Vişneli Damla Sakızlı Dilimler / Milchpudding Schattenmorellen Schnitte

Vişneli Damla Sakızlı Muhallebili Dilimler Malzemeler: 1.Kat 1 paket hazır Waffel/Wafle ( Yurtdışındakiler bilir) Veya 10 adet Et...

Vişneli Damla Sakızlı Muhallebili Dilimler

Malzemeler:

1.Kat


  • 1 paket hazır Waffel/Wafle
  • ( Yurtdışındakiler bilir)
  • Veya 10 adet Etimek

Eğer Etimek kullanıyorsanız ıslatamak için 1 cay Bardağı Şekeri biraz karemelize etip 1 cay Bardağı Suda kaynatınız ve Etimekleri bu Şerbet ile ıslayınız.
Waffeli ıslatmaya gerek yok!

2.Kat


  • Damla Sakızlı Muhallebi
  • Yarım Paket yani 125 gr.Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Litre Süt
  • 1 - 2 Kahve Kaşığı Damla Sakızı
  • Eğer yok ise 2 veya 3 Vanilyaşekeri

3.Kat

  • Vişne Sosu
  • 1 kavanoz hazır Vişne Suyu ile birlikte
  • 1 Bardak Su 
  • 3,5 Corba kaşığı Nişasta
  • 1 Bardak Şeker

Yapılışı:

Waffelleri /Wafleleri büyük Borcamınıza diziniz.
Eğer Etimek kullanıyorsanız verdiğim Şerbet Tarifi ile ıslatınız.
Tereyağını bir Tencereye koyup Unla birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Sütü, Şekeri ve Damla Sakızınıda ilave ederek cırpma teli ile çırparak kısık ayarda güzel yoğun bir Muhallebi elde edelim...Waffel/ Etimeklerim üzerinden hemen sıcak haliyle dökelim ve soğumaya bırakalım.
Şekeri ve Vişneleri Suyu ile birlikte ayrı bir Tencereye alıp kaynamya bırakalım..Ama kaynamadan önce bir kasenin içinde Nişastayı yarım Bardak  Vişnenin kendi soğuk suyu ile Nişastayı iyice eritelim ve kaynayan Vişnelerin üzerinden gezdirip bir iki kere karışdıralım ve Ocağın üzerinden alıp DIKKAT soğuk olan Muhallebinin üzerine yayalım.
Soğuk yerde 1 veya 2 Saat iyice soğudukdan sonra servis yapabilirsiniz...

Iyi Denemeler Hanımlar

Milchpudding Schattenmorellen Schnitte

Zutaten:

1. Ebene


  • 1 Packung fertige Waffeln
  • Oder
  • Ca. 10 Stück Zwieback
Für den Zwieback braucht man aber eine Karamellsirup..hierfür ca. 50 gr. Zucker in einer Pfanne geben und etwas karamellisieren dann 80 ml Wasser dazugeben und einmal kochen lassen.
Diesen Karamellsirup über den Zwieback Esslöffelweise geben.

Die Waffeln brauchen keinen Sirup!!!

2.Ebene

  • Milchpudding
  • 125 gr. Butter
  • 1 Glas/Tasse Mehl
  • 1,5 Glas/Tasse Zucker
  • 1 Liter Milch
  • 1-2 Teelöffel Mastix Aroma oder
  • Vanille/Vanilleschote o.a. Aromen gehen auch

3.Ebene

  • Für die Schattenmorellen Soße
  • 1 Glas Schattenmorellen mit Flüssigkeit
  • 1 Glas Wasser (hiervon beiden Flüssigkeiten ca. halbes Glas Flüssigkeit entnehmen)
  • 1 Glas Zucker 
  • 3,5 Esslöffel Speisestärke

Vorbereitung:

Bitte nehmen Sie eine große feste Form. Die Waffeln unten an der Form platzieren.
Aber wenn Sie Zwieback benutzen, müssen Sie den Sirup kochen und esslöffelweise auf die Zwiebäcke verteilen.
Für den Milchpudding geben Sie die Butter in einem Topf, lassen Sie es schmelzen und geben das Mehl hinzu.
Butter mit Mehl etwas andünsten dann Zucker, (ich habe Damla Sakızı Aroma) heißt übersetzt essbare Mastix Aroma benutzt, auch andere Aroma wie z.B. Vanille/Vanilleschote  usw. gehen auch.
Nun  schütten Sie das Milch hinein. Unter ständigen rühren mit dem Schneebesen zum kochen bringen. Schnell wie möglich über die Waffeln oder Zwiebäcke schütten.
Mit dem Löffel gerade streichen und kalt stellen.
Für die Schattenmorellen Soße geben Sie 1 Glas Schattenmorellen mit Flüssigkeit und 1 Glas Wasser in einem hohen Topf,  entnehmen hiervon ca. halben Glas Flüssigkeit, lösen darin die Speisestärke auf und stellen es auf die Seite. Das Zucker noch in das Topf  hinzugeben und zum kochen bringen. 
Sofort das aufgelöste Speisestärke darüberschütten eins bis zweimal umrühren und
über das KALTE Milchpudding gut verteilen..
Nochmals kalt stellen und gekühlt servieren..

Viel Spaß beim Nachmachen und lasst es euch schmecken
Waffel/Wafle ve Damla Sakızı
Diese Waffeln und essbare Mastix Aroma habe ich benutzt

DAHA FAZLASI

Tatlılar 1967503681721904859

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  1. Cok pratik ve lezzetli benim de kurtarivim dir bu pasta ellerine saglik

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  2. harika tatlı krizlerinde ya da ani misafirlerde kurtarıcı ellerinize sağlık...

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  3. Ellerinize sağlık damlasakızını da vişneyi de ćok severim....muhallebilere pastalara çok yakıştırırım sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)

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  4. Ellerine saglik, damla sakizli benimde favorim

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