Krempeynirli Puantiyeli Pasta / Gepunktete Schmandkuchen
Schmandlı Pasta Krempeynirli Pasta Benim Tarifimdir... Hamuru: 150 gr. Tereyağı 150 gr. Şeker 3 yumurta 2 Vanilyaşekeri 200 gr...

Schmandlı Pasta
Krempeynirli Pasta
Benim Tarifimdir...
Hamuru:
- 150 gr. Tereyağı
- 150 gr. Şeker
- 3 yumurta
- 2 Vanilyaşekeri
- 200 gr Un
- 4 Çorba Kaşığı Kakao
- Yarım paket kabartmatozu
- 1 cay bardağı kadar süt
Puding Kreması:
- 1l Süt
- 2 p. Vanilyapudding
- 2 p. Vanilyaşekeri
- 7 yemek Kaşık Şeker
(Bu Malzemeden Pudding pişireceyiz ve soğumaya bırakacayız..Püf noktası burada Pudding soğurken arada bir cırpma teliyle cırpmak üzerine kabuk bağlamasın diye.)
Soğuyan Puddingin icine:
Soğuyan Puddingin icine:
- 3 tane Schmand/ Tr de Krempeynir veya Labnepeyniri
Bu Krempeynirli ve Puddingkarışımından 300 gr. Kadar alınız ve içerisine
- 100 gr. Eritilmiş Bitter Çikolata
- 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1,5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
YAPILIŞI:
Ilk önce Puddingi pişirip soğumaya bırakalım.
Yukardaki Hamur Malzemesinden güzel yumuşak kek Hamuru elde edelim.
Yağlanmış Tepsiye Harcımızı yayalım.
Bu arada soğuyan Puddingin icine Schmandları
Yukardaki Hamur Malzemesinden güzel yumuşak kek Hamuru elde edelim.
Yağlanmış Tepsiye Harcımızı yayalım.
Bu arada soğuyan Puddingin icine Schmandları
yani Krempeynirlerini teker teker cırpma Teliyle cırpalım ve bu Karışımdan 300 gr. Ayrı bir yere alalım ve içerisine 100gr. Eritilmiş Bitter Çikolata, 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ ve 1,5 Çorba Kaşığı Toz Şekeride ilave edip iyice birbiriyle özleşmesi için karışdıralım.
Ilk önce Hamur harçımızın üzerine Beyaz olan Puddingli Krempeynirli Karışımı döküp iyice Tepsimize yayalım.
Daha sonra Puantiyeleri sıkma aparatın içine doldurarak Beyaz Kremanın içine dalarak yukarıya doğru Puantiyelerimize fışkırtalım.
Ilk önce Hamur harçımızın üzerine Beyaz olan Puddingli Krempeynirli Karışımı döküp iyice Tepsimize yayalım.
Daha sonra Puantiyeleri sıkma aparatın içine doldurarak Beyaz Kremanın içine dalarak yukarıya doğru Puantiyelerimize fışkırtalım.
Hepisi bir kerede pişirirlecek!!
Önceden ısıtılmış 180°C Fırında 45 dakika pişirelim.
3 veya 4 Saat Soğuduktan sonra Servise hazırdır.
Önceden ısıtılmış 180°C Fırında 45 dakika pişirelim.
3 veya 4 Saat Soğuduktan sonra Servise hazırdır.
AFIYET OLSUN
Gepunkterte Schmandkuchen
Meine Rezepterfindung:
Zutaten:
Für den Rührteig :
- 150 gr. zerlassene / zimmerwarme Butter
- 150 gr. Zucker
- 3 Eier
- 2 Vanillenzucker
- 200 gr. Mehl
- 4 Esslöffel Kakao
- halber Päckchen Backpulver
- Etwas Milch
Für den Pudding:
- 1 Liter Milch
- 2 Päckchen Vanillezucker
- 2 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 7 Esslöffel Zucker
Nach dem kochen und erkalten 3 Becher Schmand dazugeben
Für die Schokocreme:
- 300 gr. von der Puddingschmandmasse entnehmen
- 100 gr. geschmolzene Bitterschokolade
- 1 Esslöffel Speiseöl
- 1,5 Esslöffel Zucker dazugeben und alles gut vermischen.
In eine Spritzbeutel füllen und zuletzt in die Puddingschmandmasse Punkte spritzen!!
Zubereitung:
Zuerst kochen Sie den Pudding.
Hierfür geben Sie in einem Topf Milch, Puddingpulver, Vanillenzucker und das Zucker hinein..
Unter ständigen rühren den Pudding herstellen und kalt stellen...Hier ist es sehr wichtig, nach dem kochen den Pudding immer wieder rühren, dass es sich keine Haut bildet....
In der Zwischenzeit können Sie den Rührteig herstellen.
Alle oben genannte Zutaten zu einem glatten Rührteig verarbeiten und auf einem gefetteten,
tiefen Backblech verteilen.
In das gekühlte Pudding geben Sie noch 3 Becher Schmand hinein und rühren das ganze mit einem Schneebesen oder mit dem Mixer glatt.
Hierfür geben Sie in einem Topf Milch, Puddingpulver, Vanillenzucker und das Zucker hinein..
Unter ständigen rühren den Pudding herstellen und kalt stellen...Hier ist es sehr wichtig, nach dem kochen den Pudding immer wieder rühren, dass es sich keine Haut bildet....
In der Zwischenzeit können Sie den Rührteig herstellen.
Alle oben genannte Zutaten zu einem glatten Rührteig verarbeiten und auf einem gefetteten,
tiefen Backblech verteilen.
In das gekühlte Pudding geben Sie noch 3 Becher Schmand hinein und rühren das ganze mit einem Schneebesen oder mit dem Mixer glatt.
Davon etnehmen 300 gr. Pudding Schmandmasse für die Schokocreme!!
Nun die Vanillecreme auf dem Rührteig verteilen...glatt streichen.
Nun die Vanillecreme auf dem Rührteig verteilen...glatt streichen.
Für die Schokomasse geben Sie noch die 100 gr. geschmolzene Bitter Schokolade, 1,5 Esslöffel Zucker und 1 Esslöffel Speiseöl und vermischen das ganze zu einen glatten Creme.
In eine Spritzform füllen und in die weiße Puddingmasse pünktchen Spritzen.
Alles wird aufeinmal gebacken.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 C ca. 45 - 50 Min backen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 C ca. 45 - 50 Min backen.
Vor dem servieren 3 - 4 Stunden kalt stellen.
Viel Spaß beim Nachbacken
Ne kadar güzel bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık... Çok uğraşmışsınız.
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