Hindistan cevizli Cikolatalı Dilimler / Schokoladen-kokos und
Hindistancevizli Cikolatalı Dilimler / Schokoladen-Kokosschnitten Malzemeler: 1 büyük Fırıntepsi icin gereken Malzeme: 2 yumurta (...

Hindistancevizli Cikolatalı Dilimler /
Schokoladen-Kokosschnitten
Malzemeler:
- 1 büyük Fırıntepsi icin gereken Malzeme:
- 2 yumurta ( beyazı ve sarısı ayrılmış)
- 3 nescafe fincanı Şeker
- 1 nescafe fincanı Öl
- 2 nescafe fincanı Süt
- 4 nescafe fincanı un
- 1 Kabartmatozu
Cikolatasosu:
- 200 gr. Margarin
- 200 gr. Bitter cikolata
- 250ml Süt
- 3 yemek kaşığı Şeker
Üzerine:
- Yaklaşık iki paket Hindistancevizi
Yapılışı:
Ilk önce ayırmış olduğumuz yumurtanın akını kar haline gelene kadar cırpalım ve kenara ayıralım.Malzemeleri sırasıyla güzel bir kıvama gelene kadar cırpalım. En son kekimize cırpmış olduğumuz yumurtanın akını ekleyelim güzelce karışdıralım. Yağlanmış Tepsiye veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize Kekimizi dökelim ve önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Kekin altıda iyi pişmiş olsun. Pişmiş Kekimizi Fırından cıkarıp soğumaya bırakalım. Bu arada Kekimizin Cikolata Sosunu hazırlayalım.
CIKOLATA SOSU :
- 200gr Margarin
- 200gr bitter Cikolata
- 250 ml Süt
- 3 yemek kaşığı Şeker.
Ilk önce Tencereye Margarin ve Cikolatamızı koyalım ve kısık ayarda erimeye bırakalım. Eritikten sonra Sütünu ve Şekerini ekleyip kaynamasına sağlayalım. Kaynatıktan sonra Ocakdan alıp soğumaya bırakalım.
Kekimizi güzel karelere dilimleyelim. Yanımıza soğumuş (veya ılımışda olabilir) Sosumuza ve bir tabak icerisinde hindistan cevizimi alalım. Bir Catal yardımıyla kekimizi önce Sosumuza ve daha sonrada Hindistancevizine bulayalım.
AFIYET OLSUN
Bu arada bu Keki ben 20 senedir yaparım...bu orijinal Tarifdir...bugünlerde internette bunun cakmasını yapıp isminide ingiliz Keki koymuşlar.
SCHOKO-KOKOS SCHNITTE:
ZUTATEN:
- Für ein großes Blech braucht man:
- 2 Eier ( Eigelb und Eiweiß trennen), 3 Tassen Zucker, 1 Tasse Öl, 2 Tassen Milch, 4 Tassen Mehl, 1 Backpulver.
- FÜR DIE SCHOKOLADENSOSE:
- 200 gr. Margarine, 200 gr. Zartbitter Schokolade, 250 ml Milch, 3 Esslöffel Zucker
- 2 packung Kokosraspel
ZUBEREITUNG:
Zuerst das Eiweiß steif schlagen und auf die Seite legen. Dann das Eigelb mit Öl gut mit dem Mixer durchmixen und nach nach die Zutaten dazugeben.
Zum Schluss noch das Eiweiß unterrühren. Nun im vorgeheiztem Backofen bei 180°C gut goldbraun backen. Den Kuchen kalt stellen und in der Zwischenzeit die Schokoladen Sose herstellen.
Das Herd auf mittel anschalten und in einem Topf die Margarine und die Schokolade zum schmelzen bringen. Auf das geschmolzene Margarine Schokogemisch das Milch und die Zucker hinzufügen und zum kochen bringen.
Auf die Seite stellen und abkühlen lassen. Es kann auch lauwarm sein. Nun den Kuchen in kleine Stücke schneiden und mit Hilfe einer Gabel zuerst in das Schokogemisch eintauchen, dann den Kuchen vollständig mit Kokos umhüllen...dabei ist es gut, wenn das Kokosnuss in einem Tablett ähnliches Teil drinnen ist (lässt sich besser umhüllen).
Guten Appetit