Pırasalı Börek / pikantes Lauchgebäck
Pırasalı Peynirli Börek Yapılışı: 1 Bardak yoğurt Yarım Bardakdan biraz fazla cicek yağı 3 yumurta 3 adet Pırasa, temizlenmiş, yık...

Pırasalı Peynirli Börek
Yapılışı:
- 1 Bardak yoğurt
- Yarım Bardakdan biraz fazla cicek yağı
- 3 yumurta
- 3 adet Pırasa, temizlenmiş, yıkanmış ve ince ince doğranmış
- 1 kase beyaz Peynir rendelenmiş veya ufalanmış
- 2 Bardak un
- 1 tane kabartmatozu
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı Karabiber
- 1 cay kaşığı kırmızı Biber (arzuya göre)
Geniş büyük bir Hamurleğeninde önce yoğurtu, yumurtayı ve yağı karışdırın... Pırasa ve beyaz Peyniri ilave edin. Un, kabartmatozu, kırmızı Biber, Karabiber ve tuzu da ekleyin ve Elinzle yoğurarak güzel bir Hamur elde edin....güzel akıcı cok da cıvık olmayan bir Hamur olsun...eğer sert ise kıvamını az daha yoğurt koyup yoğurun
..
Güzel geniş ve yağlanmış Tepsiye Hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 200 °C Fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim. ..altı ve üstü güzel kızarmış olacak...
..
Güzel geniş ve yağlanmış Tepsiye Hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 200 °C Fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim. ..altı ve üstü güzel kızarmış olacak...
Ben bu Tarifi kendim çok sevdim....Benim Cocuklarım Pırasa yemezler....ama bu Böreyi yaptığımda hepsi yerler...ve çok pratik bir Tarifdir...acele yapılacak bir Börekdir....Cay Saatlerinzde bundan sonra olsun bu Börek...
AFIYET OLSUN
PIKANTES LAUCHGEBÄCK
ZUTATEN:
- 1 Glas Joghurt
- etwas mehr als die Hälfte vom Glas Sonnenblumenöl
- 3 Eier
- 3 Stück Lauch ( geputzt, gewaschen und fein klein geschnitten
- 250 gr. oder auch etwas mehr Weißkäse (geraspelt oder etwas zerdrückt)
- 1 Backpulver, halbe Teelöfel Salz, schwarzes Pfeffer, gemahlene rote Paprika.
ZUBEREITUNG:
In einem großen Behälter zuerst das Joghurt, Öl und die Eier verühren...dann das geschnittene Lauch und die Käse dazugeben und gut mit der Hand verühren. Jetzt das Mehl, Backpulver, Salz und die übrigen Gewürze dazu geben und gut zu einem Teig verühren. Teig sollte nicht zu hart sein....sollte dies der Fall sein noch etwas joghurt dazurühren. Nun kannst du in einem gefetteten Backblech das Teig streichen und im vorgeheiztem Ofen mit Ober-Unterhitze auf 200 °C (mittlere Schiene) ungefähr 35 min backen. Die Oberfläche sollte schön goldbraun werden.
Guten Appetit
Ich muss kurz noch etwas dazu sagen...meine Kinder essen Lauch als Hauptspeise ungern...aber wenn ich immer dieses Lauchgebäck mache lieben sie es....