Kakaolu Islak Kurabiye / Mit Sirup überzogener Kakaoplätzchen
Kakaolu Islak Kurabiye Malzemler: 1 Yumurta 1 Cay Bardağı Sıvı Yağ 125 gr. ( yarım paket) iyice yumuşamış Margarin / Tereyağı 4 Ye...
Kakaolu Islak Kurabiye
Malzemler:
- 1 Yumurta
- 1 Cay Bardağı Sıvı Yağ
- 125 gr. ( yarım paket) iyice yumuşamış Margarin / Tereyağı
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Vanilya Şekeri
- 1 Kabartmatozu
- 3 Su Bardağı Un
Şerbeti icin:
- 2 Cay Bardağı Su
- 2 Cay Bardağı Şeker
Yapılışı:
Ilk önce Şerbeti icin Şekeri ve Suyu kanatıp soğumaya bırakalım.
1 adet Yumurtayı Mikser ile çırpalım.
Yağı ve Şekeri ilave ederek 5 dakika daha çırpalım.
Kalan Malzemeleride ekleyip Elimizle yoğuralım.
Kulak Memesi kıvamında bir Hamur elde edelim.
Hamurdan küçük Parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış
veya Yağlı Kağıt ile Serilmiş Tepsimize dizelim.
Üzeri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp Fırını kapatalım.
Sıcak Kurabiyeleri önceden hazırlamış ve soğuttuğumuz Şerbetini üzerinden dökünüz
ve 2 veya 3 Saat sonra Servise hazırdır...
Afiyet olsun
1 adet Yumurtayı Mikser ile çırpalım.
Yağı ve Şekeri ilave ederek 5 dakika daha çırpalım.
Kalan Malzemeleride ekleyip Elimizle yoğuralım.
Kulak Memesi kıvamında bir Hamur elde edelim.
Hamurdan küçük Parçalar kopararak yuvarlayalım ve yağlanmış
veya Yağlı Kağıt ile Serilmiş Tepsimize dizelim.
Üzeri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp Fırını kapatalım.
Sıcak Kurabiyeleri önceden hazırlamış ve soğuttuğumuz Şerbetini üzerinden dökünüz
ve 2 veya 3 Saat sonra Servise hazırdır...
Afiyet olsun
Mit Sirup überzogener Kakaoplätzchen
Zutaten:
- 1 Ei
- 100 ml Speiseöl
- 125 gr. Zimmerwarme Margarine oder Butter
- 4 Esslöffel Kakao
- 1 Vanillenzucker
- 1 Backpulver
- 3 Kaffetassen Mehl
Für den Sirup:
- 200 ml Wasser
- 200 gr. Zucker
Zubereitung:
Zuerst kochen wir ein paar Minuten den Sirup bis sich Zucker und Wasser lösen,
dann vom Herd nehmen abkühlen lassen.
Für den Teig 1 Ei mit dem Mixer gut verquirlen...nach und nach Zucker und das Öl
dazugeben und gut mit dem Mixer ca..5 Min weiter schlagen...
Nun die restlichen Zutaten dazugeben und zu einem geschmeidigen Teig verarbeiten.
Vom Teig je Nuss große teile entnehmen zu einem kleinen Ball formen und mit Backpapier
belegtes Backblech platzieren...im Vorgeheizten Backofen solange backen bis sie durch sind.
Bitte Stäbchen Probe nicht vergessen..
Sofort die Plätzchen mit der vorbereiteten erkalteten Sirup tränken...
Nach 2 bis 3 Stunden ist es Verzehr und Servier fertig
Viel Spaß beim Nachbacken