Lamingtons / Lamingtons
Lamingtons Çikolatalı Hindistan Çevizli Dilimler Malzemeler: Hamuru için: 4 Yumurta 200 gr. Şeker 2 Vanilya Şekeri 250 gr. eri...
Lamingtons
Çikolatalı Hindistan Çevizli Dilimler
Malzemeler:
Hamuru için:
- 4 Yumurta
- 200 gr. Şeker
- 2 Vanilya Şekeri
- 250 gr. erimiş ve soğumuşTereyağı
- 250 ml Süt
- 400 gr. Un
- 1 Paket Kabartmatozu
Sosu için:
- 250 ml Süt
- 50 gr. Tereyağı
- 300 gr. Şeker
- 5 Çorba Kaşığı Kakao
- Kekleri bulamak için:
- 250 - 300 gr. kadar Hindistançevizi
Yapılışı:
Ilk önce Yumurta ile Şekeri Mikserin son ayarında bir 15 dakika kadar çırpınız.Iyice kabaran Yumurta ve Şeker Karışımın içine eriyen Tereyağını ve Sütü yavaş yavaş ilave ettikten sonra Unla birlikte karışdırdığınız Kabartmatozunu 3 kere de ilave ederek pürüzsüs bir akıcı Hamur kıvamı gelene kadar çırpınız.
Yağlanmış Kare Tepsinize Karışımı dökünüz.
Önceden ısıtılmış 180 °C Fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz..
Soğumaya bırakınız.
Sosunu hazırlayınız.
Bunun için ufak bir Tencereye Sütü Tereyağını, Şeker ve Kakao hepsini bir karışdırıp Teryağının erimesine sağlayınız..iyice karışdırıp kaynamadan ocakdan alınız ve soğumaya bırakınız.
Kek ve Sosu soğuduktan sonra Keki ufak Kareleri kesip Sosuna iyice heryeri Sosuyla kaplanacak şekilde batırıp Hindistancevizine bulayınız...Bu işlemi tüm Kek Kareleri bitene kadar tekrarlayınız.
Kolay Gelsin
Lamingtons Schoko Kokos Schnitten
Zutaten:
Für den Teig:
- 4 Eier
- 200 gr. Zucker
- 2 Vanillenzucker
- 250 gr. zerlassene und erkaltete Butter
- 250 ml Milch
- 400 gr. Mehl
- 1 Backpulver
Für die Schokosoße:
- 250 ml Milch
- 50 gr. Butter
- 300 gr. Zucker
- 5 Esslöffel Kakao
Außerdem:
- 250 gr. Kokoasraspeln
Zubereitung:
Zuerst wird der Teig vorbereitet.Hierzu in eine Rührschüssel 4 Eier und den Zucker, Vanillenzucker schaumig schlagen..
Den erkalteten Butter und die Milch hineingeben und weiter schlagen.
Zuletzt das Mehl mit dem Backpulver gut vermischen und Esslöffelweise unter Schlagen hineingeben.
Teig in eine gefettete Rechteck Form geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 °C bis die Oberfläche goldbraun wird backen. Nach dem backen erkalten lassen.
Für die Schokosoße geben Sie die Milch, Butter, Zucker und Kakao in einen kleinen Topf. Es braucht nicht zu kochen nur solange rühren bis die Butter zerlassen ist. Vom Herd nehmen und erkalten lassen.
Den erkalteten feinen Kuchen in kleine Stücke schneiden.
Je ein Stück Kuchen in die Soße kurz hineintauchen und in Kokosraspeln wenden.
Viel Spaß beim Nachbacken
Çok güzel olmuş. Sevdiğimiz lezzetleri evde ellerimizle hazırlamımız en doğrusu. Ellerinize sağlık..:)
AntwortenLöschenTesekkür ederim Nahide zereyak Hanim
AntwortenLöschen