Fransız Burcinler/ Franzbrötchen

Fransız Burcinler: Tarcınlı  Malzemeler: 1 Tepsilik icin: 500 gr. Un (5 bardak un) Yarım Maya 1 Kabartmatozu yarım Su bard...

Fransız Burcinler:

Tarcınlı 



Malzemeler:

  • 1 Tepsilik icin:
  • 500 gr. Un (5 bardak un)
  • Yarım Maya
  • 1 Kabartmatozu
  • yarım Su bardağı Şeker
  • 380 - 400 ml kadar ılık süt
  • 3- 4 kaşık Tereyağı eritilmiş ve soğumuş
  • Yarım cay kaşığı tuz
  • 2  cay kaşığı Tarcın

Ici:

  • 100 gr. Eritilmiş Tereyağı (yarım Su bardağı)
  • 5 yemek kaşığı Şeker
  • 1 yemek kaşığı Tarcın

Üzerine:


  • 1 yumurtayı cırpalım üzerine sürelim

Yapılışı:

Ilk önce Sütümüzü iyice ılıtalım icerisine Tereyağını eritelim bunun icerisinde yarım yaş Maya  mızıda erimesine  sağlayalım...Şimdi Unu bir  geniş bir Leğene alalım ve  ortasına acıp bu Sütlü karışımı dökelim ve diğer Malzemeleri koyalım..
Güzel ele pek yapışmayan Hamur yoğuralım....1 saat üzeri kapalı şekilde Hamurumuzun kabarmasına bekleyelim...
Bu arada icimizin Tereyağını eritelim ve icerisine Şekeri ve Tarcını ekleyelim.....
Hamurumuzu unlanmış tezgahımızda güzelce acalım ve icerisini bir Fırca yardımıyla hazırlamış olduğumuz ici güzelce yayalım.
Hemen Hamurumuzu Rulo haline getirelim ve 5 cm arayla keselim ve ortalarını  bir Bıcağın sab kısmıyla basdırarak şekil verelim...Yağlanmış Tepsiye veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize dizelim. Birazda Tepsimayasının gelmesini bekleyelim...Fırınımıza girmeden önce 1 yumurtayı cırpalım üzerine sürelim.

Önceden ısıtılmış 200 ° C Fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

AFIYET OLSUN

FRANZBRÖTCHEN

ZUTATEN:

  • Für ein Backblech benötigt man:
  • 500 gr. Mehl
  • Halbe Würfel Hefe
  • 1 Backpulver
  • Halbes Glas Zucker 
  • 380-400 ml lauwarme Milch
  • 3-4 Esslöffel zerlassene Butter
  • Halbes Tl Salz
  • 2 Tl Zimt

Für die Füllung:

  • 100 gr. (halbes Glas) zerlassene Butter
  • 5 Esslöffel Zucker
  • 1 Esslöffel Zimt

AUSERDEM:

  • 1 verquirltes Ei zum bestreichen

Zubereitung:

Zuerst in lauwarme Milch das Butter dazugeben und zum schmelzen bringen...und die Halbe Würfel Hefe darin auflösen.
In das Mehl eine Mulde drücken und das Michgemisch mit den übrigen Zutaten alles verkneten.
Zugedeckt etwa 1 Stunde den Teig gehen lassen.
Den Teig auf bemehlter Fläche zu  einem großen Rechteck  ausrollen. Die Zutaten für die Füllung verrühren, auf den Teig streichen. Von einer Längsseite beginnend aufrolllen, in 5 cm dicke Scheiben schneiden und mit dem Messergriff eindrücken.

Ein Backblech mit Backpapier auslegen. Die Teigrollen auf das Backblech setzen und nochmals gehen lassen.
Den Backofen auf 200°C vorheizen und die Brötchen mit einem verquirltem Ei bestreichen und goldbraun backen.

Guten Appetit

DAHA FAZLASI

Tatlı Hamurişleri 1477507862571418927

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item