Çilekli Dilimler / Erdbeer Schnitten

Çilekli Dilimler: Malzemeler: Pandispanya için: 4 Yumurta 2 Neskahve Fincanı Şeker Yarım Neskahve Fincanı Sıvı Yağ 1 Neskahve Fi...

Çilekli Dilimler:

Malzemeler:
Pandispanya için:

  • 4 Yumurta
  • 2 Neskahve Fincanı Şeker
  • Yarım Neskahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 1 Neskahve Fincanı Soda/Su
  • 3 Neskahve Fincanı Un
  • 1 Kabartmatozu

Çilekli Sosu için:

Eğer Çilekleriniz şekerli ise bu Sosu yapmanıza gerek yok!!
Sadece Çilek ve Kırmızı Jöle ile yapabilirsiniz.
Benim aldığım Çileklerin pek bi tadı yoktu ve bu Sosu yapmak zorunda kaldım.
  • 500 gr. Yıkanmış ve doğranmış Çilek
  • 1 cay Bardağı Su
  • 1 cay Bardağı Şeker
  • 2 - 3  Çorba kaşığı Nişasta

Kreması:

  • 3 adet Sıvı Krema / Schlagsahne
  • 3 Kremasertleşdirici / Sahnesteif
  • 3 adet Vanilyaşekeri / Vanillenzucker
  • 2 adet  Krempeynir / Schmand
  • 1 paket  Vanilyalı Krem Ole / Paradiescreme Vanille Geschmack
  • 6 Çorba Kasığı elenmiş Pudraşekeri

Yapılışı:

Ilk önce Yumurta ile Şekeri iyice kabarana kadar ve Beyazımsı bir Renk alana kadar Mikser ile çırpınız.
Daha sonra Yağını ve Soda yavaş yavaş çırpmaya devam ederek ekleyiniz.
En son Unla Kabartmatozunuda ayrı bir yerde karışdırıp üc veya dört kerede ekleyiniz iyece homojen ve akıcı bir Kıvam olacak.
Yağlanmış Tepsimize bu Karışımı dökerek düzledikten sonra önceden ısıtılmış Fırında 180 °C Fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelecek.
Pişdikten sonra soğumaya bırakınız.
Arasındaki Çilekleri istediğiniz gibi iki ayrı yöntem var. 
  • 1. Yöntem
  • Eğer Çilekleriniz ekşi gibiyse benim gibi doğranmış Çilekleri bir Tencereye alınız ve üzerine 1 cay Bardağı Şeker 1 cay Bardağı Su (ekstradan 1 Cay Bardağı Su ile 2 veya 3 silme Çorba Kaşığı Nişastayı iyice karışdırıp Nişastanın pürüzsüz bir Hal almasını sağlayınız)  
  • Bir taşım  kaynayan Çileklerin üzerinde Nişastalı karışımı dökerek hızlı bir şekilde karışdırarak  soğuyan Kekin üzerine hemen yayınız..tekrar soğutunuz.
  • 2. Yöntem 
  •  doğranmış Çilekleri direk Kekin üzerine yayarak iki paket kırmızı Jöle dökünüz.
Soğuduktan sonra Kremasını hazırlayınız.
Bunun için önce Kremaları, Kremasertleşdirici ve Vanilyaşekerini, Pudraşekerini ilave etip iyice sertleşene kadar çırpınız.. en son Crem Ole/ Paradiescreme yi toz halinde Kremayla birlikte bir iki kere iyice karışdırınız.. ayrı bir yerde çırptığınız Krempeynirini/ Schmandı Kremayla pirleşdirip soğuyan Pastanın üzerine yayınız..dilediğiniz gibi dilimleyerek ve süsleyerek soğuk halde sunabilirsiniz.

Kolay Gelsin Hanımlar

Erdbeerschnitten

Zutaten:
Für den Biskuit:

  • 4 Eier
  • 2 Tassen Zucker
  • Halber Tasse Speiseöl
  • 1 Tasse Sprudel
  • 3 Tassen Mehl
  • 1 Backpulver

Erdbeer Füllung:

  • Ca. 500 gr. gewaschene und geschnittene Erdbeeren
  • 2 Tortenguss Rot etwas Zucker

Aber wenn ihr säuerliche Erdbeeren habt könnt ihr auch diese Variante machen:
  • Erdbeeren waschen klein schneiden in einem Topf geben, je ein halbes Glas Wasser und Zucker dazugeben etwas aufkochen dann halbes Glas Wasser mit 2 bis 3 gestrichenen Esslöffel Speisestärke mischen und über das kochende Erdbeeren unter umrühren kurz nochmals aufkochen und gleich über den kalten Biskuit streichen. Vorsicht es wird sehr fest gegebenfalls noch etwas Wasser hinzufügen.

Für die Creme:

  • 3 Becher kalter Sahne a 200 ml
  • 3 Sahnesteif
  • 3 Vanillenzucker
  • 1 Packung Paradiescreme Vanille
  • 6 Esslöffel gesiebten Puderzucker
  • 2 Becher Schmand

Zubereitung:

Zuerst backen Sie den Biskuit.
Hierfür die Eier und Zucker solange mit dem Mixer aufschlagen bis sich der Volumen verdoppelt hat. Nun alle Zutaten langsam dazugeben, Mehl und Backpulver gut vermischen und in 3 oder 4 male in den Teig zugeben.
In einem gefetteten Rechteckform geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 °C ca. 25 Min backen.
Den Biskuit erkalten lassen.
Für die Erdbeerfüllung können Sie in 2 Varianten wählen, siehe oben wie beschrieben verwenden.
Gegebenfalls etwas kalt stellen.
Für die Sahne Schmandcreme schlagen Sie die Sahne mit je 3 Sahnesteif, Vanillenzucker und 6 Esslöffel Puderzucker (bitte hinein sieben) steif.
Danach die Paradiescreme im Pulverform über die Sahne schütten, kurz nocheinmal mit dem Mixer schlagen, damit sich das Pulver vermischt.
In einen anderen Gefäß den Schmand kurz cremig schlagen und mit der Sahnemasse gut vermischen.
Über die Erbeeren die Creme gut verteilen.
Vor dem servieren gut kalt stellen und in Stücke schneiden gegebenfalls mit Erdbeerstückchen dekorieren.

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

Pastalar 5439847159554705821

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item