Bol Cikolatalı Vişneli Cup Cakeslerim/ Schokoladen Kirsch Cup Cakes
Bol Cikolatalı Vişneli Cup Cakeslerim Malzemeler: 250 gr. Margarin 250 gr. Şeker 4 yumurta 200 gr. Fındık veya Badem ici 200 gr....

Bol Cikolatalı Vişneli Cup Cakeslerim
Malzemeler:
- 250 gr. Margarin
- 250 gr. Şeker
- 4 yumurta
- 200 gr. Fındık veya Badem ici
- 200 gr. Erimiş soğumuş veya rendelenmiş veya kücük kücük doğranmış bitter/sütlü Cikolata
- 2 veya 3 kaşık kakao
- Yaklaşık 180 gr. Un
- 5 kaşık veya gerekirse biraz daha fazla süt
- 1 Kabartmatozu
- 1 kavanoz Vişne
Üzerine:
Isteğe göre Cup cake kreması :- 200 gr. Tereyağı
- 200 gr. Şeker
- 30 gr.( 2 veya 3 kaşık) Nişasta
- 3 yemek kaşığı Kakao
- 250 ml Süt
Kahve ilave edebilirsiniz).
Bu kremayla Cup caklerin üzerine Şekiller fişkırda bilirsiniz....
Yapılışı:
Ilk önce Bu Top kek kalıpını icerisine yağlayalım veya kağıtınız varsa gözeneklerin icerisine yerleşdirin.
Hazırlıklar tamam ise kekimizi büyük bir Leğenin icerisinde Mikser yardımı ile cırpalım.
Bunun icin önce Margarini, şekeri ve yumurtaları iyice bir cırpalım...şimdi cikolatamızı ve Fındık veya Badem icini koyalım. Tekrar güzelce bi karışdıralım. Şimdi geri kalan Malzemeleri ve en son unumuzu ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim....Hamur biraz akıcı olacak. ..eğer sert ise kekimize az daha Süt ekleyelim.
Bunun icin önce Margarini, şekeri ve yumurtaları iyice bir cırpalım...şimdi cikolatamızı ve Fındık veya Badem icini koyalım. Tekrar güzelce bi karışdıralım. Şimdi geri kalan Malzemeleri ve en son unumuzu ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim....Hamur biraz akıcı olacak. ..eğer sert ise kekimize az daha Süt ekleyelim.
Güzelce bu karışımdan 1 Türkkahvesi Fincanı yardımıyla gözenekleri dolduralim. (1 Türkkahvesi Fincani= 1 Top kek gözenek)
Yani hepsi böyle bir ayarda oluyor....isteğe göre kaşık yardımıylada doldura bilirsiniz.
Yani hepsi böyle bir ayarda oluyor....isteğe göre kaşık yardımıylada doldura bilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 ° C Fırınımızda kekimizi iyice pişirelim.
Pişdikten sonra güzelce Formundan cıkaralım....
Isteğe göre kremasınıda yapabilirsiniz...ben burada yapmadım cünki benim Cocuklarım sade yemesini seviyorlar.
Kreması:
Bunun icin bir Tencereye önce Sütü, kakao ve Nışastayı bir Pudding gibi pişirelim...soğumaya bırakalım. (Arada sırada cırpma telliyle cırpalım)Oda sıcaklığındaki Tereyağı ve Şekeri iyice cırpalım ve bir kaşıkla soğumuş olan Puddingden teker teker birer kaşık koyarak iyice cırpalım. ...icerisinde pütürcükler olmasın....
Şimdi bir Kremşanti fışkırdır gibi süsleyebilirsiniz Cup Cakelerinizi.
AFIYET OLSUN
SCHOKOLADEN KIRSCH CUP CAKES MIT SCHOKOCREME
Zutaten:
- 250 gr. Margarine
- 250 gr. Zucker
- 4 Eier
- 200 gr. gemahlene Mandeln oder Haselnüsse
- 200 gr. Raspelschokolade Bitter oder Vollmilch geht auch geschmolzenes kaltes Kuvertüre
- 2 bis 3 Esslöffel Kakao
- Ungefähr 180 gr. Mehl
- 5 Esslöffel oder etwas mehr Milch
- 1 Backpulver
- 1 Glas Schattenmorellen
- Schokocreme zum dekorieren:
- (Ist nicht im Bild dabei, da meine Kinder es so mögen)
Zutaten:
- 200 gr. Butter
- 200 gr. Zucker
- 250 ml Milch
- 30 gr. Speisestärke (ungefähr 3 Esslöffel)
- 3 Esslöffel kakao
- (Wer möchte kann auch 1 Kaffeelöffel pulverkaffe hinzufügen)
Zubereitung:
Zuerst den Muffinform mit dem Muffinförmchen belegen oder auch den Form mit etwas Margarine fetten...
Dann in eine Rührschüssel die Margarine, Eier und Zucker gut mit dem Mixer durchschlagen. Die Nüsse, Schokolade den Kakao hinzufügen und die abgetropften Schattenmorellen, Milch und Backpulver dazugeben und richtig schön zu einem Rührteig rühren und die Förmchen befüllen....Ich nehme eine Mokkabecher und einen Kaffelöffel und befülle die Förmchen damit....so habe ich immer gleich grosse Cup Cakes....
Die Cup Cakes kommen in den vorgeheizten Backofen und bei 200 ° C mind 35 min. backen....bis sie durch sind...nach dem backen etwas abkühlen lassen und aus dem Form lösen und erkalten lassen.
Schokoladen Creme:
Für die Schokoladen Creme die Speisestärke und Kakao vermischen...in die Milch einkochen und kaltstellen..Butter, Zucker und (Pulverkaffee) schaumig rühren und den kalten Kakaobrei löffelweise unterrühren.
Mit dieser Creme könnt ihr auf die Cup Cakes schöne Muster mit dem Spritzbeutel spritzen...
Guten Appetit