Kakaolu ve Vişneli yaş Pasta / Schoko-Kirschtorte
Kakaolu Kek için gerekli Malzemeler: Kakaolu Kek Hamuru için: 2 yumurta 125 gr. Toz Şeker 80 ml sıvı yağ 100 ml Süt 150 gr. Un 5...

Kakaolu Kek için gerekli Malzemeler:
Kakaolu Kek Hamuru için:
- 2 yumurta
- 125 gr. Toz Şeker
- 80 ml sıvı yağ
- 100 ml Süt
- 150 gr. Un
- 50 gr. Kakao
- Yarım paket Kabartmatozu
Iç dolgusu için gerekli Malzemeler:
- 1 kavanoz Vişne
- 1 normal bardak Su
- (200 ml kadar)
- 1 normal bardak Toz Şeker
- 3 kaşık Nişasta
Üzerine:
- 1 paket Kremşanti
- Veya 3 paket sıvı krema/Schlagsahne
- 3 paket Kremasertleşdirici
- 3 Vanilyatozu
Yapılışı:
Fırınımızı 180 C ayarlayalım ve ısıtalım.
İlk önce Kek Hamurumzu hazırlayalım.
Bunun için ilk Yumurtamızı Şeker ile iyice çırpalım.
Sırayla sıvı yağı, Sütü,,Kakao ve en son da Un ile Kabartmatozunu ekleyerek güzel bir akıcı Kek
Hamuru elde edelim.
Yuvarlak Kelepceli Kek kalıbımza iyice yağlayalım ve Kek Hamurunu içine yayalım.
Önceden ısıtılmıs 180 derecede Fırınımızda yakalşık 40 veya 45 dakika pişirelim.
Fırından cıktıkdan sonra soğumaya bırakalım.
İlk önce Kek Hamurumzu hazırlayalım.
Bunun için ilk Yumurtamızı Şeker ile iyice çırpalım.
Sırayla sıvı yağı, Sütü,,Kakao ve en son da Un ile Kabartmatozunu ekleyerek güzel bir akıcı Kek
Hamuru elde edelim.
Yuvarlak Kelepceli Kek kalıbımza iyice yağlayalım ve Kek Hamurunu içine yayalım.
Önceden ısıtılmıs 180 derecede Fırınımızda yakalşık 40 veya 45 dakika pişirelim.
Fırından cıktıkdan sonra soğumaya bırakalım.
Kek Kalıbının Kelebcesini çıkartmıyacağız!!!!
En son servise yakın cıkartınız..
Şoğuduktan sonra üzerinin Vişnesini hazırlayalım.
Bunun için bir Vişne Kavanozunu suyu ile birlikte bir Tencereye boşaltalım.
Yaklaşık 16 tane Vişne üzerine süslemek için bir kenara ayıralım.
1 Bardak Şeker ve Suyu da ekleyelim.
Ayrı bir yerde 3 kaşık Nişasta ve Tencerenin içerisinden 3 veya 4 kaşık Vişnesuyu alın ve Nişastayı eritiniz.
Kaynamaya gelen Vişnenin icerisine Nişastalı Suyu ekleyin ve bir taşım kaynatınız...dikkat pudding gibi sertlerşicekdir. Hemen kelepcesi sıkı sıkı takılı olan Pişmiş kakalou Kekimizin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine Kremşantisini veya sıvı Kremayı cırpın yaklaşık 5 yemek kaşığı üzerine fışkırtmak için Kremadan ayırın ve geri kalanını Kremayı Vişnenin üzerine sürün. Geriye ayırmış olduğumuz Kremayla Desenler fışkırtın..ayırmış olduğunuz Vişneler ile süsleyin ve üzerine Cikolata serpiniz.
Iki saat soğuduktan sonra servis yapınız.
En son servise yakın cıkartınız..
Şoğuduktan sonra üzerinin Vişnesini hazırlayalım.
Bunun için bir Vişne Kavanozunu suyu ile birlikte bir Tencereye boşaltalım.
Yaklaşık 16 tane Vişne üzerine süslemek için bir kenara ayıralım.
1 Bardak Şeker ve Suyu da ekleyelim.
Ayrı bir yerde 3 kaşık Nişasta ve Tencerenin içerisinden 3 veya 4 kaşık Vişnesuyu alın ve Nişastayı eritiniz.
