Vanilyalı Frambuazlı yaş Pasta / Himbeertorte mit Vanillecreme
Vanilyalı Frambuazlı yaş Pasta Pandispanya için gerekli Malzemeler: Bunu birgün önceden hazırlamak daha iyi, çünki Pandispanyayi e...

Vanilyalı Frambuazlı yaş Pasta
Pandispanya için gerekli Malzemeler:
- Bunu birgün önceden hazırlamak daha iyi, çünki Pandispanyayi eşit şekilde 3 e böleceğimiz için...Pandispanya ertesi gün daha iyi kesildigi için..
- 6 Yumurta ( Yumurtanın akını ayrı bır yerde çirpip kar haline getirip en son kullanacğız)
- yarım Cay Bardagı sıcak Su / 50 ml olacak!
- 300 gr. Toz Seker
- 3 veya 4 Paket Vanilyaşekeri
- 150 gr. Nişasta
- 225 gr. Un
- 1 paket Kabartmatozu
Içine ve dışına süreceğimiz Krema için gerekli Malzemeler:
- 6 paket sıvı Krema yani toplam 1.2 l / Schlagsahne
- 6 paket Krema Sertlesdirici / Sahnesteif
- 6 paket Vanilyasekeri / Vanillinzucker
- 2 Yemek kasiği Toz Şeker
- 2 paket krem Ole Vanilya / Dr. Oetker Paradiescreme Vanille
- 1 paket Frambuaz....Buzluk Reyonlarında bulunur... / Tiefkühlhimbeeren
dışına kablamak için:
- 1 Paket File Badem
- Biraz Tereyağında ve biraz Şeker ile kısık ateşde birgün önceden kavurup soğumasını sağlayın!
Yapılışı:
Birgün önceden File Bademi kavurup soğumasını sağlayın..
Yine birgün önceden Pandispanyayı pişirin.
Ilk önce pişireceğiniz kelepçeli Kalıpınızı yağlı bir Kağıt ile kaplayin.
Tüm Malzemeleri ölçüp yanımızda bulunmasını sağlayalım.
Yumurtaları sarısını ayri bir Kapta ve Yumurtanın akını ise ayrı bir Kapta iyice Mikser ile Kar haline gelene kadar çırpıp bir kenara ayıralım....
Yumurtaların Sarısının üzerine ilk önce Şekerimiz ve yarım Cay bardağı sıcak Suyu ekleyip hemen Mikserin son ayarında cırpalım....Bu işlem en az 15 dakika sürmeli...Ve iyice kabaran Yumurta ve Şeker karışımıda beyaza dönüşmeli....şimdi bundan sonraki işlem için asla Mikser kullanmayın....
Unu ve Nişastayı Kabartmatozu ile karışdırıp bir Elek yardımı ile yavaş yavaş Yumurta karışımın üzerine döküp Spatula ile Hamuru kıvama getirip Unlu karışıma yediriniz....
En son cırpılmış Yumurtaakınıda ekleyin ve Spatula ile devam edin karışdırmaya...
Hazırlamış olduğunuz Kalıpınıza döküp önceden ısıtılmış Fırında 175 ° C yaklaşık 45 dakika pişirin..
pisip pismediğini kürdan ile bakabilirsiniz....Ilk yarım saat Fırını asla acmasanız iyi olur!!!
Pişen Pandispanyayı soğuduktan sonra Kalıpdan cıkarıp ertesi gün 3 eşit şekilde ortadan kesin.
Kremasını hazırlayalım:
Sıvı kremalar iyice soğuk olmalı...aksi taktirde sıvı Krema istediğiniz sertliği vermez!!
Ilk önce tüm Sıvı Kremayı, Vanilyaşekerini, Toz Şekerini, Kremasertleşdiricisini bir derin bir Kapın icerisinde Krema iyice sertleşene kadar çırpalım..
