Pırasalı Karnıbahar kavurması

Pırasalı Karnıbahar kavurması (KELBAŞ KAVURMASI)  Ege yöresine ayit Malzemeler: 1 adet Karnıbahar 2 veya 3 adet Pırasa ( beyaz yerle...

Pırasalı Karnıbahar kavurması (KELBAŞ KAVURMASI)  Ege yöresine ayit

Malzemeler:

  • 1 adet Karnıbahar
  • 2 veya 3 adet Pırasa ( beyaz yerleri doğranacak)
  • Yazın 2 veya 3 ermiş domates
  • Kışın 1 domates konserve
  • Kırmızı renk biberi
  • Yaklaşık 1 cay kasığı tuz
  • Arzuya göre acılıda yapilir
  • Yarım cay bardağı Zeytinyağı yoksa sıvı yağ da olabilir

Yapılışı:

Ilk önce Pırasayı yıkayalım ve beyaz yerlerine doğrayalım. Geri kalan kısmını Pırasalı Börek yapabilirsiniz.Tarifi bu Sayfada var. Daha sonra Karnıbaharı yıkayalım ve düzgün şekilde doğrayalım. Bu arada Tenceremize Yağı ve Pırasayı koyalım ve hafif ayarda güzelce kavuralım...Renk Biberine koyup biraz daha karışdıralım...ve Karnıbaharıda ekleyelim...üzerine doğramış olduğumuz Domatesleri de ekleyelim..tuzunu da koyalım ve Tencerimize karışdırmadan kapağına kapatalım bir 15 dakika pişsin böyle. Şimdi yavaş yavaş karışdırın ve güzel kavurarak pişmesine sağlayın..
Afiyet olsun

DAHA FAZLASI

NEW 8452704254848143018

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item