Lahmacun / Lahmacun dünnes Flatenteig mit Hackfleischfüllung

Lahmacun Malzemeler: Hamuru için: 1kg un  1 bardak sıvı yağ 2 Bardak ılık Süt  1 Maya 1 dolu yemek kaşığı Tuz Aldığı kadar su ...

Lahmacun

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1kg un 
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 Bardak ılık Süt 
  • 1 Maya
  • 1 dolu yemek kaşığı Tuz
  • Aldığı kadar su ve Un

Ici:
  • Yarım kilo az yağlı Kıyma
  • 3 tane rondodan gecirilmiş veya rendelenmiş Soğan
  • 7 tane kadar rondodan gecirilmiş kırmızı ve yeşil Biber
  • 4 veya 5 tane rondodan ezilmiş Domates
  • Varsa 1 Kutu Domates Konservesi
  • Incecik kıyılmış/doğranmış Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı Biber Salcası
  • 1 yemek kaşığı tuz / tatını ayarlayın
  • 1 yemek kaşığı pul Biber / damak zevkine göre ya daha az veya çokda olabilir!
  • 1 yemek kaşığı Sumakda olabilir!

Yapılışı:

Ilk önce derin bir kabda Hamurumuzu yoğuralım.
Ilık Sütümüzün icerisinde Mayamızı eritelim ve Unumuzun üzerinden döküp yağı ve tuzuda ekleyerek güzel ele yapışmayacak, Kulak memesi yumuşaklığında bir Hamur yoğuralım.
Gerekirse biraz Su ilave edelim.
Hamurun üzerine kapatıp 1 saat kadar Mayası gelmesi için dinlendirelim.

Şimdi Içimizi hazırlayalım.
Bunun için yukarda vermiş olduğum Malzemeleri teker teker Rondodan geçirip Kıymayla birlikte karışdıralım.
Bolca Biber veya Domates Salcamızı koyalımki kırmızı Rengini alsın!
Damak zevkinize göre bu Karışımı hazırlayın. Hazırlamış olduğumuz Iç sürülebilir bir Kıvamda olması lazım...gerekirse 1 veya 2 tane daha Domates veya Domates Konservesi gidebilir!
Hamurumuz Mayalandıkdan sonra Mandalina büyükluğunde Bezeleri bölüp Unlanmış Tepsiye dizelim ve üzerine kapatalım.
Hamur biraz kendine bırakınca Lahmacunumuza yapmaya başlayalım.
Bunun için bir yandan Hamurumuzu acıp içini de sürdükden sonra Silexde/ veya başka bir yerde pişirebilirsiniz...
Bol Salata ve Limon dilimleriyle Servis yapın!
Afiyet olsun

Lahmacun

Dünnes Teigflaten mit Hackfleischfüllung

Zutaten:

Für den Teig:

  • 1 kg Mehl
  • 1 Glas Speiseöl
  • 2 Glässer lauwarmes Milch
  • 1 frische Hefe
  • 1 volles Esslöffel Salz
  • Gegebenfalls etwas Wasser oder noch Mehl dazugeben!

Füllung:

  • 500 kg Hackfleisch
  • 3 Zwiebeln 
  • Ca 7 grüne und rote Spitzpaprikas
  • 4 oder 5 Tomaten
  • Bund Petersilie
  • Zwiebeln, Paprika und Petersilie in Multizerkleinerer richtig gut zerkleinern!
  • Es geht auch Tomaten aus der Dose!
  • 2 Esslöffel Paprikamark
  • Geht auch Tomatenmark
  • 1 Esslöffel Salz/ gegebefalls mehr oder weniger..bitte abschmecken!
  • 1 Esslöffel Paprika/Pul Biber
  • 1 Esslöffel Sumak wenn ihr mögt!

Zubereitung:

Zuerst bereiten wir den Teig vor.
Dazu in einem Rührschüssel das Mehl hineingeben. Dann schütten wir das Öl und das Salz hinein.
Im lauwarmen Milch lösen wir die Hefe auf und schütten das ganze Milchhefegemisch über das Mehl und machen eine geschmeidiges Teig daraus.
Gegebenfalls noch etwas Wasser oder auch Mehl dazugeben!
Der Teig sollte nicht mehr kleben.
Teig zudecken und erwta1 Std. gehen lassen.

Nun bereiten wir unsere Füllung.
Dazu Zwiebeln, Paprika und die Petersilie im Multizerkleinerer klein hacken und mit dem Hackfleisch vermischen.
Die Gewürze noch dazugeben und gegebenfalls abschmecken.
Füllung sollte eine streichfähiges Konsiztenz haben....daher wenn nötig mehr Tomaten oder aus der Dose nehmen!
Bitte mit Paprikamark/ Tomatenmark nicht sparsam umgehen...es soll richtig rote Füllung sein..
Dann vom Teig Mandarinen große Teig in Bälle formen und mit Mehl bedecktes Blech die Teigbälle portonieren....dann gut zugedeckt noch etwas gehen lassen.
Nun kann man die Teigbälle gut auf einer bemehlten Arbeitsplatte aufrollen die Füllung darauf streichen und im Silex oder ähnliches fertigbacken.
Mit viel buntem Salat und Zitronenscheiben reservieren.
Lasst es euch schmecken!

DAHA FAZLASI

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