Miss gibi Anne Kurabiyesi / Süsse Teilchen
Miss gibi Anne Kurabiyesi Malzemeler: 2 Yumurta yarım Su Bardağı Yoğurt 1 Su Bardağından biraz az Toz Şekeri yarım Su Bardağı Sıvı ...
Miss gibi Anne Kurabiyesi
Malzemeler:
- 2 Yumurta
- yarım Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağından biraz az Toz Şekeri
- yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
- yaklaşık 2.5 Su Bardağı Un
- 1 silme Tatlı Kaşığı Karbonat
- yarım Paket Kabartmatozu
- arzuya göre Vanilyaşekeri veya Limon/Portakal kabuğu Rendesi
- üzerine arzuya göre yarım Su Bardağı çekilmiş Fındık veya Ceviz içi
Yapılışı:
Yumurtayı, Toz Şekerini , Yoğurtu ve Sıvı Yağı hamur yoğuracağınız Kaba alıp
Kaşıkla iyice karışdırınız.
2 Bardak Unu ve diğer Malzemeleri de ekleyip kaşıkla karışdırmaya devam ediniz.
Ele ancak yapışmayacak kıvamda cıvık bir Hamur elde edene kadar azar azar Un
ilave ederek Eliniz ile Hamuru yoğurunuz.
Daha fazla Un eklemeyiniz!!!
Hamurun yumuşaklığı sizi korkutmasın ve Elinizi önce Suya batırıp kolaylıkla
Hamurları ufak ufak yuvarlayıp yağlanmış Tepsiye veya hazır Yağlı kağıt ile serilmiş
Tepsinize diziniz. Üzerine ev de ne var ise bende mesela File Badem vardı ve üzerlerine
biras serptim.
Önceden ısıtılmış 200 C Fırında güzelce pişiriniz.
Afiyet olsun
Süsse Teilchen
Zutaten:
- 2 Eier
- Halbes Becher Naturjoghurt
- fast ein Becher volles Zucker
- Halbes Becher Speiseöl
- Ca. 2.5 Becher Mehl
- 1 Natron oder 1 Backpulver
- Wer es mag abgeriebene Zitronenschale/ Orangenschale
- oder auch 2 Vanillenzucker
- mit Mandelblättchen oder Krokant bestreuen
Zubereitung:
Dieses Rezept ist sehr einfach zu machen.
In eine Rührschüssel alle flüssigen Zutaten hinzufügen sehr gut mit einem Schneebesen durchrühren nach und nach das Mehl untermischen gut zuletzt etwas mit den Hände kneten.
Der Teig sollte sehr weiche konsistenz haben.
Nun Backblech mit Backpapier belegen und den Backofen bei 200 °C vorheizen.
Die Hände kurz ins Wasser eintauchen und kleine Bälle formen und gut mit Abstand auf dem Blech platzieren. Danach gut mit Mandelblätchen oder Krokant bestreuen und goldbraun backen.
Viel Spaß beim Nachbacken