Kremalı Mantar Corbası / Champignon Creme Suppe
Kremalı Mantarlı Corbası Malzemeler: 1 adet küçük doğranmış Soğan 300 gr. Mantar 1 adet taze Limon Suyu 2 Yemek Kaşığı Tereyağı ...

Kremalı Mantarlı Corbası
Malzemeler:- 1 adet küçük doğranmış Soğan
- 300 gr. Mantar
- 1 adet taze Limon Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- Yeterince Tuz
- bir tane Bulyon
- Karabiber
- Su
- Krema (isteğenler Kremalı da yapabilirler)
- Taze Maydanoz ile Servis yapınız
Yapılışı:
İlk önce Mantarları bütün olarak bir Tencereye koyalım, üzerine kaplayacakkadar Su ekleyelim ve bir adet Limonuda içerisine sıkıp haşlayalım.
(Haşlama Suyu daha sonra lazım olacak)
Haşlanmış olan Mantarları şerit julıen şekilde doğrayalım.
Bir Tenceremizin içine Soğanı küçük küçük doğrayıp Tereyağı ile birlikte
pembeleşene kadar kavuralım.
Şimdi Unuda ekleyip hafifçe sararana kadar kavuralım.
Haşlama Suyunu da ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynayan Suyun içine doğranmış Mantarlarımızı, Tuzunu ve Karabiberine
ve 1 adet hazır Bulyonu ekleyelim.
Bir 10 dakika daha kaynatıkdan sonra Servise hazırdır.
Taze Maydanoz ile Servis yapınız.
Not: Kremalı yapmak isteyenler:
- 2 Yemek kaşığı Tereyağını 1 Yemek kaşığı olarak kullanın
- en son kaynarken 2 Yemek Kaşığı Sıvı Krema kullanın.
Kolay gelsin Hanımlar
Champignon Creme Suppe
Zutaten:
- 1 kleingehackte Zwiebel
- 300 gr. Champignons
- 1 frisch gepresstes Zitrone
- 2 Esslöffel Butter
- 1 Esslöffel Mehl
- Salz
- 1 Brühe
- Schwarzer Pfeffer
- Wasser
- Wer mag kann (2 Esslöffel Sahne) zum Schluss verwenden aber
- dann bitte nur mit 1 Esslöffel Butter
- mit frischer Petersilie servieren
Zubereitung:
Zuerst kochen wir die ganzen Champignons in genügend Wasser und geben
1 frisch gepressten Zitrone hinzu.
Nach dem kochen schneiden wir die Champignons in Streifen
( bitte das Kochwasser nicht wegschütten ).
In einem Topf Butter und die klein geschnittene Zwiebel andünsten.
Mehl dazu geben und ein paar Minuten anrühren bis es gelblich wird.
Dann das Champignon Kochwasser dazugeben und zum kochen bringen.
Jetzt in das kochende Wasser die klein geschnittene Champignons, Salz ,Brühe und
Pfeffer dazugeben..wer mag kann 2 Esslöffel Sahne noch dazu geben
aber dann nur 1 Esslöffel Butter am Anfang verwenden!!!
Noch 10 min köcheln lassen und mit frischer Petersilie servieren.
Viel Spaß beim Nachkochen