen bir Kıvam alana kadar çırpmaya devam ediniz..Un ile Kabartmatozunu karışdırınız yavaş yavaş Kek Hamuruna ekleyiniz..Limonsuyu, Limonkabuğu rendesi ve en son Süt eklemeyi unutmayınız.
Mufin Kalıbınızı ya iyice yağlayınız yada Mufin Kağıtlarınız var ise tüm Gözenekleri yerleşdiriniz... Her Gözeneğe 3/4 Kek Hamurunla doldurunuz..önceden ısıtılmış Fırında 180 °C yaklaşık 20 - 25 dakika pişiriniz...Lütfen bir Kürdanla veya bir Bıcakla pişip pişmediğini kontrol ediniz çünki her Fırın ayrı pişirir.

Soğuduktan sonra Pudraşekerine yavaş yavaş Limonsuyunu ekleyerek kalın akıcı bir hale gelene kadar karışdırınız ve Bir Kaşık yardımı ile zikzak çizerek Mufinlerin üzerinden gezdiriniz.
2. Tarif
Limonatalı Limonlu Mufinsler
Malzemler:
  • 150 gr. erimiş Tereyağı veya Sıvıyağ
  • 3 Yumurta 
  • 200 gr. Şeker
  • 75 ml taze sıkılmış Limonsuyu
  • 1 adet rendelenmiş Limonkabuğu
  • 125 ml Limonata
  • 300 gr. Un
  • 1 Kabartmatozu
Yapılışı:
İlk önce Yumurta ve Şekeri güzelce kabarana kadar çırpınız...erimiş/soğumuş Tereyağını/Sıvıyağını ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Limonkabuğu, Limonsuyu ve Limonatayı ilave ediniz..Unla Kabartmatozunu karışdırınız ve yavaş yavaş Mikser ile çırparak homojen ve akıcı bir Kek Hamuru Elde ediniz.
Mufin Kalıbınızı iyice yağlayınız veya Mufinkağıtları ile her Gözeneğe yerleşdiriniz.
3/4 yani yarıdan biraz fazla Kalıblara Kek Hamurundan doldurunuz ve önceden ısıtılmış Fırında 180°C yaklaşık 25-30 dakika pişiriniz her Fırın ayrı pişirir lütfen pişip pişmediğini Kürdan veya Bıcak ile bakınız ve soğuduktan sonra yukardaki ilk Tarifde verdiğim Limonlu Pudraşekerli Glaze ile süsleyiniz..
Bu Tarifden normal Kek Kalıpında'da pişirebilirsiniz ..pişirme Süresi ozaman 45 -50 dakikadır..

Kolay Gelsin Hanımlar

LOCKERE 

ZITRONENMUFFINS

2 Rezepte 

Rezept Nr. 1

ZUTATEN:

  • 175 g weiche Butter 
  • 170 g Zucker
  • 1 Päckchen Vanillezucker
  • 1 Prise Salz
  • 4 Eier Grösse M
  • 2 unbehandelte Zitronen
  • 325 g Mehl
  • 1 Päckchen Backpulver
  • 5 EL Milch 
  • ca 8 EL Puderzucker

ZUBEREITUNG:

Die Butter mit 150 g Zucker, Vanillinzucker und Salz cremig schlagen. Die Eier einzeln unterrühren. Die Schale von 1 Zitrone abreiben. Die Zitrone dann halbieren und den Saft auspressen. Zitronenschale und Zitronensaft in die Butter-Eier-Masse rühren. Mehl und Backpulver mischen. Dann abwechselnd mit der Milch kurz unter den Teig rühren. Die zwölf Mulden einer Muffinform mit Papierförmchen auslegen und jede Mulde zu 3/4 mit Teig füllen.

Im vorgeheizten Backofen  180°C etwa 25 – 30 Minuten backen. Die Muffins herausnehmen und ungefähr 1 Stunde auskühlen lassen.Den Puderzucker mit dem Zitronensaft zu einem dünnen Guss 
verrühren und die Muffins damit überziehen.


Rezept Nr. 2

Zitronenmuffins mit Zitronenlimonade

Zutaten:

  • 150 gr. flüssige Butter / Sonnenblumenöl
  • 3 Eier
  • 200 gr. Zucker
  • 1 abgeriebene Schale von einer Zitrone oder auch Päckchen Zitronenschale von Dr.Oetker
  • 75 ml frisch gepressten Zitronensaft 
  • 125 ml Zitronenlimo
  • 1 kleiner Fläschchen Zitronenaroma
  • 300 gr. Mehl
  • 1 Backpulver


Zubereitung:

Zuerst die Eier mit Zucker gut mit dem Mixer cremig schlagen. Danach die flüssigen Zutaten unter rühren zugeben...Zitronenschale abreiben ,Saft auspressen und zum Teig hineingeben.
Mehl mit Backpulver vermischen und langsam den flüssigen Teig zugeben....
Alles nochmals gut zu einem geschmeidigen cremigen Teigmasse durchrühren.
Muffinform mit Papier Muffinförmchen belegen.
Teif in den Muffinförmchen zu 3/4 füllen und im vorgeheizten Backofen bei
180 C ca 25-30 Min backen...Stäbchenprobe/Garprobe nicht vergessen!!
Weil jeder Backofen anders ist..
Dieser Teig eignet sich auch wunderbar als Zitronenkuchen...der Kuchen braucht aber
länger zum backen ca...45 -50 Minuten...

Nach dem erkalten mit Zitronenglausur bestreichen...siehe oben das Rezept..

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

NEW 1523764603619375747

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item