Kendi Fikrim Çilekli Pasta / Erdbeeretorte meine Version

ÇILEKLI PASTA (kendi fikrim) MALZEMELER: KEKI ICIN: 150 gr. Oda sıcaklığında Tereyağı 180 gr. Şeker 1 fiske tuz 4 yumurta 1 vey...

ÇILEKLI PASTA (kendi fikrim)

MALZEMELER:

KEKI ICIN:

  • 150 gr. Oda sıcaklığında Tereyağı
  • 180 gr. Şeker
  • 1 fiske tuz
  • 4 yumurta
  • 1 veya yarım Limonun kabuğu rendesi
  • 200 gr. Elenmiş Un
  • 100 gr. Elenmiş Nişasta
  • 1 kabartmatozu
  • 1 cay bardağı soda / su

KREMASI:

  • 750 ml Süt
  • 2 paket Vanilya pudingi bendeki 1 paket 38gr.
  • 10 yemek kaşığı Şeker
  • 250 gr. odasıcaklığinda Tereyağı

ÇILEKLI ICI:

  • 1 kg yıkanmış ve doğranmış Çilek
  • 1 veya 2 cay bardağı Şeker
  • ( Şekerin ayarlı Çileklerin tatlılığına bağlı)
  • 1 su Bardağı Su
  • 3 dolu yemek kaşığı Nişasta

YAPILIŞI:

Ilk önce Kekimizi sırasıyla cırpalım ve güzel akıcı bir Kekhamuru elde edelim....yağlanmış ve unlanmış bir Kek kalıbımıza dökelim...ve önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda yaklaşık 40-50 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra Kekimizi 3 bölelim.
Yıkanmış ve doğranmış Çileklerimizi geniş bir Tencereye koyalım, Su ve Şekerinide ekleyip yavaş yavaş karışdırarak kaynamasına sağlayalım. Eğer çok sertleşirse birazcık daha Su ilave edelim...Soğumaya bırakalım.

Şimdi Pudingimizi hazırlayalım. Bunun icin bir Tencereye Sütümüzü, Vanilyalı Pudingimizi ve Şekerimizi ekleyip güzel cırpma telliyle cırpa cırpa pişirelim.
Soğumaya bırakalım. ..bunu arada bir karışdıralım, üzerine kabuk bağlamasın ve sertleşmesin diye.
Oda sıcaklığındaki Tereyağını şimdi bir yerde krema gibi cırpalım...kaşık kaşık Odadasıcaklığındaki Pudingin icerise koyarak iyice krema halinde cırpalım. buradaki dikkat etmemiz gereken püf noktası Pudingin Buzdolapına giripde soğutulması iyi değil cünki bu bizim Tereyağını cabuk icerisinde dondurur ve biz Mikserle zor cırparız....mutlaka ikiside odasıcaklığinda olsun....Kremamız bittikten sonra biraz kendini toparlaması için Buzdolapına kaldıralım...dikkat fazla donmasın akıcı olsunki Pastamızı bununla sıvıyacağımız için!!!
Pastamızı süslemek icin 20 kadar pişmiş Çilek taneciklerden ayıralım.
Şimdi Kekimizin ilk katına önce Çilekli karışımdan koyalım daha sonra biraz krema...ikinci katınada aynı şekilde yapalım...en son heryerine kremayla kaplayalım ve Badem/Fındık taneciklerle süsleyelim. En son Çilekleride üzerine yerleşdirelim....benim kremam bittiyi icin biraz kremşanti kullandım...siz kremadan ayırabilirsiniz üzerine süslemek icin.
Biraz Buzdolapında beklektikten sonra Servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun

ERDBEERETORTE Meine Version

Zutaten:

für den Rührkuchen

  • 150 gr. Zimmerwarme Butter
  • 180 gr . Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 4 Eier 
  • Schale einer oder halben Zitrone
  • 200 gr. gesiebtes Mehl
  • 100 gr. gesiebtes Speisestärke 
  • Halbes Glas Sprudel
  • 1 Backpulver

PUDDING-BUTTERCREME:

  • 750 gr. Milch
  • 2 päckchen Vanillepuddingpulver 
  • 10 Esslöffel Zucker
  • 250 gr.  Zimmerwarme Butter

ERDBEER FÜLLUNG:

  • 1 kg Erdbeeren gewaschen und kleingeschnitten
  • Halbes  Glas Zucker (je nach Geschmack mehr oder weniger).
  • 3 volle Esslöffel Speisestärke
  • Evt. 1 Becher aufgeschlagene Schlagsahne zum dekorieren oder etwas von der Creme bei Seite stellen zum dekorieren.

Zubereitung:

Zuerst bereiten wir, unsere Zutatenliste nach, eine schöne kremige Rührkuchen und füllen es in eine gefettete und bemehlte Springform.
Im vorgeheizden Backofen bei 180 ° C ca. 50 min backen.
Erkalten lassen und dann 2 mal  durchschneiden.

Jetzt bereiten wir unsere Füllung damit es erkalten kann.
Die gewaschenen und kleingeschnittenen Erdbeeren in einem Topf geben und das Zucker noch darüber streuen. Im einem Glas Wasser lösen wir die Speisestärke und gießen über die Erdbeeren.
Unter langsamen anrühren zum kochen bringen.
Vom Herd nehmen und erkalten lassen.
Für den Pudding nehmen wir in einem Topf das Milch, Vanillepuddingpulver mit Zucker  und bereiten unter ständiger rühren einen geschmeidigen Pudding.
Vom Herd nehmen und erkalten lassen.
Hier ist die Zimmertemperatur ratsam...da es sonst, wenn es zu kalt ist, die Butter darin nicht mehr sich rühren lässt.
Das zimmerwarme Butter in einem Rührschüssel cremig rühren und löffelweise in den Pudding mit dem Mixer geschmeidig rühren.
Evtl. Kalt stellen...sollte aber noch streich fähig sein...also nicht soo kalt...
Jetzt auf dem ersten Boden der Kucken, von der Erdbeerfüllung geben, klatt streichen und oben drüber die Puddingcreme klattstreichen.
Den 2. Boden darauf legen und dieselbe Reihenfolge nochmals durchführen..Kuchendeckel darauflegen und alles mit der Creme klattsreichen.

Mit Schlagsahne/Schlagcreme dekorieren und die Erdbeeren platzieren.
Nach dem kalt stellen ist die Torte servierfertig.
Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

Pastalar 1736473368165099465

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item