Labne Peynirli Poğaca / Frischkäse Teigtaschen

Labne Peynirli Poğaca: Malzemeler: 1 kutu Labne veya krem peynir Bu arada Labne peyniri kutusunu atmıyoruz ve ölcü olarak kullanıyor...

Labne Peynirli Poğaca:

Malzemeler:

  • 1 kutu Labne veya krem peynir
  • Bu arada Labne peyniri kutusunu atmıyoruz ve ölcü olarak kullanıyoruz!
  • 1 ölcü sıvı yağ
  • 1 ölcü Süt
  • 3 yumurtanın akı ( sarısı üzerine)
  • 1,5 Maya
  • 1 yemek kaşığı Tuz
  • Aldığı kadar un

Ici:

  • Istediğiniz içi kullanabilirsiniz.
  • Beyaz peynir ve taze Maydanoz biraz Karabiber

Yapılışı:

Ilk önce Labnepeynirini, Sıvı yağını, Sütü ve yumurtanın aklarını iyice bir karışdıralım...Mayayı Tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir Hamur yoğuralım.
Yaklaşık 1 saat kadar Hamurun Mayalanmasına bekleyelim.
Şimdi Hamurdan Portakal büyükluğunde toplar alıp tabak büyüklüğunde acalım.
Bunu 4 de bölelim. Her bir parcayı icimizi yerleşdirip fotoğrafda görmüş olduğumuz formu verebilirsiniz.
Yağlı Tepsiye veya yağlı kağıtlı Tepsiye poacaları dizelim ve ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısıla üzerlerine fırcalayalım.
Önceden ısıtlımış 200 °C Fırınımızda güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Frischkäse Teigtaschen:

Zutaten:

Für den Teig:

  • 1 packung Frischkäse
  • Wir benutzen die leere Packung als Messbehälter!!!
  • Messbehälter (Frischkäsepakung)
  • 1 Messbehälter Speiseöl
  • 1 Messbehälter Milch
  • 3 Eiweiß
  • (Eigelb zum bestreichen aufheben)
  • 1,5 frische Hefe
  • 1 Esslöffel Salz
  • Mehl

Füllung:

  • Es ist euch überlassen welche Füllung ihr wollt.
  • Ich habe weiße Käse, 
  • frische Petersilie und etwas gemahlene schwarze Pfeffer benutzt.

Zubereitung:

Zuerst kommen alle Zutaten bis auf das Mehl und Hefe in eine Rührschüssel.
Nun vermischen und rühren wir die Zutaten miteinander.
Jetzt zerbrökeln wir die Hefe hinein und geben etwas Mehl dazu.
Wir geben immer wieder etwas Mehl hinein und kneten daraus eine klumpenfreie geschmeidiges Teig.
Zugedeckt etwas gehen lassen.
Nun Orangegroße Stücke vom Teig nehmen und mit Hilfe einer Teigrolle Tellergroße Kreise formen.
Diese in viergroße dreiecke teilen.
Jedes mit Käsefüllung o.ä. befüllen und zurollen. Siehe hierzu die Bilder.
Auf eine mit Backpapier belegtes Backpapier platzieren und mit dem Eigelb bestreichen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C goldbraun backen.

Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

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