Pudingli Kurabiye / Pudding Hörnchen
Pudingli Kurabiyeler Bu Kurabiyenin icine istediğiniz içi koyabilirsiniz... Malzemeler: Hamuru için: 250 gr. Margarin veya Ter...

Pudingli Kurabiyeler
Bu Kurabiyenin icine istediğiniz içi koyabilirsiniz...Malzemeler:
Hamuru için:
- 250 gr. Margarin veya Tereyağı
- 1 cay Bardağı sulu Yoğurt
- 1 cay Bardağı Şeker
- 2 Vanilyaşekeri
- 4 - Bardak Un
- 1 Kabartmatozu
- Arzu ederseniz istediginiz Kokulu aromalar var Aci Badem gibi istediginiz kokuyu ekleyebilirsiniz!!!!
Puding için:
- 2 paket Vanilyalı Puding
- (Ben iki tane 38 gr. Pudingtozu kullandım)
- 750 ml Süt
- 7 Yemek kaşığı Toz Şeker
En son pişdikten sonra 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ekleyiniz
Yapılışı:
Bu Kurabiyenin içine istediğiniz içi koyabilirsiniz...Ya Elmalı Fındıklı iç yada Çikolata Parcalarıylada yapabilirsiniz..
Ilk önce Yukardaki Puding Malzeme listesine göre Pudingi pişiriniz ve soğumaya bırakınız.
Ilk sıcağı cıktıktan sonra üzerine Folio ile kapatınız.
Ilk sıcağı cıktıktan sonra üzerine Folio ile kapatınız.
Hamuru için Margarini veya Tereyağını birazcık eritelim ve Yukardaki Hamur listesine göre Ele yapışmıyacak Kulak Memesi kıvamında bir Hamur yoğuralım.
Hamuru - + 24 kadar Bezeye ayıralım.
Unlanmış Mutfak Tezkahı üzerinde Hamuru oval Şekil acarak bir uc kısmına ortaya kadar 6 eşit şekilde Bıcak ile şerit keselim diğer uc kısmına soğumuş olan Pudingimizden bolca koyup saralım..
Yağlanmış Tepsiye veya Yağlı Kağıtlı Tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış Fırında 180 °C biraz kızarana kadar pişirelim...Pişer pişmez üzerinden Pudraşekerini elekden gecirerek serbiniz..
Hamuru - + 24 kadar Bezeye ayıralım.
Unlanmış Mutfak Tezkahı üzerinde Hamuru oval Şekil acarak bir uc kısmına ortaya kadar 6 eşit şekilde Bıcak ile şerit keselim diğer uc kısmına soğumuş olan Pudingimizden bolca koyup saralım..
Yağlanmış Tepsiye veya Yağlı Kağıtlı Tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış Fırında 180 °C biraz kızarana kadar pişirelim...Pişer pişmez üzerinden Pudraşekerini elekden gecirerek serbiniz..
Afiyet olsun
Pudding Hörnchen
Zutaten:
Für den Teig:
- 250 gr. Margarine oder Butter
- Halbes Glas Naturjoghurt
- Halbes Glas Zucker
- 2 Vanillenzucker
- 4 Gläser Mehl
- 1 Backpulver
- Wer mag kann auch ein paar Tropfen Bittermandelöl oder auch andere Aromen dazugeben!!
Für die Puddingfüllung:
- 2 Päckchen a 38 gr. Vanille Pudding
- 750 ml Milch
- 7 Esslöffel Zucker
- Nach dem kochen 2 Esslöffel Butter unterrühren
Sofort nach dem backen mit Puderzucker bestreuen.
Sie können die Hörnchen mit alles füllen was Sie mögen oder bevorzugen!!!
Zubereitung:
Zuerst den Pudding mit der Zutatenliste von oben vorberreiten und kalt stellen.Für den Teig Butter etwas in der Mikrowelle zergehen lassen und nach und nach die Zutateliste dazumischen und daraus einen geschmeidigen Teig herstellen.
Aus dem Teig +-24 gleiche Teile teilen.
Jedes Teigstück einen Oval mit dem Teigroller wälzen und eine Seite bis zum Mitte hin 6 mal einschneiden..siehe hierzu die Bilder...am anderen Ende gut reichlich viel Pudding darauf legen und von der Puddingseite anfangen zu wickeln...Danach Hörnchen formen und mit Backpapier belegtes Backblech setzen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 °C hell braun backen..
Nach dem Backen sofort mit Puderzucker bestreuen!!
Viel Spaß beim Nachbacken
MERHABA, TAKİBİNİZDEYİM, BANA DA BEKLERİM
AntwortenLöschenhttp://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/
Çok güzel olmuş.. Bizim çocuklar bu tarife bayılacak..:)
AntwortenLöschen