Şekerpare (Annemin Tarifi)
Şekerpare: Malzemeler: 1 bardak yoğurt 1 bardak eritilmiş ve soğumuş Margarin 2 yumurta 400 gr. Un 400 gr. Irmik 1 tatlı kaşığı ...

Şekerpare:
Malzemeler:
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak eritilmiş ve soğumuş Margarin
- 2 yumurta
- 400 gr. Un
- 400 gr. Irmik
- 1 tatlı kaşığı Natron/Karbonat
- 1tane Kabartmatozu
- 1 fiske tuz
Üzerine:
- Fındık tanesi veya Badem
Şerbeti:
- 4 bardak su
- 4.5 bardak Şeker
- Limon suyu
Hazırlanışı:
Ilk önce yoğurtu, soğumuş Margarini ve yumurtayı iyice geniş bir yerde karışdıralım. ..yavaş yavaş önce Irmiyi daha sonrada unu, Kabartmatozunu ve Karbonatı ekleyelim....güzel bir kulak yumuşaklığında Hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğunde parca kopararak elimizde güzel bir şekil verip ortalarını 1 tane Fındık veya Badem koyalım ve yağlanmış veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 ° C Fırınımızda yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Pişdikten sonra soğumaya bırakalım.
Bu arada Şerbetini hazırlayalım...isteğe göre daha önceden hazırlayabilirsiniz.
Bunun icin bir Tencereye önce Şekeri ve Suyu ekleyip Ocağın altını acalım. Orta ayarda bir yarım Saat kaynatalım ve Limonsuyunu ekleyip Ocağın altını kabatalım.
Bunun icin bir Tencereye önce Şekeri ve Suyu ekleyip Ocağın altını acalım. Orta ayarda bir yarım Saat kaynatalım ve Limonsuyunu ekleyip Ocağın altını kabatalım.
Ilık olan Şerbetimizi soğuk olan Şekerparemizin üzerine dökelim ve bir gece Şerbetini cekmesini bekleyelim.
Afiyet olsun