Tiramisuyu birde böyle deneyin orginal kreması ile / Tiramisu mal anders aber mit Original Tiramisu Creme
Tiramisu birde böyle deneyiniz: Tiramisuyu birde Pasta olarak hiç denedinizmi? Bir kakaolu Pantispanya yapalım ve arasına Tiramisuyu d...

Tiramisu birde böyle deneyiniz:
Tiramisuyu birde Pasta olarak hiç denedinizmi?
Bir kakaolu Pantispanya yapalım ve arasına Tiramisuyu döşeyelim....işte Tarifi:
Bir kakaolu Pantispanya yapalım ve arasına Tiramisuyu döşeyelim....işte Tarifi:
Kakalou Pantispanya için gerekli Malzemeler:
- 4 yumurta akını ve sarısını birbirinden ayıralım
- 4 kaşık sıcak su
- 150 gr. Toz Şeker
- 120 gr. Un
- 4 kaşık kakao
- 2 Vanilyaşekeri
- 1 kabartmatozu
Orginal Tiramisu Kreması için gerekli Malzemeler:
- 5 yumurta beyazı ve sarısı ayrılmış
- 500 gr. Mascarpone
- 5 kaşık Toz Şeker
- 2 Kahvefincanı sert bir Kahve
- Yaklaşık 30-40 tane Kedi Dili Biskuvi
- 3 kutu sıvı Krema
- 3 Vanilyaşekeri ve 3 tane Kremasertleşdirici veya
- Kremşanti üzerine süslemek için
- Üzerine Kakao serbilecek
Yapılışı:
Ilk önce Kakaolu Pantispanyayi pişirip soğudukdan sonra ikiye bölelim.Bunun için Yumurtaları ayıralım...Beyazını iyice Mikserin son ayarında çırpalım ve Kar haline gelince bırakalım..bir Kenara koyalım ve en son kullanalım.
Yumurta Sarılarını Şeker,Vanilyaşekeri ve sıcak Su ile Mikserin son ayarında iyice kabarmış ve beyaz bir Renk alana kadar cırpalım..en son bir Elekten Unumuzu, Kabartmatozumuzu ve Kakao eleyelim ve Spatula ile iyice Hamurumuzu yedire yedire karışdıralım...Yumurtaaklarını da ekleyip Yağlı Kağıtla serilmiş yuvarlak Tepdimize dökelim..önceden ısıtılmış Fırınımızda 180°C yaklaşık 25 dakika belkide daha fazla pişirelim.
Pastamız pişdikten sonra Fırından cıkartıp soğumaya bırakalım.
Soğudukdan sonra Pastamızı arasından ikiye bölelim.
Kremayı hazırlayalım:
Iki fincan kahveyi hazırlayalım ve derin bir Kaba dökelim daha sonra kedidillerini bunun içerisine batırıp Kremanın üzerine yerleşdireceğiz.!!Ayrı bir yerde yumurtaları sarısını ve beyazını ayıralım.
Yumurtaaklarını Kar haline getirelim.
Yine ayrı bir Kab içerisinde Yumurtasarısını Şeker ile kabarana kadar çırpalım. Şimdi Mascarpone ekleyip iyice Mikserin en son ayarında cırpmaya devam edelim. En son yumurtaakını kar haline getirmişdik onu da ekleyip iyice birbiriyle özleşecek şekilde karışdıralım.
Akıcı bir Krema..korkmayınız soğuk yerde bu Krema sertleşecekdir.
Şimdi Pastatabanın ilk Kremadan biraz sürelim...Kedidilibiskuvilerini eşit şekilde doğrayalım ve tek tek kahveye batırıp kremanın üzerine yerleşdirelim...bu işlemi iki veya üç kat devam ediniz...en son Pastanın üst kısmını koyalım cırpılmış Krema ile uzerine süsleyiniz... biraz Krema ayırın ve Pastanın etrafına çok az Krema sürüp Kedilibiskuvileri yapışdırın.
En az üc saat soğuk yerde hatta 1 gece beklese dahada güzel olacakdır...
Afiyet olsun
Tiramisu mal anders Tiramisu Torte:
Habt ihr schoneinmal Tirmisu als Torte gegessen.
Hier habe ich einen Kakaou Biscuitteig vorbereitet und dazwischen
die Löffelbiscuits in Kaffee getränkt und mit orginal Tiramisu creme geschichtet:
Hierzu das Rezept :
Kakaou Biscuittboden:
- 4 Eier Eiweiß und Eigelb trennen (Eiweiß steif schlagen)
- 4 Esslöffel heisses Wasser
- 150 gr. Zucker
- 120 gr. Mehl
- 4 Esslöffel Kakaou
- 2 Vanillinzucker
- 1 Backpulver
Original Tiramisu Creme:
- 5 Eier Eiweiß und Eigelb trennen Eiweiß steif schlagen
- 500 gr. Mascarpone
- 5 Esslöffel Zucker
- 2 Kaffee Tassen starker Kaffee
- ca . 500 -600 ml Schlagsahne
- 3 Vanillinzucker
- 3 Sahnesteif
- Kakaou zum bestreuen
Zubereitung:
Zuerst backen wir unseren Biskuitboden. Hierfür schlagen trennen wir die Eier und schlagen das Eiweiß steif und stellen es auf die Seite.
Eigelb, Zucker,Vanillinzucker und das Wasser in einen Behälter geben und mit dem Mixer auf der höhsten Stufe solange schlagen bis sich eine volumenartige heller Teig gebildet hat.
Ab jetzt arbeiten wir nur mit einer Spatel weiter.
Mehl, Kakao und das Backpulver über den Teig sieben und mit einem Spatel gut unterrühren.
Eiweiß unterheben und mit einer mit Backpapier belegtes Springform im vorgeheizten Backofen bei 180 C ca. 20 min oder auch mehr backen.
Nach dem backen von der Form lösen und erkalten lassen.
Den Biskuitboden von der Mitte halbieren.
Den unteren Tortenboden auf eine Platte legen und den Springform schließen.
Nun bereiten wir unsere Creme vor:
Vorher kochen wir noch 2 Tassen starken Kaffee um die Löffelbiscuits darin kurz zu tränken.
Eier trennen. Eigelb mit Zucker schaumig schlagen. Mascarpone unterrühren gut vermischen.
Eiweiß steif schlagen und vorsichtig unter die Creme heben. Dann in einem tiefen Teller den abgekühlten Kaffee geben. Die Löffelbiscuits habe ich in Stücke geschnitten und kurz in Kaffee eingetaucht.
Nun auf den Tortenboden zuerst die Creme dann die Löffelbiscuits mit Kaffee eingetränkt schichten.
Zuletzt den oberen Tortenboden legen und mit geschlagenem Sahne Tröpfchen spritzen... etwas von der Sahne aufheben und die Torte mit Löffelbiscuits drumherum belegen...dazu reicht es wenn ihr kurz die innen Seite der Löffelbiscuits mit der Sahne einstreicht klebt es auch besser. Mit kakao bestäuben und mind. 3 Stunden oder auch über Nacht kalt stellen.
Viel Spaß beim Nachbacken