Kaynamaya gelen Vişnenin icerisine Nişastalı Suyu ekleyin ve bir taşım kaynatınız...dikkat pudding gibi sertlerşicekdir. Hemen kelepcesi sıkı sıkı takılı olan Pişmiş kakalou Kekimizin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine Kremşantisini veya sıvı Kremayı cırpın yaklaşık 5 yemek kaşığı üzerine fışkırtmak için Kremadan ayırın ve geri kalanını Kremayı Vişnenin üzerine sürün. Geriye ayırmış olduğumuz Kremayla Desenler fışkırtın..ayırmış olduğunuz Vişneler ile süsleyin ve üzerine Cikolata serpiniz.
Iki saat soğuduktan sonra servis yapınız.
Schoko-Kirschtorte
Zutaten für den Kakaotortenboden:
- 2 Eier
- 125 gr. Zucker
- 80 ml Speiseöl
- 100 ml Milch
- 150 gr. gesiebtes Mehl
- 50 gr. Kakao bitte auch sieben
- Halber Beutel Backpulver
Für die Füllung:
- 1 Glas Schattenmorellen
- 1 normal grosses Glas Wasser
- (nicht mehr als 200 ml!!!)
- 1 normal grosses Glas Zucker
- 3 volle Esslöffel Speisestärke
Für die Sahnemasse:
- 3 Becher a 200 ml kalte Sahne
- 3 Päckchen Sahnesteif
- 3 Päckchen Vanillezucker
- Schokostreusel
Zubereitung:
Zuerst bereiten Wir unseren Kakaoboden.
Dafür in einem hohem Schüssel die Eier mit der Zucker richtig gut mit dem Mixer schlagen, sodass es richtig einen schönen Volumen erreicht!
Nun die Zutatenliste nach und nach dazugeben und zu einem geschmeidigem Rührteig herstellen.
In eine mit Backpapier belegtes Springform geben und im vorgeheitztem Backofen bei 180° C ca. 40 bis 45 min backen.
Nach dem backen kalt stellen Springform noch nicht entfernen!!
Dafür in einem hohem Schüssel die Eier mit der Zucker richtig gut mit dem Mixer schlagen, sodass es richtig einen schönen Volumen erreicht!
Nun die Zutatenliste nach und nach dazugeben und zu einem geschmeidigem Rührteig herstellen.
In eine mit Backpapier belegtes Springform geben und im vorgeheitztem Backofen bei 180° C ca. 40 bis 45 min backen.
Nach dem backen kalt stellen Springform noch nicht entfernen!!
In der Zwischenzeit bereiten wir die Füllung vor.
Bevor wir die Schattenmorellen in den Topf geben bitte 16 Schattenmorellen zum dekorieren auf die Seite tun.
In einem Topf die Schattenmorellen, Wasser, Zucker und die Speisestärke geben. Bitte kurz gut verrühren, dann das Herd anschalten und unter ständigen rühren zum kochen bringen.
Sofort über den Kakaoboden füllen...vorsicht Springform sollte noch dran sein...jetzt kalt stellen!!!
Bevor wir die Schattenmorellen in den Topf geben bitte 16 Schattenmorellen zum dekorieren auf die Seite tun.
In einem Topf die Schattenmorellen, Wasser, Zucker und die Speisestärke geben. Bitte kurz gut verrühren, dann das Herd anschalten und unter ständigen rühren zum kochen bringen.
Sofort über den Kakaoboden füllen...vorsicht Springform sollte noch dran sein...jetzt kalt stellen!!!
Wenn die Füllung gut erkaltet ist können wir die Creme vorbereiten.
Hierzu die ganze Sahne, Vanillenzucker und Sahnesteif alles zusammen zu steifem Sahne schlagen. Davon ca. 5 Esslöffel zum dekorieren auf die Seite stellen. Restcreme über die Schattenmorellen klattstreichen. Mit der restlichen Creme 16 kleine Röschen spritzen und mit 16 Schattenmorellen belegen. Mit Schokostreuseln bestreuen.
Den Kuchen mindestens 2 Std.kalt stellen.
Die Springform kurz vor dem servieren lösen.
Hierzu die ganze Sahne, Vanillenzucker und Sahnesteif alles zusammen zu steifem Sahne schlagen. Davon ca. 5 Esslöffel zum dekorieren auf die Seite stellen. Restcreme über die Schattenmorellen klattstreichen. Mit der restlichen Creme 16 kleine Röschen spritzen und mit 16 Schattenmorellen belegen. Mit Schokostreuseln bestreuen.
Den Kuchen mindestens 2 Std.kalt stellen.
Die Springform kurz vor dem servieren lösen.