Çikolata Parçalı Topkekler / Schokoladen Muffins
Çikolata Parçalı Topkekler 15 adet cıkıyor bu Malzemeden Malzemeler: 2 Yumurta 100 gr. Toz Şeker 80 ml Sıvı Yağ 250 gr. Un 250 m...
Çikolata Parçalı Topkekler
15 adet cıkıyor bu Malzemeden
Malzemeler:
- 2 Yumurta
- 100 gr. Toz Şeker
- 80 ml Sıvı Yağ
- 250 gr. Un
- 250 ml Süt
- 2 Vanilya Şekeri veya Aroması
- 1 Kabartmatozu
- 100 gr. kadar parçalanmış Çikolata veya Çikolata Damlaları
Yapılışı:
İlk önce Yumurta ile Şekeri, Vanilyaşekerini güzelce kabarana kadar Mikser ile çırpınız.
Çırpmaya devam ederek Yağını ve Unu, Kabartmatozunu elekden gecirerek ekleyiniz.
Yavaş Yavaş Sütüde çırparak Sütüde ekleyiniz ve en son Çikolata Parçalarını da ilave ettikden
sonra Hamuru Muffin Kalıpınızı hazır Muffinkağıtları ile kaplayınız veya Muffin Gözenekleri
iyice yağlayınız ve Hamuru 3/4 Gözeneklerin icine doldurunuz ve önceden ısıtılmış 180° C
Fırında yaklaşık yarım Saat kadar pişiriniz.
Fırından çıkartmadan önce Kürdan ile pişip pişmediğine kontrol ediniz.
Kolay gelsin Hanımlar
Schokoladen Muffins
Ergibt ca. 15 Stück
Zutaten:
- 2 Eier
- 100 gr. Zucker
- 80 ml Speiseöl
- 250 gr. Mehl
- 250 ml Milch
- 2 Vanillenzucker oder 1 Fläschchen Vanille Aroma
- 1 Backpulver
- Ca. 100 gr. Schokostückchen / Schokotröpfchen
Zubereitung:
Zuerst Eier und Zucker, Vanillenzucker solange mit dem Mixer schlagen bis sich das Volumen
verdoppelt hat. Speiseöl unter rühren dazu geben und Mehl mit Backpulver über den Sieb sieben,
Milch in kleinen Mengen dazugeben und immer schön weiterrühren bis eine geschmeidige
Rührteig entstanden ist. Zueletzt die Schokotröpfchen hineingeben und gut vermischen..
Die Muffinform mit Muffinförmchen belegen und je eine Mulde mit 3/4 Teig füllen und im
vorgeheizten Backofen bei 180 ° C ca. halbe Stunde backen.. Bitte Stäbchenprobe nicht vergessen.
Viel Spaß beim Nachbacken