Pankek / Pfannkuchen

Pankek Malzemeler: 2 Yumurta 2 dolu Çorba kaşığı Tereyağı eritilmiş ve soğumuş 3 veya 4 Çorbakaşığı Toz Şekeri Eğer Şekeri belli ...

Pankek

Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 2 dolu Çorba kaşığı Tereyağı eritilmiş ve soğumuş
  • 3 veya 4 Çorbakaşığı Toz Şekeri
  • Eğer Şekeri belli olsun istiyorsanız 4 Kaşık koyunuz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1.5 Su Bardağı Un
  • 1 Vanilyaşekeri / biraz yoğun Vanilyalı sevenler 2 adet koyunuz
  • 1 Kabartmatozu

Yapılışı:

Ilk önce Tereyağını hafif eritip soğumaya bırakalım.
Derin bir Kasenin içinde Yumurtaları  ve Şekeri, Vanilyaşekerini güzelce kabarana kadar çırpalım.
Teryağı, Sütü, Unla Kabartmatozunu  elekden geçirerek hepsini iyice Mikserin son ayarında çırpalım.
Yoğun, pürüsüz, akıcı bir Hamur elde edelim.

Benim Tavam Keramik Tava idi ve yağlamaya gerek kalmadı.
Eğer normal Tava kullanıyorsanız Tavanızı Silikon Fırca ile azıcık yağlayınız.
Büyük Kaşık alarak birer Portion Tavada arkalı ve önlü kızartınız..buradaki Püf noktası şudur :
döktüğünüz Pankekleri hemen çevirmeyiniz ...Kabarmaya  ve yüzü puf puf delikler atınca çeviriniz...Orta ayarda sakin sakin pişiriniz.
Servis yapmadan önce üzerinden biraz Dud Pekmezi döktüm.
Çocuklarınız bu Tarifi çok sevecekdir..

Afiyet olsun Hanımlar
Kolay gelsin

Pfannkuchen

Zutaten:

  • 2 Eier
  • 2 Esslöffel zerlassene und kalte Butter
  • 3 oder 4 Esslöffel Zucker
  • Wer es etwas süßer mag, soll 4 Esslöffel Zucker nehmen
  • 1 Glas Milch
  • 1.5 Glas Mehl
  • 1 oder 2 Vanillenzucker
  • Wer es richtig vanillig mag, soll bitte 2 Vanillenzucker nehmen
  • 1 Backpulver

Zubereitung:

Zuerst Butter schmelzen und erkalten lassen.
2 Eier mit Zucker und Vanillenzucker schön zu einer cremigen Masse mit dem Mixer schlagen.
Butter, Milch dazugeben.
Mehl mit Backpulver hinein sieben, gut nochmals mit dem Mixer auf der höchsten Stufe schlagen.
Es sollte klumpenfreie dickflüssige Konsistenz haben.

Ich hatte einen Keramik Pfanne und brauchte es nicht fetten.
Aber,  wenn Sie eine herkömmliche Pfanne besitzen, empfehle Ich euch mit Hilfe einer Silikon Pinsel etwas zu fetten.
Nun mit einer großen Löffel portionieren und warten, bis sich an Volumen zugenommen hat und Bläschen von sich wirft, dann wenden.
Ich habe beim servieren Himbeer Sirup verwendet.
Ihre Kinder werden es mögen

Viel Spaß beim Nachbacken
Lasst es euch schmecken

DAHA FAZLASI

Tatlı Hamurişleri 5625039194378236736

Kommentar veröffentlichen

  1. Hiç cesaret edemdiğim bir tarif. ÇOk güzel hazırlamışsınız ellerinize sağlık...

    AntwortenLöschen
  2. Bence cok kolay...bende bugüne kadar yapmadigima pismanim ...bundan sonra cesitli Tariflerini denemeye calisacagim..Tesekkürler Nahide Hanim

    AntwortenLöschen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item