Sıvı Kremalı Poğacalar / türk. Käsesahne Gebäck
Sıvı Kremalı Poğacalar Malzemeler: 1 kg Un 2 Yumurta akı / Sarısı üzerine sürülecek 200 gr. Sıvı Krema 100 ml Süt 100 ml Sıvı Ya...
Sıvı Kremalı Poğacalar
Malzemeler:
- 1 kg Un
- 2 Yumurta akı / Sarısı üzerine sürülecek
- 200 gr. Sıvı Krema
- 100 ml Süt
- 100 ml Sıvı Yağ
- 1 Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
Içine:
- Beyaz Peynir, Maydanoz, Karabiber
- Veya ne isterseniz
Üzerine :
- 2 yumurta Sarısı
- Biraz Susam
Yapılışı:
Ilk önce 100 ml Sütü ısıtınız ve içerisinde bir 1 Tatlı kaşığı Şekeri ilave ediniz.Mayayı bu Şekerli Sütün içerisinde karışdırarak Mayanın iyice erimesine sağlayınız bir 15 dakika ağzı kapalı bekletiniz.
Diğer yanda Hamur yoğuracağınız bir Kabın içine tüm Malzemeleri koyunuz ve Mayalı Sütü de ilave ederek Ele yapışmayacak şekilde Hamur yoğurunuz..Hamurun üzerine örtü veya folio ike kapatıp bir Saat Mayanın gelmesini bekleyiniz.
Ellerinizi biraz Sıvı Yağ ile yağlayarak Mandarin büyüklüğünde ufak parçalar koparıp biraz düzleyip içine istediğiniz içi koyup iyice kapatıktan sonra kapalı yere alta gelecek şekilde Tepsinize diziniz.
Yumurta Sarısı ile üzerilerini sürünüz ve biraz Susam serpiniz.
Önceden ısıtılmış 200 °C Fırında üzerleri kızarana ve pişene kadar pişiriniz.
Kolay gelsin Hanımlar
Käsesahne Gebäck
Zutaten:
- 1 kg Mehl
- 2 Eiweiß / Eigelb zum bestreichen aufheben
- 1 Hefe
- 1 Tl Zucker
- 200 ml Sahne
- 100 ml Milch
- 100 ml Öl
- 1 El Salz
- 2 Eigelb zum bestreichen des Gebäcks
- Mit Sesam Körner bestreuen
Füllung:
- 200 g geraspelte Weißkäse etwas Petersilie und gemahlene schwarze Paprika
- oder was sie als Füllung bevorzugen
Zubereitung:
Teig zubereiten, 1 Stunde gehen lassen.
Hände mit Öl einschmieren, Je ein Mandarinen große Stücke vom Teig nehmen und flach drücken.
Ca. halbe El Käse in das flachgedrückte Teig füllen und wieder zur Kugel formen.
Mit Eigelb bestreichen und mit Sesam bestreuen.
Vorgeheizten Backofen bei 200 ° C Grad bis Goldbraun backen.
Hände mit Öl einschmieren, Je ein Mandarinen große Stücke vom Teig nehmen und flach drücken.
Ca. halbe El Käse in das flachgedrückte Teig füllen und wieder zur Kugel formen.
Mit Eigelb bestreichen und mit Sesam bestreuen.
Vorgeheizten Backofen bei 200 ° C Grad bis Goldbraun backen.
Viel Spaß beim Nachbacken
Çok farklı bir poğaça olmuş. Çok da kıvamında görünüyor. Ellerinize sağlık..
AntwortenLöschen