Bol Cikolatalı Browni/Schokohappen
Bol Cikolatalı Browni/Schokohappen Malzemeler: 250 gr. Oda sıcaklığında Tereyağı veya Margarin 200 gr. Şeker 4 yumurta 250gr. rend...
Bol Cikolatalı Browni/Schokohappen
Malzemeler:
- 250 gr. Oda sıcaklığında Tereyağı veya Margarin
- 200 gr. Şeker
- 4 yumurta
- 250gr. rendelenmiş veya eritilmiş (soğuk) Bitter Cikolata
- 250 gr. Badem (un haline gelmiş) veya rondodan ezilmiş
- 1 paket Vanilya şekeri
- Bir kac damla (yurtdışındakiler yarım Şişe) badem aroması.....
- Rumaromada giriyor orijinal Tarifde ama ben koymuyorum.
- 150 gr. Un
- 1 Kabartmatozu
Üzerine:
- 150 gr. Erimiş bitter veya arzuya göre normal Cikolata
Yapılışı:
Ilk önce oda sıcaklığındaki yağı, yumurtayı ve Şekeri iyice cırpalım...Bademi Vanilyayı ve diğer Malzemeleri koyalım. En son unumuzu ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim ve yağlanmış Kare Tepsiye Kekimizi dökelim.Önceden ısıtılmış 200 ° C Fırınımızda kekimizi iyice pişirelim. (35-40 dakika)
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine 150 gr. Cikoloata eritelim ve güzelce kekin üzerini yayalım.
Bu kek durdukca aroması yani icerisindeki kokuları daha mis gibi olucakdir....uzun süre saklanabilen bir Kekdir....bayatlamaz...
AFIYET OLSUN
SCHOKOHAPPEN
Zutaten:
- 250 gr. weiche Margarine oder Butter
- 200 gr. Zucker
- 4 Eier
- 250 gr. gemahlene Mandeln
- 250 gr. geriebene oder geschmolzene (kalt) Bitterschokolade
- 1 Vanillinzucker
- Halbe Fläschchen Bittermandelaroma
- Halbe Fläschchen Rumaroma
- 1 Backpulver
Glasur:
- 150 gr. Zartbitter Schokolade
Zubereitung:
Zuerst in einem Rührschüssel die Butter, Eier und Zucker gut schaumig rühren.Dann die Mandeln, Schokolade, und die Vanillinzucker mit den Aromas dazurühren.Auf eine gefettete Rechteckblech den Teig streichen und im vorgeheizten Backofen bei 200 ° C ungefähr 35-40 min backen.
Nach dem erkalten des Kuchens die Glausur herstellen...dazu nur 150gr Zartbitter Schokolade schmelzen und auf dem Kuchen gut verteilen.
Dieses Kuchen ist sehr haltbar...die Aromen entfalten sich besser wenn es ein paar Tage älter ist.
Wünsche euch viel Spaß beim Nachbacken