Ispanaklı Gözlemeler / Börek mit Spinat

Ispanaklı Gözlemeler: Hamuru için 1 kg Un ( Arzuya göre coğaltabilirsiniz) 1 bardak Sıvı yağ 1 tane yaş Maya 1 dolu yemek kaşığı T...

Ispanaklı Gözlemeler:

Hamuru için

  • 1 kg Un ( Arzuya göre coğaltabilirsiniz)
  • 1 bardak Sıvı yağ
  • 1 tane yaş Maya
  • 1 dolu yemek kaşığı Tuz
  • Aldığı kadar ılık Süt veya Su

Ici:Ispanaklı Iç:

  • Yarım kg yıkanmış ve ince ince doğranmış Ispanak
  • 2 tane inçe inçe doğranmış Soğan
  • Veya
  • 2 tane Pırasanın sadece beyaz yerine doğrayabilirsiniz ( müthiş bir lezzet katıyor!)
  • 300 gr. kadar rendelenmiş beyaz Peynir
  • Biraz Pul Biber
  • Biraz Tuz
  • Biraz Vegetada (Tuzot da) olabilir
  • Biraz sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı)
  • Hepisini birbirinle karışdırın.....

Hic kuru Soğanlı Iç denedinizmi
Süper bir Lezzet mutlaka deneyin!

Soğanlı Iç:

  • 7 tane kadar doğranmış  kuru Soğanı
  • 1 Tavaya alıp üzerine bolca sıvı yağ
  • Ve tuz, Vegeta (tuzot), Pul Biberi Karabiber
  • Biraz Ocağın üzerinde kavuralım ve soğumaya bırakalım!!

Yapılışı:

Ilk önce Hamurumuzu yoğuralım.
Bunun için derin kapta Unumuzu sıvı yağımızı ve Tuzumuzu koyalım.
Yaklaşık bir Bardak
Sütümüzu hafifce ısıtalım ve icerisinde Mayamızı eritelim.
Arzuya göre yarı yarıya Su ve Süt karışımı da olabilir!
Mayalı Sütümüzü unumuzun üzerinden boşaltalım ve gerktikce Süt veya Su verelim....
Hamurumuz Ele yapışmıyacak bir Hamur olsun.
Üzerine kapatıp Hamurumuzun Mayalanmasına bekleyelim...bunun için 1 Saat yeterlidir!
Şimdi bu arada yukarda vermiş olduğum herhangi bir Iç den hazırlayın.

Mayalanmış Hamurlardan Mandalina büyüklüğunde parcalar kopartıp unlanmış bir Tepsiye dizelim...yine üzerine kapatalım ve Hamurumuzun kendini bırakması için Zaman tanıyalım..
Şimdi unlanmış Tezkahımızda birer Beze alarak içimizi yerleşdirlerim ve Silex veya Sac gibi bir yerde güzelce arkalı ve önlü pişirelim.
Dilerseniz pişen Gözlemelerinizin üzerinden Teryağ sürebilirsiniz!!

Afiyet olsun
Zehra ablamında Ellerine Sağlık


Börek mit Spinat

Für den Teig:

  • 1kg Mehl ( je nach Wunsch mehr)
  • 1 Glas Speiseöl
  • 1 frische Hefe
  • 1 volles Esslöffel Salz
  • Milch oder Wasser zum kneten

Füllung:Für Spinatfüllung:

  • 500 gr. frische Spinat gewaschen und zerkleinert (kleingehackt)
  • 2 gehackte Zwiebeln
  • Oder
  • 2 Lauch ( aber nur die weißen Stellen klein schneiden) kann ich nur empfehlen!
  • 300 gr. geraspelte weiße Käse
  • Gewürze:
  • Chili Pulver je nach Wunsch
  • Etwas Salz
  • Etwas Vegeta
  • 3 - 4 Esslöffeln Speiseöl
  • Alles gut miteinander verrühren!

Habt ihr schon einmal eine Füllung nur aus Zwiebeln versucht...das schmeckt wirklich Super!!!!
Zwiebelfüllung:
  • Ca 7 kleingeschnittene Zwiebeln
  • In eine Pfanne geben und mit 
  • Ca. Halbes Glas Speiseöl, 1 Tl Salz oder Vegeta, Cili Pulver, schwarze Pfeffer etwas andünsten....
  • Erkalten lassen!

Zubereitung:

Zuerst bereiten wir unseren Teig her.
Hierzu geben wir das Mehl in eine Rührschüssel und geben das Speiseöl und den Salz hinzu.
In eimem lauwarmen großem Glas Milch lösen wir  die Hefe darin auf und schütten  das über den Mehlgemisch.
Nun je nach Wunsch könnt ihr Wasser oder nur mit Milch den Teig fertigkneten.
Der Teig sollte nicht mehr kleben.
Bei uns sagt man Ohrnibbel weiche Konsiztenz haben!!!!
Den Teig zudecken und mindestens 1 Std. gehen lassen.

In der Zwischenzeit könnt ihr oben genannte Füllungen vorbereiten!
Nun vom Teig Mandarinen große Bälle formen und in eine bemehltes Blech portionieren!
Nochmals gut zudecken...
Bis der Teig sich nochmals vergrößert hat.
Nun könnt ihr die Teigbälle je auf einer bemehlten Arbeitsfläche gut aufrollen und die Füllung geben und zu klabben.
In einer Silex o.ä. fertigbacken.

Viel Spaß beim Nachbacken

Lasst es euch schmecken!!!!

DAHA FAZLASI

NEW 1061215130452005942

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item