Kalburabastı

Kalburabastı: Malzemeler: 1 Su Bardağı Margarin, önceden eritilmiş ve soğumaya bırakılmış 1 Su Bardağı sıvı yağ 1 Su Bardağı yoğurt ...

Kalburabastı:Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Margarin, önceden eritilmiş ve soğumaya bırakılmış
  • 1 Su Bardağı sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Kahve kaşığı Karbonat/Natron
  • 1 Kabartmatozu 
  • 1 fiske Tuz
  • Yaklaşık 1 kg un

Ìci:

  • Ceviz ici veya Fındık ici

Şerbeti:

  • 3 Bardak Su
  • 3.5 Bardak Şeker
  • Bir kac damla Limon suyu

Yapılışı:

Ilk önce bir geniş bir kapın icerisine soğutmuş olduğumuz Margarini, sıvı yağı ve yoğurtu iyice bir karışdıralım ve yumurtaları da ekleyelim yavaş yavaş unu, Kabartmatozunu ve Karbonatı, tuzu ekleyelim iyice yoğuralım...güzel bir kulak memesi yumuşaklığında Hamur elde edelim...bu Tarife göre 800 veya 900gr. yakın un gidiyor....yani 1 kg unun hepsini dökmeyin, yavaş yavaş unu ilave ederek Hamuru yoğurun....biraz dinlensin Hamurumuz 20 dakika falan...
Şimdi Hamurumzdan Ceviz büyüklüğunde parca kopararak elimizde yuvarlayalım ve bir Kevgir/Eleğin arka kısmında Elimizin ortası kadar acıp icerisine biraz Ceviz veya Fındık ici koyalım..güzelce sıkıca kapatalım ve yağlanmış veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize dizelim. ...bu arada kapatığımız kısım altında kalacak...buna dikkat edelim...
Tepsimizi doldurdukdan sonra önceden ısıtılmış 200 ° C Fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Bu arada Şerbetini hazırlayalım bunun icin gerekli olan 3 Bardak suyumuzla 3.5 Bardak Şekerimize bir Tencereye koyalım ve Ocağımızı orta ayara alalım ve hic Kaşık vurmadan kaynamasına sağlayalım...yaklaşık 30 dakika kaynatıkdan sonra bir kac damla Limon suyumuzu ekleyelim ve Ocağımızın altına kapatalım....
Şerbetimiz iyice ılıdıkdan sonra soğumuş olan Kalburabastıların üzerinden eşit bir şekilde dökelim ve 1 gece Şerbetin cekmesine bekleyelim....Ertesi gün güzel Şerbetini cekmiş ve Servise hazır olur...

AFIYET OLSUN

DAHA FAZLASI

Tatlılar 5016084798336433365

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item