Ganaj yapımı / Ganache

Ganaj yapımı: Ganaj nedemekdir: Ganaj Pastanın son halini bürüsüz bir şekile  getirmek için kullanılır. Örenğin Şeker Hamuru için t...

Ganaj yapımı:

Ganaj nedemekdir:

Ganaj Pastanın son halini bürüsüz bir şekile  getirmek için kullanılır.
Örenğin Şeker Hamuru için tam ideal alt zemindir.
Veya diğer fışkırtacağınız Kremaların düzgün durması için yapılır.

Verceyim Ölçüler şunlardır:

Sütlü Çikolatalı Ganaj:

  • 300 gr. Sütlü Çikolata
  • 200 ml sıvı Krema

Beyaz Çikolatalı Ganaj:

  • 400 gr. Beyaz Çikolata
  • 200 ml sıvı Krema

Bitter Çikolatalı Ganaj:

  • 200 gr. Bitter Çikolata
  • 200 ml sıvı Krema

Benim tercihim herzaman bire bir Ölçüsü olduğundan dolayı Bitter Çikolatalı Ganajdır.

Kremayla birleşdiği için normal Çikolata tadına varacaksınız.

Yapılışı:

Çikolatamızı ince şeritler halinde doğrayalım.
Bir Tencerenin içine Kremamızı ısıtalım, kaynamaya yakın Ocakdan alalım ve doğramış olduğumuz Çikolatamızı içine atıp, karışdırarak erimesini sağlayalım.
En az 5 Saat kadar soğuk yerde muhafaza ederek kıvamına gelemsini sağlamalıyız.
Ben geceden yapıp ertesi gün kullanıyorum.

Ganache:


Was heißt Ganache eigentlich?
Ganache ist die perfekte Untergrund für Fondanttorten.
Es eigenet sich super auch zum beschmücken der Creme-oder Sahnetorten.
Durch die Ganache erreichen wir einen ebene Oberfläche...können auch hiermit perfekt Fehler und Unebenheiten an der Torte abdecken.

Hierzu einige Rezepte:

Vollmilch Ganache:


  • 300 gr. Vollmilch Kuvertüre/Schokolade
  • 200 ml Schlagsahne

Weiße Ganache:


  • 400 gr. Weiße Kuvertüre/Schokolade
  • 200 ml Schlagsahne

Zartbitter Ganache:


  • 200 gr. Zartbitter Kuvertüre/ Schokolade
  • 200 ml Schlagsahne

Ich selbst bevorzuge immer Zartbitter Ganache ,weil es 1 zu 1 ist und nicht so aufwendig ist.
Durch die Zugabe der Sahne schmeckt die Schokolade nicht so bitter...eher wie gute Vollmilchschokolade.


Zubereitung:

Zuerst hacken wir unsere Schokolade schön in kleine Stücke.
Dann erhitzen wir die Sahne (bitte nicht kochen)  und geben die Schokolade hinein.
Unter ständigen rühren die Schokolade zum schmelzen bringen.
Am besten über Nacht an einem kühlen Ort erkalten und ziehen lassen.
Kurz vor dem Verwenden nochmals gut umrühren.













DAHA FAZLASI

Pastalar 6594263769492231207

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item