Şip Şap Meyveli Pasta / Schnelle Obstkuchen

Meyveli Pasta Malzemeler : 4 Yumurta 150 gr. Şeker 4 Yemek Kaşığı Sıcak Su 2 Vanilyaşekeri  150 gr. Un Yarım Cay Kaşığı Kabartm...

Meyveli Pasta

Malzemeler :

  • 4 Yumurta
  • 150 gr. Şeker
  • 4 Yemek Kaşığı Sıcak Su
  • 2 Vanilyaşekeri 
  • 150 gr. Un
  • Yarım Cay Kaşığı Kabartmatozu

Üzerine:

  • 1 kutu cırpılmış Sıvı Krema (1 adet Kremasertlesdirici 1 Vanilyasekeri)
  • Veya Vanilyali Puding de olabilir
  • Dilediğiniz Meyveler
  • 1 Pasta jölesi

Yapılışı :

Ilk önçe Yumurtaları ayırınız ve Yumurta aklarını Kar haline gelene kadar çırpınız bir Kenara ayırınız en son işlemde lazım olucak.
Temiz bir Leğen içerisinde Yumurta Sarılarını Şekeri ve Vanilyayı 4 Yemek Kaşığı Sıcak Su ile Mikserin son ayarında bir 15 dakika kabarana ve renki beyazlaşana kadar çırpınız.
Lütfen Mikserle daha devam edmeyiniz.
Unu ve Kabartmatozunu Elekden geçirerek kabaran Yumurtalı Şeker karışımın üzerinden eleyip bir Spatula ile karışımın havasını indirmeden Unu iyice yediriniz...En Son Yumurta Beyazını Kar haline gelene kadar çırpmışdınız ve bu Karışıma ekleyerek Spatula ile karışdırınız.
Bir Silikon Kalıpınıza veya normal Kek Kalıpınızı içine iyice yağlayarak bu Pandispanyayı dökünüz, bir kaç kez Tezkaha vurarak iyice yerleşmesine sağlarsınız.
Önceden ısıtılmış 180 °C Fırında pişene kadar pişiriniz..
Pandispanya pişdikden ve ilk sıcaklığı cıktıkdan sonra Ters cevirerek Kalıpdan cıkarınız.
Soğudukdan sonra 1 Kutu Sıvı Kremayı 2 Vanilya ile çırpınız orta kısmına bu Kremayı sürüp üzerine dilediğiniz Meyveleri dilimleyip diziniz..en son 1 paket Hazır jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp dökünüz.
Bukadar şip şap yani...Evde kalmış Meyvelerinizi mutlaka değerlendiriniz ve Ev Halkı inanki aynı gün bitirir bu Pastayı.




Schnelle Obstkuchen

Zutaten:

  • 4 Eier
  • 150 gr. Zucker
  • 4 Esslöffel heißes Wasser
  • 2 Vanillenzucker oder auch Vanillearoma
  • 150 gr. Mehl
  • halbe Tl Backpulver

Außerdem:

  • 1 Becher Sahne
  • 1 Sahnesteif
  • 1 Vanillenzucker 
  • oder auch gekochten Vanillepudding
  • Obst nach Wahl
  • 1 Tortenguss

Zubereitung:

Zuerst Eier trennen. Eiweiß steif schlagen und für später auf die Seite legen.
In einem sauberen Rührschüssel Eigelb mit Wasser, Zucker und Vanillenzucker solange
mit dem Mixer schlagen bis es an Volumen verdoppelt hat.
Mehl und Backpulver durch den Sieb sieben und mit einem Spatel gut vermischen...hier ist zu beachten, dass Volumen des Teiges beizubehalten.
In die Obstkuchenform füllen und bei 180 C backen.
Gleich nach dem backen aus dem Form lösen erkalten lassen.
Sahne mit Sahnesteif und Vanillenzucker steif schlagen in die Mulde des Obstkuchenformes füllen.
Mit Obst belegen und Tortenguss nach Packungsanleitung kochen und über den Obst gut verteilen.
Es ist wirklich Ruck zuck gemacht und man kann hier Obst was zu hause rumliegt gut verwerten und glauben Sie mir es wird auch Ruck zuck gegessen. 

Viel Spass beim Nachbacken




DAHA FAZLASI

Pastalar 1826051615385849991

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item