YILDIZ KURABIYELER / Sternchen Plätzchen

YILDIZ Kurabiyeler: UZUN SÜRE KURABIYE TENEKESINDE SAKLAYABILIRSINIZ Malzemeler: 250 gr. Tereyağı 250 gr. Tozşeker 3 yumurta 12...

YILDIZ Kurabiyeler:

UZUN SÜRE KURABIYE TENEKESINDE SAKLAYABILIRSINIZ

Malzemeler:

  • 250 gr. Tereyağı
  • 250 gr. Tozşeker
  • 3 yumurta
  • 125 ince cekilmiş Bademici
  • 1 Vanilyaşekeri
  • 1 Limonrendesi
  • 1 cay kaşığı Tarcın
  • 500 gr. Un
  • yarım paket Kabartmatozu

Üzerine:

  • yaklaşık 200 gr. kadar  eritilmiş Cikolata

Yapılışı:

Yukarıdaki Malzemlerden güzel bir Hamur elde edelim. Hamur 2 Saat soğuk yerde kalması lazım. Bu Hamurumuzu acarken yapışmaması icin soğuk yerde beklemesi gerek.
Unlanmış Mutfak Tezkahımızın üzerinde Hamurumuzu biraz acalım ve Şekilli kesecekler ile keselim ve yağlı Kağıtla serilmiş Tepsimize dizelim.
İsterseniz benim gibi  büyük ve kücük Desenler kesebilirsiniz ve daha sonra ya sıcak Çikolata ile yada sıcak Recel ile pişdikten sonra yapışdırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 C Fırınımzda Kurabiyeleri pişirelim.
Soğuduktan sonra Kurabiyelerin bir kenarına erşimiş Cikolataya batıralım. Veya Cikolata ile üzerine desen verelim.

Kolay gelsin Hanımlar

Sternchen Plätzchen mit Schokoglasur

lange Zeit in der Plätzchendose haltbar...

Zutaten für den Teig:

  • 250 gr. Butter
  • 250 gr. Zucker
  • 125 gr. gemahlene Mandeln
  • 3 Eier
  • 500 gr. Mehl
  • halber päckchen Backpulver
  • 1 Teelöffel Zimt
  • 1 päckchen Vanillinzucker
  • eine abgeriebene Zitronenschale
  • Schoko oder auch Nussglasur

Zubereitung:

Alle Zutaten miteinander verkneten. Den Teig für 2 Stunden kalt stellen.
Dann auf einer bemehlten Arbeitsfläche den Teig auswellen und mit den Förmchen ausstechen.
Die Förmchen auf einer mit Backpapier ausgelegtes Blech setzen und bei 180 C goldbraun backen.
Sie können auch eine große und eine kleine Form ausstechen und später mit warmer Schokolade oder mit warmer Konfitüre zusammen bekleben.


Nach dem erkalten mit einer Schoko oder auch mit Nussglausur glasieren oder die Hälfe der Förmchen eintauchen und erkalten lassen.

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

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