2-2-1 Susamlı Poacası / 2-2-1 Teigtaschen mit Sesam
2-2-1 Susamlı Poaca Malzemeler: 2 su bardağı Yoğurt 2 Kabartmatozu 1 Bardak Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tuz Aldığı kadar Un İçi...

2-2-1 Susamlı Poaca
Malzemeler:
- 2 su bardağı Yoğurt
- 2 Kabartmatozu
- 1 Bardak Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Aldığı kadar Un
İçine:
- Dilediğiniz ic olabilir...
- Sadece Kaşar Rendesi de olabilir
- Beyaz Peynir, bir tutam Maydanoz
- Biraz Karabiber kullandım
Üzerine:
- Sulandırılmış Pekmez
- Kavrulmuş Susam
Yapılışı:
Ilk önce Yoğurtu ve Sıvı Yağını güzelce derin bir Hamur yoğurma Leğeninde karışdırınız. Tuzu ve Kabartamatozunuda ekleyiniz..yavaş yavaş un koyarak güzel yumuşak bir Hamur Elde ediniz.Hemen bezeler yapınız ve biraz dinlendikten sonra Hamurun içini dilediğiniz içi koyabilirsiniz...
Biraz Suyla Pekmezi sulandırınız
Kabatmış olduğunuz Poacaları ilk önce Pekmezli Su karışıma batırınız ve daha sonrada kavrulmuş Susama.
Yağlı kağıtlı Tepsinin veya yağlanmış Tepsinize dizdikden sonra bir Bıcakla ortasından üc çizik atınız.
Önceden ısıtılmış 200 °C Fırında güzelce altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun
2-2-1 Teigtaschen mit Sesam
Zutaten:
- 2 Gläser joghurt
- 2 Backpulver
- 1 Glas Speiseöl
- 1 Tl Salz
- Soviel Mehl wie nötig
Füllung:
- Beliebige Füllung
- Ich habe weiße Käse, etwas frische Petersilie und etwas gemahlene schwarze Pfeffer hinein getan.
- Etwas geröstete Sesam und mit etwas Wasser gemischte Sirup (Sorte egal)
Zubereitung:
Zuerst in eine Rührschüssel das Joghurt und Speiseöl, Salz und Backpulver geben und alles gut miteinander verrühren..Solange Mehl dazugeben bis eine gute geschmeidige Teig entanden ist.
Nun das Teig in gleich große Bälle formen.
Die Teigbälle etwas andrücken und die Füllung in die Mitte geben.
Die Teigtaschen zumachen.
Wenden und in die Sirup -Wassergemisch eintauchen und anschließend ins Sesam , sodass die Oberfläche gut mit Sesam bedeckt ist.
Auf eine mit Backpapier belegtes Blech legen und die Teigtaschen 3 × mal quer mit Messer etwas einschneiden.
Im vorgeheiztem Backofen bei 200°C goldbraun backen.
Viel Spaß beim Nachbacken