(Kıymasız )Yeşil Biber dolması / Gefüllte Paprika (ohne Hackfleisch)
Yeşil Biber Dolması: Malzemeler: Yaklaşık 10 Biber icin 1 veya 1.5 Bardak Pirinc 1 veya 2 ortaboy kuru Soğan 3 veya 5 yeşil Soğan...

Yeşil Biber Dolması:
Malzemeler:
- Yaklaşık 10 Biber icin
- 1 veya 1.5 Bardak Pirinc
- 1 veya 2 ortaboy kuru Soğan
- 3 veya 5 yeşil Soğan
- Bir kac dal Maydanoz
- 2 veya 3 ortaboy domates
- 2 yemek kaşığı Salca
- 1 tatlı kaşığı Tuz, Kuru Nane, Karabiber, Pulbiber
- Yaklaşık yarım cay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ilk önce Biberlerimizi yıkayalım ve ortalarını acalım..Pirinçlerimizi yıkayalım...sırasıyla Soğanı, yeşil Soğanları Maydanozu ve Domateslerimizi doğrayalım....Baharatlarını dökelim...ve en son Salcamızı, yağımızı ekleyelim ve iyice Harcımızı harmanlayalım...eğer çok kuru oldu ise Harcımız..bunun için yarım çay bardağı su eklemeniz yeterlidir....şimdi Biberlerimizi dolduralım ve birer dilim domates ile ağızlarına kapatalımki, Pirinçlerimiz pişerken dışarıya taşmasın!!.. ve yine salcalı su ve az yağ ekleyelim ve orta ayarda pişirelim...
Afiyet Olsun
Gefüllte Paprika (ohne Hackfleisch)
Zutaten:
- Ungefähr für 10 Paprika benötigt man:
- 1 bis 1.5 Glas Reis
- 1 bis 2 mittelgroße Zwiebeln
- 3 bis 5 Lauchzwiebeln
- Frische Petersilie
- 2 bis 3 mittelgroße Tomaten
- 2 Esslöffel Tomatenmark
- Je ein Teelöffel Salz, schwarze gemahlene Pfeffer, rote gemahlene Paprika
- Pfefferminze ( aus dem einem Teebeutel)
- Halbes Kaffetasse Speiseöl
Zubereitung:
Zuerst waschen wir unsere Paprikas und und öffnen oben einen Öffnung für unsre Reisfüllung..Ich bevorzuge die kleinen grünen Paprikas...gibts in türkischen sowie auch in anderen großen Kaufhäuser. .
Zuerst waschen wir unsere Paprikas und und öffnen oben einen Öffnung für unsre Reisfüllung..Ich bevorzuge die kleinen grünen Paprikas...gibts in türkischen sowie auch in anderen großen Kaufhäuser. .