Almanlarin Kara Orman Pastasi (kolay Tarif) / Schwarzwälder (vereinfachte Art)

Almanların Kara Orman Pastası: Malzemler: Pandispanya icin: 6 yumurta (beyazı ayrı çırpılacak bir kenara kaldırılacak çünki en son laz...

Almanların Kara Orman Pastası:

Malzemler: Pandispanya icin:


  • 6 yumurta (beyazı ayrı çırpılacak bir kenara kaldırılacak çünki en son lazım olacak)
  • 220 gr Şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 Vanilyaşekeri
  • 280 gr, elenmis un
  • 2 kahve kaşığı Kabartmatozu


ben biraz dolu dolu yüksek sevdiğim için biraz cok Malzeme kullandım ama isteğe göre bunu bu Tarifdende yapabilirsiniz:


  • 4 Yumurta ( beyazı ayrı çırpılacak ve en son lazım olacak)
  • 150 gr. Şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 Vanilya
  • 150 gr. elenmiş Un
  • 1 cay kasığı kabartmatozu


Yapılışı:

Tarifin her ikiside ayni şekil yapılır... tercih sizin... hangi Pandispanyayi istiyorsaniz onu yapınız
Ilk önce yumurtanın akını bir Leğene alalım ve iyice kar haline gelene kadarMikser yardımı ile cırpalım.... cırpdıkdan sonra bir kenara ayıralım.... Şimdi yeni bir Leğen veya kapda yumurta sarısını iyice çırpalım yavaş yavaş şıçak suyu ve Şekeri; Vanilyasekerini ilave edelim.....bu karışım iyice kabarıp beyaz olana dek çırpalım....bundan sonraki işlem için Miksere gerek yok... çünki unu yavaş yavai eleyerek ve bir Spatula yardımı ile iyice karışdırcağız ve Kabartmatozunu da ekleyelim ve en son Yumurta aklarını da biraz daha Spatula yardımı ile karışdırarak yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış Kek kalıbımıza dökelim...ve içden dışa doğru iyice yayalım ve önceden ısıtılmış Fırında 180 C pişene kadar pişirelim... bunun için basit bir bıcak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.... bu durumlarda pek dakika ayari veremem çünki her Fırın ayrı pişiriyor....bunun için verceğim dakika ya az veyada size göre çok gelebilir.....

Pişdikden sonra iyice soğuması gerek....ben bunu coğu zaman 1 gün önceden (geceden) pişiririm ve ertesi gün bunu duruma göre ya ikiye yada 3 e eşit ayarlarda bölerim....

Benim bugünki Pastamı yukardaki 6 yumurtalı Tarifden yaptım ve bunu 3 e böldüm. Bu durumda bir püf Noktasi daha var kestiğiniz Pandispanyayı kürdanla işaret koyun ve aynı şekilde krema sürdükden sonra
üst üste koyun....böylelikle Kekde yamukluk oluşmaz daha düzgün olur....

Bu Pasta icin gerekli olan Visne sosunu ve Cikolata sosunda daha önceden hazirlayin ve iyice sogumasini saglayin....aksi Taktirde kremamizi eritebilir...

Kreması:


  • 6 paket Schlagsahe yani sıvı krema
  • 6 paket krema sertlesdirici ( Sahnesteif)
  • 6 paket Vanilyasekeri
  • iyice cırpalım ve güzel bir Krema elde edelim.. biraz üzeri icin ayıralım


Içini hazırlayalım:


  • 1.kat icin....Visne Sosu icin:
  • 1 kavanoz Visne suyuyla birlikde (16 tanesini süslemek icin bir kenara ayirin... en son üzerine lazim )
  • 1 tepeleme yemek kasigi Nisasta

Yapılışı:

Bir Tencerede 1 kavanoz Visneyi suyuyla birlikte ve 1 kaşık Nisastayı kaynatin ve kullanacağınız zamana kadar iyice soğutunuz.
Bu Vişnesosunu Pastanın ilk katına yayalım ve üzerine Kremayla kaplayalim...
2. kat icin Cikolatalı Sosu:
1 kase erimiş cikolata (istediğiniz Tad) Bitter veya Sütlu olabilir.. yarım cay bardağı kadar süt
Yapılışı:
1 kase Cikolatayi benmari usulu eritelim ve icine yarim cay bardagi kadar soguk sütle bir sos elde edelim ve sogumasini bekleyelim...
ve pastamizin hemen ikinci katini bu sosu sürelim ve üzerine Kremayla kaplayalim...

Ven en son Pastamızın her yerine iyice Kramayla kaplayalım...ve Üzerine 16 Tane süsler fışkırtalım ve üzerlerine ayırmış olduğumuz Vişneleri koyalım... şimdi her yerine cikolatarendesi ile kaplayalım...

Afiyet Olsun


Vereinfachte Schwarzwälder Torte:


  • Für den Biscuitteig: reicht für 3 Böden
  • 6 Eier (Eiweiss trennen und steif schlagen)
  • 220 gr. Zucker
  • 2 Vanillinzucker
  • 3 Esslöffel warmes Wasser
  • 280 gr. gesiebtes Mehl
  • 2 Tl Backpulver


Ich wollte die Torte in 3 Schichten und hoch haben ihr könnt auch wenn ihr wollt mit 2 Böden die Torte nachmachen aber dafür braucht ihr diesen Biscuitteig:


  • Für den Biscuitteig: reicht für 2 Böden
  • 4 Eier ( Eiweiss trennen und steif schlagen)
  • 150 gr. Zucker
  • 2 Vanillinzucker
  • 3 Esslöffel warmes Wasser
  • 150 gr. gesiebtes Mehl


Zubereitung:
Alle zwei Varianten werden gleich zubereitet.
Zuerst die Eier trennen und den Eiweiss steif schlagen und auf die Seite stellen..
Dann in eine Rührschüssel die Eigelbe mit dem Zucker, warmen Wasser gut mit dem Mixer auf der höchsten Stufe zu einem hellem Teig rühren....Jetzt den Mikser wegstellen.... ab jetzt arbeiten wir mit dem Spatel
den Mehl mit der Backpulver über den Teig sieben und vorsichtig unterheben...dann zum Schluss vorsichtig das Eiweiss unterheben und in eine mit Backpapier belegtes Springform 26cm steichen...im vorgeheiztem Backofen bei 180 C backen...

Für die Füllung:

1 Glas Schattenmorellen (16 Stück bei Seite legen, brauchen wir bei der Verziehrung der Torte)
1 gehäuftes Esslöffel Speisestärke
diese zusammen aufkochen und gut erkalten lassen.
kommt auf den 1. Boden

100 gr. Bitter oder Vollmilchschokolade schmelzen und mit  4 bis 5 Esslöffel Milch mischen und eine Schokosose daraus machen..wird auf dem 2. Boden gestrichen....

Für die Sahnecreme brauchen wir: 


  • 6-7  Schlagsahne ungefähr 1200 bis 1400ml
  • 6 Sahnesteif packungen
  • 6 Vanillinzucker

Sahne mit Vanillinzucker und Sahnesteif steif schlagen und zuerest  beim 1. Boden über die   Schattenmorellenmasse streichen und  danach den  2. Boden über die Schokosose streichen dann die ganze Torte damit bestreichen..  16 kleine Röschen spritzen und  die Schattenmorellen darauf setzen und die ganze Torte mit Raspelschokolade dekorieren.

Viel Spaß beim Nachbacken
















DAHA FAZLASI

Pastalar 5545739464591228720

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item