Almanlarin Kara Orman Pastasi (kolay Tarif) / Schwarzwälder (vereinfachte Art)

Almanlarin Kara Orman Pastasi (kolay Tarif) / Schwarzwälder (vereinfachte Art) Malzemler: Pandispanya icin: 6 yumurta (beyazi ayri ...




Almanlarin Kara Orman Pastasi (kolay Tarif) / Schwarzwälder (vereinfachte Art)

Malzemler: Pandispanya icin:
6 yumurta (beyazi ayri cirpilacak bir kenara kaldirilacak cünki en son lazim olacak)
220 gr Seker
3 yemek kasigi sicak su
2 Vanilyasekeri
280 gr, elenmis un
2 kahve kasigi Kabartmatozu

ben biraz dolu dolu yüksek sevdigim icin biraz cok Malzeme kullandim ama istege göre bunu bu Tarifdende yapabilirsiniz:

4 Yumurta ( beyazi ayri cirpilacak ve en son lazim olacak)
150 gr. Seker
3 yemek kasigi sicak su
2 Vanilya
150 gr. elenmis Un
1 cay kasigi kabartmatozu

Yapilisi: Tarifin her ikiside ayni sekil yapilir... tercih sizin... hangi Pandispanyayi istiyorsaniz onu yapin
Ilk önce yumurtanin akini bir Legene alalim ve iyice kar haline gelene kadarMikser yardimi ile cirpalim.... cirpdikdan sonra bir kenara ayiralim.... Simdi yeni bir Legen veya kapda yumurta sarisini iyice cirpalim yavas yavas sicak suyu ve Sekeri; Vanilyasekerini ilave edelim.....bu karisim iyice kabarip beyaz olanda dek cirpalim....bundan sonraki islem icin Mikser gerek yok... Cünki unu yavas yavas eleyerek ve bir Spatula yardimi ile iyice Karisdircagiz ve Kabartmatozunu ve en son yumurta aklarini da biraz daha Spatula yardimi ile karisdirarak yaglanmis veya yagli kayitla kaplanmis kek kalibimiza dökelim...ve icden disa dogru iyice yayalim ve önceden isitlilmis Firinda 180 C pisene kadar pisirelim... bunun icin basit bir bicak yardimiyla pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.... bu durumlarda pek dakika ayari veremem cünki her Firin ayri pisiriyor....bunun icin vercegim dakika ya az veyada size göre cok gelebilir.....

Pisdikden sonra iyice sogumasi gerek....ben bunu cogu zaman 1 gün önceden (geceden) pisiririm ve ertesi gün bunu duruma göre ya ikiye yada 3 e esit ayarlarda bölerim....

Benim bugünki Pastami yukardaki 6 yumurtali Tarifden yaptim ve bunu 3 e böldüm. Bu durumda bir püf Noktasi daha var kestiginiz Pandispanyayi kürdanla isaret koyun ve ayni sekilde krema sürdükden sonra
üst üste koyun....böylelikle Kekde yamukluk olusmaz daha düzgün olur....

Bu Pasta icin gerekli olan Visne sosunu ve Cikolata sosunda daha önceden hazirlayin ve iyice sogumasini saglayin....aksi Taktirde kremamizi eritebilir...

Kremasi:
6 paket Schlagsahe yani sivi krema
6 paket krema sertlesdirici ( Sahnesteif)
6 paket Vanilyasekeri
iyice cirpalim ve güzel bir Krema elde edelim.. biraz üzeri icin ayiralim

Icini hazirlayalim:
1.kat icin....Visne Sosu icin:
1 kavanoz Visne suyuyla birlikde (16 tanesini süslemek icin bir kenara ayirin... en son üzerine lazim )
1 tepeleme yemek kasigi Nisasta
Yapilisi:
Bir Tencerede 1 kavanoz Visneyi suyuyla birlikte ve 1 kasik Nisastayi kaynatin ve kullanacaginiz zamana kadar iyice sogutun.
Bu Visnesosunu Pastanin ilk katina yayalim ve üzerine Kremayla kaplayalim...
2. kat icin Cikolatali Sosu icin:
1 kase erimis cikolata (istediginiz Tad) Bitter veya Sütlu olabilir.. yarim cay bardagi kadar süt
Yapilisi:
1 kase Cikolatayi benmari usulu eritelim ve icine yarim cay bardagi kadar soguk sütle bir sos elde edelim ve sogumasini bekleyelim...
ve pastamizin hemen ikinci katini bu sosu sürelim ve üzerine Kremayla kaplayalim...

Ven en son Pastamizin her yerine iyice Kramayla kaplayalim...ve Üzerine 16 Tane süsler fiskirtalim ve üzerlerine ayirmis oldugumuz Visneleri koyalim... simdi her yerine cikolatarendesi ile kaplayalim...

Afiyet Olsun


Vereinfachte Schwarzwälder Torte:
Für den Biscuitteig: reicht für 3 Böden
6 Eier (Eiweiss trennen und steif schlagen)
220 gr. Zucker
2 Vanillinzucker
3 Esslöffel warmes Wasser
280 gr. gesiebtes Mehl
2 Tl Backpulver

Ich wollte die Torte in 3 Schichten und hoch haben ihr könnt auch wenn ihr wollt mit 2 Böden die Torte nachmachen aber dafür braucht ihr diesen Biscuitteig:

Für den Biscuitteig: reicht für 2 Böden
4 Eier ( Eiweiss trennen und steif schlagen)
150 gr. Zucker
2 Vanillinzucker
3 Esslöffel warmes Wasser
150 gr. gesiebtes Mehl

Zubereitung:
Alle zwei Varianten werden gleich zubereitet.
Zuerst die Eier trennen und den Eiweiss steif schlagen und auf die Seite stellen..
Dann in eine Rührschüssel die Eigelbe mit dem Zucker, warmen Wasser gut mit dem Mixer auf der höhsten Stufe zu einem hellem Teig rühren....Jetzt den Mikser wegstellen.... ab jetzt arbeiten wir mit dem Spatel
den Mehl mit der Backpulver über den Teig sieben und vorsichtig unterheben...dann zum Schluss vorsichtig das Eiweiss unterheben und in eine mit Backpapier belegtes  Springform 26cm steichen...im vorgeheiztem Backofen bei 180 C backen...

Für die Füllung:
1 Glas Schattenmorellen
1 gehäuftes Esslöffel Speisestärke
diese zusammen aufkochen und gut erkalten lassen.
kommt auf den 1. Boden

100 gr. Bitter oder Vollmilchschokolade schmelzen und mit dem ungefähr 4 bis 5 Esslöffel Milch mischen und eine Schokosose daraus machen..wird auf dem 2. Boden gestrichen....






DAHA FAZLASI

NEW 8048149589685295950

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item