Glikozu kendimiz yapalım(Şekerhamuru icin)/Glukose selber machen (für die Fondantmasse)
Glikoz yapımı : Malzemeler: 200 ml. Soğuk Su 200 gr. Toz Şeker Yarım cay kaşığı Limon tuzu Yapılışı: Bir kücük Tencerede önce...

Glikoz yapımı :
Malzemeler:
- 200 ml. Soğuk Su
- 200 gr. Toz Şeker
- Yarım cay kaşığı Limon tuzu
Yapılışı:
Bir kücük Tencerede önce Suyu, Şekeri ve yarım cay kasiği Limon tuzunuda koyalım ve 8 ayarda tam 20 dakika kaynatalım.. Sakın Kaşıkla karışdırmayın!!! Yani kaynarkaynamaz 20 dakika sayalım....hemen sıcakken bir temiz kavanoza boşaltalım. Bu karışımı 1 veya iki gün iyice soğuduktan sonra kullanalım...bal gibi ağır ağır akıcı jel gibi olucak....bu karışım isteğe göre coğalta biliriz...örneyin bir kaynatmada bu ölcünun iki mislisi olabilir. Bu glikozu 5 veya 6 ay normal dolapta ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz.Glukose selber machen
Zutaten:
- 200 ml kaltes Wasser
- 200 gr. Zucker
- Halbe Teelöffel Zitronensäure
Zubereitung:
In einem kleinem Topf zuerst das Wasser dann die Zucker und die Zitronensäure hinzufügen und auf dem Herd stellen. Das Herd auf die 8 stellen und sobald es kocht 20min. noch köcheln lassen. Hier niemals mit Löffel rein gehen...nur köcheln lassen. Dann sofort in eine saubere Marmaladenglas reinschütten und erkalten lassen. Erst nach 1 bis 2 Tagen lässt es sich gut einarbeiten. Es muss eine honigartige oder gelförmige Substanz haben...diese Glukose kann man je mach Bedürfniss auf Vorrat kochen und ist verschlossen gut haltbar. 5 -6 Monate im Vorratsschrank haltbar.Wenn ich mehr Fondant mache koche ich auch oftmals die doppelte Menge.