Revaniii
REVANI: Ilk önce Ocağın altını acıp Şerbetini koyalım kaynasın..cünki Revani pişince hemen üzerine dökülecek. Şerbeti: 4 su bardağı ...

REVANI:
Ilk önce Ocağın altını acıp Şerbetini koyalım kaynasın..cünki Revani pişince hemen üzerine dökülecek.
Ilk önce Ocağın altını acıp Şerbetini koyalım kaynasın..cünki Revani pişince hemen üzerine dökülecek.
Şerbeti:
- 4 su bardağı Şeker
- ( 700 gr. Şeker)
- 1.5 l su
- Bir kac damla Limon
Hamuru:
- 4 yumurta
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak Şeker
- 4 bardak Irmik
- 1 kabartmatozu 2 Vanilya
- Hepsini sirasiyla cirpalim...
Yağlanmış Tepsiye dökelim ve Fırınımızı 200 °C şimdi acalım...buradaki püf Noktası bu Revanin gireceği Fırın soğuk olmalı...
Iyice kızardıkdan sonra Fırından cıkarıp hemen Ocakda kaynayan Şerbetini dökelim. Dikkat üzerinize sıcak Şerbet sıcramassın!!!
Soğudukdan sonra hemem Servis edilir.
Afiyet olsun