Armutlu Çikolatalı Pasta / Schokoladenkuchen mit Birnen
Armutlu Çikolatalı Pasta Malzemeler: Kek Hamuru için: 2 yumurta 125 gr. Toz Şeker 80 ml sıvı yağ 100 ml Süt 150 gr. Un 50 gr. K...

Armutlu Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
Kek Hamuru için:
- 2 yumurta
- 125 gr. Toz Şeker
- 80 ml sıvı yağ
- 100 ml Süt
- 150 gr. Un
- 50 gr. Kakao
- yarım paket Kabartmatozu
İçine:
- 2 kutu Konserve Armut toplam 800 gr. kadar
Jölesi için:
Armutun kendi suyu ile 2 kaşık Nişasta ile Jöle elde ediniz.
- veya Armutun suyu ile 2paket Jöle kullanınız.
Üzerine:
- 300 gr. Maskarpone
- 200 gr. sıvı Krema
- 150 gr. Bitter Çikolata
- 3 veya 4 Kaşık Toz Şeker
Üzerinin Çikolatası:
Yapılışı:
Fırınımızı 180 C ayarlayalım ve ısıtalım.
İlk önce Kek Hamurumzu hazırlayalım.
Bunun için ilk Yumurtamızı Şeker ile iyice çırpalım.
Sırayla sıvı yağı, Sütü,,Kakao ve en son da Un ile Kabartmatozunu ekleyerek güzel bir akıcı Kek
Hamuru elde edelim.
Yuvarlak Kelepceli Kek kalıbımza iyice yağlayalım ve Kek Hamurunu içine yayalım.
Önceden ısıtılmıs 180 derecede Fırınımızda yakalşık 40 veya 45 dakika pişirelim.
Fırından cıktıkdan sonra soğumaya bırakalım.
Kek Kalıbının Kelebcesini asla çıkartmıyacağız!!!!
Soğuyan Kekin üzerine önceden süzmüş olduğumuz Armutları dizelim.
Armutların Suyu ve 2 kaşık Nişasta ile güzel bir Jöle pişirelim.
Veya Armutun Suyu ile hazır Jöle yapabilirsiniz.
Hemen Armutların üzerinden dökelim.
Yine soğumaya bırakalım.
Kremasını hazırlamadan önce Çikolatamızı benmari usulu eritelim...
Yani Ocağımızın üzerinde ufak bir Tencereye su koyalım ve ısıtalım. Ve onun üzerine bir sıcağa dayanıklı bir Kase ile Çikolatamızı eritelim. Hafif soğudukdan sonra
Maskarpone ile Çikolatamızı ve Şekerimizi iyice karışdıralım.
Ayrı bir yerde sıvı kremamızı Krema haline gelene kadar çırpalım.
Ve Maskarponeli karışımı Kremamıza ilave ederek iyice karısdıralım.
Armutlu Jölenin üzerine bu Kremamızıda yayalım.
En son yukardaki Resimde göstermiş olduğum gibi Çikolatamızı keserek üzerine bolca koyarak süsleyelim.
Soğuk bir yerde en az iki Saat kadar soğutalım ve Servise yakın Kelepceden cıkarıp dilimleyerek Servis yapalım.
Schokoladenkuchen mit Birnen:
Zutaten:
Für den Teig:
- 2 Eier
- 125 gr. Zucker
- 80 ml Speiseöl
- 100 ml Milch
- 150 gr. Mehl
- 50 gr. Kakao
- halber päckchen Backpulver
Für die Füllung:
- 2 Dosen Birnenhälften a 460 gr.
- 2 Esslöffel Speisestärke oder 2 päckchen heller tortenguss
Für die Schokoladencreme:
- 300 gr. Mascarpone
- 200 ml Schlagsahne
- 150 gr. Bitter Schokolade
- 3 oder 4 Esslöffel Zucker
Schokolade zum dekorieren:
Zubereitung:
Den Backofen auf 180 C vorheizen.
Die Eier mit Zucker cremig schlagen und das Öl mit der Milch unterrühren. Das Mehl , den Kakao und das Backpulver mischen und ebenfalls unterrühren. Den Teig in eine gefettete Springform füllen und im vorgeheizten Backofen 40 bis 45 min backen.
Den Kuchen erkalten lassen.
Wir lösen den Springform nicht!!
Die Birnen abtropfen lassen und den Saft auffangen und die Birnen mit der Schnittfläche nach unten auf dem Boden verteilen.
Mit dem Saft und 2 Esslöffel Speisestärke unter ständigen rühren einen Guss vorbereiten oder
den 2 Päckchen Tortenguss mit Birnensaft nach Packungsanleitung vorbereiten.
Sofort über die Birnen gießen und erkalten lassen.
Die Schokolade über einem heißen, nicht kochenden Wasserbad schmelzen. Vom Herd ziehen und etwas erkalten lassen.
Die Sahne steif schlagen.
Die Mascarpone mit der Zucker und der noch flüssigen Schokolade verrühren und die steif geschlagene Sahne nach und nach unterheben.
Die Schokomasse auf den Birnen verteilen, glatt sreichen. Die Schokolade zu Schokospänen (siehe Bild) schneiden und damit den Kuchen bestreuen und ca. 2 Stunden kalt stellen.
Vor den Servieren den Tortenring lösen und servieren...
Lasst es euch schmecken