Çilekli Pasta / Erdbeerkuchen

Çilekli Dilimler: Malzemeler: Pandispanya için: 4 Yumurta 2 Neskahve Fincanı Şeker Yarım Neskahve Fincanı Sıvı Yağ 1 Neskahv...

Çilekli Dilimler:

Malzemeler:

Pandispanya için:


  • 4 Yumurta
  • 2 Neskahve Fincanı Şeker
  • Yarım Neskahve Fincanı Sıvı Yağ
  • 1 Neskahve Fincanı Soda/Su
  • 3 Neskahve Fincanı Un
  • 1 Kabartmatozu

  • Kreması:

  • 3 kutu sıvı Krema / Schlagsahne
  • 3 kutu Labne veya Krempeyniri / Quark
  • 3 paket Kremasertleşdirici veya 6 kücük kasık Sanapart Yurtdışında yaşayanlar için
  • 6 Vanilyaşekeri
  • 6 Kahvekaşığı Şeker
  • 1 Kg Çilek üzerine
  • Kırmızı Jöle

  • Veya kendiniz yapmak isterseniz kırmızı Jölenizi

  • 1.5 Bardak Su
  • 3 Çorba Kaşığı Şeker
  • 1 dolu Çorba kaşığı Nişasta
  • Yarım cay kaşığı Limontuzu
  • Kürdanın ucu ile kırmızı Gıda Boyası karışdırarak kaynatılır ve biraz soğuduktan sonra Çileklerin üzerinden dökülür

Yapılışı:

Ilk önce Yumurta ile Şekeri iyice kabarana kadar ve Beyazımsı bir Renk alana kadar Mikser ile çırpınız.
Daha sonra Yağını ve Soda yavaş yavaş çırpmaya devam ederek ekleyiniz.
En son Unla Kabartmatozunuda ayrı bir yerde karışdırıp üc veya dört kerede ekleyiniz iyece homojen ve akıcı bir Kıvam olacak.
Yağlanmış Tepsimize bu Karışımı dökerek düzledikten sonra önceden ısıtılmış Fırında 180 °C Fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelecek.
Pişdikten sonra soğumaya bırakınız.
Soğuyan Pasta Kekimizin üzerine Kremasını hazırlayınız.
Bunun için 3 Krema ve 3 Kremsertleşdiricini ve 3 Vanilyaşekerini iyice Mikser ile sertleşene kadar çırpınız.
Ayrı bir yerde 3 Labnepeynirini / Quark ve 3 Kremsertleşdirici ve 6 Kahve Kaşığı Şeker ile iyice homojen bir Kıvam alana kadar çırpınız.
Şimdi iki Kremayı birleşdiriniz ve güzelce birbiriyle karışdırarak pastanın üzerine yayınız. Bu işlemi yaparken mutlaka Kalıpın Kelepcesi takılı olmalı...1 saat kadar iyice soğuduktan sonra Çilekleri üzerine döşenir ve Jölesi dökülür..yine 1 saat iyice soğuk dolapda beklekdiden sonra Kelepce çözülür ve Dilimleyerek Servise hazırdır.
Kolay gelsin Hanımlar

Erdbeerschnitten


Zutaten:

Für den Biskuit:


  • 4 Eier
  • 2 Tassen Zucker
  • Halber Tasse Speiseöl
  • 1 Tasse Sprudel
  • 3 Tassen Mehl
  • 1 Backpulver

Erdbeer Füllung:

  • Ca. 500 gr. gewaschene und geschnittene Erdbeeren
  • 2 Tortenguss Rot etwas Zucker

Für die Creme:


  • 3 Becher kalter Sahne a 200 ml
  • 3 Sahnesteif / oder 3 Kaffelöffel Sanapart
  • 3 Vanillenzucker
  • 3 Quark a 250 gr.
  • 3 Kaffelöffel San apart oder auch Sahnesteif
  • 6 Kaffelöffel Zucker

Zubereitung:

Zuerst backen Sie den Biskuit.
Hierfür die Eier und Zucker solange mit dem Mixer aufschlagen bis sich der Volumen verdoppelt hat. Nun alle Zutaten langsam dazugeben, Mehl und Backpulver gut vermischen und in 3 oder 4 male in den Teig zugeben.
In einem gefetteten Rechteckform geben und im vorgeheizten Backofen bei 180 °C ca. 25 Min backen.
Den Biskuit erkalten lassen.
Für die Creme schlagen Sie die Sahne mit Sahnsteif und Vanillenzucker steif.
Danach wird in eine Rührschüssel Quark mit  Zucker Vanillenzucker Sanapart oder Sahnsteif glatt gerührt danach die Quarkcreme mit der Sahne gut mit dem Spatel vermischen.
Nun die fertge QuarkSahnecreme über den Tortenboden glatt streichen mit Erdbeeren belegen und mit dem Guss gut die Erdbeeren bedecken.
Kalt stellen und kalt servieren.

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

Pastalar 2632368774857096136

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item