Şeker Hamurlu Kurabiyeler/ Fondantkekse

Şeker Hamurlu Kurabiyeler / Fondantkekse Malzemler: 250gr. Tereyağı 250gr. Pudraşekeri 2 Yumurta 1 cay kasığı Tarçın 1 cay kasığ...

Şeker Hamurlu Kurabiyeler / Fondantkekse

Malzemler:


  • 250gr. Tereyağı
  • 250gr. Pudraşekeri
  • 2 Yumurta
  • 1 cay kasığı Tarçın
  • 1 cay kasığı Kabartmatozu
  • aldığı kadar Un (kulak memesı yumuşaklığında bir Hamur olsun)
  • üzerine Şeker Hamuru 

Yapılşı:

Ilk önce oda sıcaklığındaki Tereyağını ,Yumurtaları ve Pudraşekerini iyice karışdırınız
( Mikserlede de çırpabilirsiniz).
Tarçını ve Kabartmatozunuda ilave ediniz ve azar azar Unu da ekleyerek Elinizle güzel kulak memsi yumuşaklığında bir Hamur elde ediniz.
Hamuru bir yarım saat kadar kendini toparlanması icin soğuk yerde veya Buzdolapınızda bekletirseniz daha iyi açılır.


Hamuru 4 bölünüz ve unlanmış Mutfak Tezkahınızdada  1 cm kalınlığında Merdane yardımı ile açınız ve istediğiniz Kurabiye Kalıplarıyla kesiniz. 
Kurabiyelerinizi yağlanmış Tepsiye veya yağlı Kağıtla kaplanmış Tepsiye diziniz.
Önceden ısıtılmış Fırında 180 C 10 veya 15 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Süre ve Fırının ayarı burada çok önemli, eğer uygulanmaz ise Kurabiyelerinizin şekli bozulabilir. 
Pişen Kurabiyeleri bir müddet Tepside soğuyana kadar bekletiniz, yoksa Tepsiden alırken kırılmalar olabilir....

Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra Şeker Hamurunuzu Merdaneyle ve Nişasta ile açınız. 
Aynı Kalıplarla kesiniz ve  hemen bir şekerli Su ve Fırça yardımı ile Şeker Hamurları Kurabiyenin üzerine yapışdırınız ve iyice kurumasını sağlayınız. 


Bu Malzemeden 2 Tepsi rahat cikiyor. 

Kolay gelsin


Fondantkekse


Zutaten:

  • 250 gr. Butter ( Zimmertemperatur)
  • 250 gr. Puderzucker
  • 2 Eier
  • 1 Teelöffel Zimt
  • 1 Teelöffel Backpulver
  • Mehl
  • Fondant für die Oberfläche

Zubereitung:

Zuerst  in eine Rührschüssel das Butter die Eier und den Puderzucker mit dem Knethaken des Mixers gut durchkneten. Dann das Zimt, Backpulver und etwas Mehl dazugeben und mit den Händen weiterkneten und immer wieder etwas Mehl dazugeben bis eine gute Mürbteig entstanden ist.
Jetzt den Teig etwas kalt stellen ungefähr eine halbe Stunde müsste reichen.Ich teile immer den Teig in 4 gleiche Mengen auf, weil es sich besser ausrollen lässt. 
Auf einer gut bemehlten Fläche den Teig ungefähr 1 cm dick ausrollen und mit Keksausstecher Kekse ausstechen und auf das Backblech mit Backpapier legen. 
Die Kekse ungefähr bei vorgeheiztem Backofen bei 180 C 10 bis 15 min backen. Die Kekse auf dem Backblech erkalten lassen. Sonst kann es brechen, wenn Sie noch warm sind. 
Hier ist es besser mit mehreren Backbleche zuarbeiten.
Sobald die Kekse erkaltet sind kann man mit dem Fondant anfangen.
Das Fondant gut mit Speisestärke ausrollen. Ich bevorzuge Maisstärke. Aber zur Not geht auch normale Speisestärken. 
Dann mit dem gleichen Keksausstecher Kekse ausstechen und sofort mit Wasser bepinseln und auf die Kekse gleben. Hier ist es auch wichtig, dass die Kekse gut austrocknen bevor sie schön eingepackt werden. 

Ich wünsche euch gute Freude bei der Arbeit.












DAHA FAZLASI

NEW 3375075118347202607

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item