YILDIZ KURABIYELER / Sternchen Plätzchen
YILDIZ Kurabiyeler: UZUN SÜRE KURABIYE TENEKESINDE SAKLAYABILIRSINIZ Malzemeler: 250 gr. Tereyağı 250 gr. Tozşeker 3 yumurta 12...
YILDIZ Kurabiyeler:
UZUN SÜRE KURABIYE TENEKESINDE SAKLAYABILIRSINIZ
Malzemeler:
- 250 gr. Tereyağı
- 250 gr. Tozşeker
- 3 yumurta
- 125 ince cekilmiş Bademici
- 1 Vanilyaşekeri
- 1 Limonrendesi
- 1 cay kaşığı Tarcın
- 500 gr. Un
- yarım paket Kabartmatozu
- 250 gr. Tereyağı
- 250 gr. Tozşeker
- 3 yumurta
- 125 ince cekilmiş Bademici
- 1 Vanilyaşekeri
- 1 Limonrendesi
- 1 cay kaşığı Tarcın
- 500 gr. Un
- yarım paket Kabartmatozu
Üzerine:
- yaklaşık 200 gr. kadar eritilmiş Cikolata
- yaklaşık 200 gr. kadar eritilmiş Cikolata
Yapılışı:
Yukarıdaki Malzemlerden güzel bir Hamur elde edelim. Hamur 2 Saat soğuk yerde kalması lazım. Bu Hamurumuzu acarken yapışmaması icin soğuk yerde beklemesi gerek.
Unlanmış Mutfak Tezkahımızın üzerinde Hamurumuzu biraz acalım ve Şekilli kesecekler ile keselim ve yağlı Kağıtla serilmiş Tepsimize dizelim.
İsterseniz benim gibi büyük ve kücük Desenler kesebilirsiniz ve daha sonra ya sıcak Çikolata ile yada sıcak Recel ile pişdikten sonra yapışdırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 C Fırınımzda Kurabiyeleri pişirelim.
Soğuduktan sonra Kurabiyelerin bir kenarına erşimiş Cikolataya batıralım. Veya Cikolata ile üzerine desen verelim.
Kolay gelsin Hanımlar
Yukarıdaki Malzemlerden güzel bir Hamur elde edelim. Hamur 2 Saat soğuk yerde kalması lazım. Bu Hamurumuzu acarken yapışmaması icin soğuk yerde beklemesi gerek.
Unlanmış Mutfak Tezkahımızın üzerinde Hamurumuzu biraz acalım ve Şekilli kesecekler ile keselim ve yağlı Kağıtla serilmiş Tepsimize dizelim.
İsterseniz benim gibi büyük ve kücük Desenler kesebilirsiniz ve daha sonra ya sıcak Çikolata ile yada sıcak Recel ile pişdikten sonra yapışdırabilirsiniz.
İsterseniz benim gibi büyük ve kücük Desenler kesebilirsiniz ve daha sonra ya sıcak Çikolata ile yada sıcak Recel ile pişdikten sonra yapışdırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 C Fırınımzda Kurabiyeleri pişirelim.
Soğuduktan sonra Kurabiyelerin bir kenarına erşimiş Cikolataya batıralım. Veya Cikolata ile üzerine desen verelim.
Kolay gelsin Hanımlar
Kolay gelsin Hanımlar
Sternchen Plätzchen mit Schokoglasur
lange Zeit in der Plätzchendose haltbar...
Zutaten für den Teig:
- 250 gr. Butter
- 250 gr. Zucker
- 125 gr. gemahlene Mandeln
- 3 Eier
- 500 gr. Mehl
- halber päckchen Backpulver
- 1 Teelöffel Zimt
- 1 päckchen Vanillinzucker
- eine abgeriebene Zitronenschale
- Schoko oder auch Nussglasur
Zubereitung:
Alle Zutaten miteinander verkneten. Den Teig für 2 Stunden kalt stellen.
Dann auf einer bemehlten Arbeitsfläche den Teig auswellen und mit den Förmchen ausstechen.
Dann auf einer bemehlten Arbeitsfläche den Teig auswellen und mit den Förmchen ausstechen.
Die Förmchen auf einer mit Backpapier ausgelegtes Blech setzen und bei 180 C goldbraun backen.
Sie können auch eine große und eine kleine Form ausstechen und später mit warmer Schokolade oder mit warmer Konfitüre zusammen bekleben.
Sie können auch eine große und eine kleine Form ausstechen und später mit warmer Schokolade oder mit warmer Konfitüre zusammen bekleben.
Nach dem erkalten mit einer Schoko oder auch mit Nussglausur glasieren oder die Hälfe der Förmchen eintauchen und erkalten lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken
Yıldız kurabiyeler harika. Ellerinize sağlık...:)
AntwortenLöschenTeşekkürler Nahide Hanım
AntwortenLöschenTeşekkürler Nahide Hanım
AntwortenLöschen