Lamingtons / Lamingtons

Lamingtons Çikolatalı Hindistan Çevizli Dilimler Malzemeler: Hamuru için: 4 Yumurta 200 gr. Şeker 2 Vanilya Şekeri 250 gr. eri...

Lamingtons

Çikolatalı Hindistan Çevizli Dilimler

Malzemeler:
Hamuru için:

  • 4 Yumurta
  • 200 gr. Şeker
  • 2 Vanilya Şekeri
  • 250 gr. erimiş ve soğumuşTereyağı 
  • 250 ml Süt
  • 400 gr. Un
  • 1 Paket Kabartmatozu

Sosu için:

  • 250 ml Süt
  • 50 gr. Tereyağı
  • 300 gr. Şeker
  • 5 Çorba Kaşığı Kakao
  • Kekleri bulamak için:
  • 250 - 300 gr. kadar Hindistançevizi

Yapılışı:

Ilk önce Yumurta ile Şekeri Mikserin son ayarında bir 15 dakika kadar çırpınız.
Iyice kabaran Yumurta ve Şeker Karışımın içine eriyen Tereyağını ve Sütü yavaş yavaş ilave ettikten sonra Unla birlikte karışdırdığınız Kabartmatozunu 3 kere de ilave ederek pürüzsüs bir akıcı Hamur kıvamı gelene kadar çırpınız.
Yağlanmış Kare Tepsinize Karışımı dökünüz.
Önceden ısıtılmış 180 °C Fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz..
Soğumaya bırakınız.
Sosunu hazırlayınız.
Bunun için ufak bir Tencereye Sütü Tereyağını, Şeker ve Kakao hepsini bir karışdırıp Teryağının erimesine sağlayınız..iyice karışdırıp kaynamadan ocakdan alınız ve soğumaya bırakınız.
Kek ve Sosu soğuduktan sonra Keki ufak Kareleri kesip Sosuna iyice heryeri Sosuyla kaplanacak şekilde batırıp Hindistancevizine bulayınız...Bu işlemi tüm Kek Kareleri bitene kadar tekrarlayınız.

Kolay Gelsin

Lamingtons Schoko Kokos Schnitten

Zutaten:
Für den Teig:

  • 4 Eier
  • 200 gr. Zucker
  • 2 Vanillenzucker
  • 250 gr. zerlassene und erkaltete Butter
  • 250 ml Milch
  • 400 gr. Mehl
  • 1 Backpulver

Für die Schokosoße:

  • 250 ml Milch
  • 50 gr. Butter
  • 300 gr. Zucker
  • 5 Esslöffel Kakao

Außerdem:

  • 250 gr. Kokoasraspeln

Zubereitung:

Zuerst wird der Teig vorbereitet.
Hierzu in eine Rührschüssel 4 Eier und den Zucker, Vanillenzucker schaumig schlagen..
Den erkalteten Butter und die Milch hineingeben und weiter schlagen.
Zuletzt das Mehl mit dem Backpulver gut vermischen und Esslöffelweise unter Schlagen hineingeben.
Teig in eine gefettete Rechteck Form geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 °C bis die Oberfläche goldbraun wird backen. Nach dem backen erkalten lassen.
Für die Schokosoße geben Sie die Milch, Butter, Zucker und  Kakao in einen kleinen Topf. Es braucht nicht zu kochen nur solange rühren bis die Butter zerlassen ist. Vom Herd nehmen und erkalten lassen.
Den erkalteten feinen Kuchen in kleine Stücke schneiden.
Je ein Stück Kuchen  in die Soße kurz hineintauchen und in Kokosraspeln wenden.

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

NEW 4155521711755319451

Kommentar veröffentlichen

  1. Çok güzel olmuş. Sevdiğimiz lezzetleri evde ellerimizle hazırlamımız en doğrusu. Ellerinize sağlık..:)

    AntwortenLöschen
  2. Tesekkür ederim Nahide zereyak Hanim

    AntwortenLöschen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item