Ceşitli Pandispanya yapımı/verschidene Biscuitteig
Pandispanya Tarifleri: 2li Pandispanya Tarifi: Für 2 Böden 4 yumurta.....4 Eier 150 gr. Şeker......150 gr. Zucker 2 Vanilyaşekeri ...

Pandispanya Tarifleri:
2li Pandispanya Tarifi: Für 2 Böden
- 4 yumurta.....4 Eier
- 150 gr. Şeker......150 gr. Zucker
- 2 Vanilyaşekeri .....2 Vanillinzucker
- 3 yemek kaşığı sıcak su....3 Eßl. Warmes Wasser
- 150 gr. Un....150 gr. Mehl
- Yarım cay kasığı kabartmatozu....halbes Teelöffel Backpulver
3lü Pandispanya: Für 3 Böden:
- 6 yumurta....6 Eier
- 220 gr. Şeker.....220gr. Zucker
- 2 Vanilyaşekeri. ...2 Vanillinzucker
- 3 yemek kaşığı sıcak Su....
- 3 Essl. Warmes Wasser
- 280 gr. Un....280 gr. Mehl
- 2 kahve kaşığı Kabartmatozu
- 2 Tl Backpulver
Yapılışı:
Ilk önce ayırmış olduğumuz yumurtanın akını kar haline gelene kadar Mikser yardımı ile cırpalım ve kenara ayıralım.Şimdi yeni bir Leğende yumurtanın sarısını, Şekeri, Vanilyaşekerini ve 3 yemek kaşığı Sıcak Suyu iyice Mikserin son ayarında beyaz bir kıvama gelene kadar cırpalım. Bundan sonraki işlemi Mikserlen yapmayın.
Bir Spatulayla devam edin.....yavaş yavaş unu eleyerek Spatula yardımıyla karışdıralım ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim en son yumurta aklarini da biraz daha Spatula yardimi ile karisdirarak yaglanmis veya yagli kayitla kaplanmis kek kalibimiza dökelim ve önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda Pandispanyayı iyice pişirelim.
Her Fırın ayrı pişirdiyi icin veya her Kalıp ayrı ayrı Isısını yaydığı icin bir cok yerde bilhassa ev yapımı Pastalarda Pandispanyaya isole ediyoruz....bunun icin Jiletin kağıtı ve arasına koymaya bir temiz bez havlu veya Mutfakda kullandığımız hazır Kağıt Havlularını iyice ıslıyoruz (SUYUNU PEK SIKMAYIN) aynı ölcülerde olsun Jiletin kağıtı kadar....normal kalıpda 80 - 81 cm....ilk önce ölcüsünü alın....Ben kendim burada hazır Mutfak bezi kullanmadımm..evde bulduğum vlies (bezparcasını kalın bir şerit haline getirin)iyice ısladım ve aynı boyda kestim ve ikiye katlayıp kek cemberin etrafını sardım..... bürolarda kullanılan parantez veya kağıtları tuturulan şeyle demir olsun bir tane toka gibi sıkışdırıp Fırında pişirdim....Hakikkaten Farkı gördüm....pandispanya hem daha iyi kabarıyor hemde daha sünger gibi oluyo....bu sadece bir Tavsiye illa böyle olcak diye birşey yok.....siz bildiğiniz gibi de pişirebilirsiniz. .
ZUBEREITUNG:
Alle beide Teigmengen werden gleich zubereitet.
Zuerst die Eier trennen und mit einem Mixer auf der höchsten Stufe Eiweiß steif schlagen..und auf die Seite stellen.
Dann in eine Rührschüssel die Eigelbe mit dem Zucker , warmen Wasser und Vanillinzucker solange schlagen bis sich eine weiße Masse (Biscuit) entsanden ist. Dann das Mehl und Backpulver mischen und vorsichtig über den Teig sieben und unterheben....Jetzt das Eiweiß auch vorsichtig unterheben....Hier ist es wichtig , das Teig nicht das Volumen verliert...dadurch unterheben wir das Mehl und den Eiweiß...
Jetzt den Teig in eine Springform mit Backpapier geben und im vorgeheiztem Backofen bei 180 ° C gut backen. Ich will hier keine Zeiten nennen...weil jede Backofen doch anders ist.....
Dann in eine Rührschüssel die Eigelbe mit dem Zucker , warmen Wasser und Vanillinzucker solange schlagen bis sich eine weiße Masse (Biscuit) entsanden ist. Dann das Mehl und Backpulver mischen und vorsichtig über den Teig sieben und unterheben....Jetzt das Eiweiß auch vorsichtig unterheben....Hier ist es wichtig , das Teig nicht das Volumen verliert...dadurch unterheben wir das Mehl und den Eiweiß...
Jetzt den Teig in eine Springform mit Backpapier geben und im vorgeheiztem Backofen bei 180 ° C gut backen. Ich will hier keine Zeiten nennen...weil jede Backofen doch anders ist.....
Von der Isoliermethode will ich euch noch erzählen....das machen die meisten Profis, wenn sie mit einer herkömmlichen Form sowie Backofen backen müssen....Hierzu braucht man 1 Alufolie 1 Büroklammer( metall). und eine sehr nasse Küchenrolle oder auch Vlies... Handtuch...Stoff...muss auf jedem Fall richtig nass sein...Zuerst messen wir die Form aus...80 bis 82 cm hat eine normale Spingform. Schneiden Alufolie aus und legen dazwischen das nasse Handtuch oder Küchenrolle....o.ä..klappen Alufolie wieder zu und legen sie dann um den Form herum und befestigen es mit einem oder mehrern Büroklammern...hierzu könnt ihr meine Bilder von mir anschauen oder auch googeln.. Sinn hier ist es, dass der Teig besser aufgeht.....und luftiger wird....