En son iki paket Krem Ole Vanilyayı ekleyip birazdaha çırpmaya devam edelim...iyice birbiriyle karışan kremamız Pastamız için hazırdır..
Bu arada Frambuazdan 16 tane kenara ayırın...üzerine süslemek için lazım olacak!!
Simdi 3 e kesmiş olduğumuz Pandispanya aralarını biraz krema üzerine Frambuaz ekleyip üzerine yine Pandispanyayı yerlesdirip ayni işlemi yapın....En son üzerine ve etrafına iyice Kremayla kapladıkdan sonra etrafına file Badem ile süsleyip 16 tane güller fışkırtın ve üzerine 16 tane ayırmış olduğunuz Frambuazları yerleşdirin...
Biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...
Aslında zor gibi gözüküyor ama hiç de öyle değil....bence bu sizin Favori Pastanız olabilir...
Kolay gelsin Hanımlar...
Sevgilerimle
Hülya
Himbeertorte mit Vanillecreme
Zutaten für den Biscuitteig:
ich empfehle euch diesen Biscuitteig ein Tag vorher zu machen...da es sich leichter in 3 gleiche Böden teilen lässt.
- 6 Eier ( Eiweiß trennen und steif schlagen, auf die Seite legen)
- 50 ml warmes Wasser
- 300 gr. Zucker
- 3 oder 4 päckchen Vanillinzucker
- 150 gr. Speisestärke
- 225 gr. Mehl
- 1 Backpulver
- Für die Vanillecreme brauchen wir:
- 6 x 200 ml kalte Schlagsahne
- 6 Sahnesteif
- Vanillin6zucker
- 2 Esslöffel Zucker
- 2 Dr. Oetker Paradiescreme Vanille
- 1 Pack Tiefkühl Himbeeren davon 16 Stücke auf die Seite legen ( brauchen wir zum Schluß zum belegen der Torte)
Für aussen zum verziehren brauchen wir:
- 100 gr. gehobelte Mandeln
- am Tag vorher mit etwas Butter und Zucker bei niedriger Hitze goldbraun braten...kalt stellen.
Zubereitung:
Am Tag vorher die gehobelten Mandeln goldbraun braten und den Biscuitteig backen.
Für den Biscuitteig legen wir unseren Springform mit Backpapier und legen und wiegen alle unseren Zutaten bereit. Nun trennen wir zuerst die Eier.
Eiweiß wird steif geschlagen und auf die Seite gestellt.
In einem hohem Rührschüssel Eigelb, Zucker und das warme Wasser geben und solange mit dem Mixer schlagen bis sich eine weiße Volumenartige Masse sich gebildet hat.
Nun nicht mehr mit dem Mixer arbeiten...nur mit einem Spatel bitte weiterarbeiten.
Mehl mit Speisestäke und Backpulver vermischen und über die Eiermasse sieben und vorsichtig mit der Spatel unterheben.
Zum Schluß noch den Eiweiß unterheben.
Im vorgeheiztem Backofen bei 175° C ca. 45-60 Minuten backen.
Mit Hilfe einer Messer oder Zahnstocher vorsichtig nachschauen ob es fertig gebacken ist...die erste 30 Minuten nicht den Backofen öffnen!!!
Nach erkalten der Biscuitt von der Form lösen und erkalten lassen....am nächsten Tag in 3 gleich große Böden schneiden.
Vorbereitung der Vanillecreme:
In einem hohem Behälter die kalte Schlagsahne, Sahnesteif, Vanillinzucker und den Zucker hinzufügen und mit dem Mixer auf der höchsten Stufe steif schlagen.
Zum Schluß die Paradiescreme geben und noch etwas schlagen.
Nun die Torte jeweils mit etwas Creme und Himbeeren belegen und diese nochmals am oberen Boden wiederholen...
Zum Schluß die Torte gut mit der Creme verziehren und mit der goldbraunen gehobelten Mandeln
den Rand verziehren und 16 Rösschen spritzen und darauf die auf die Seite gestellten Himbeeren darauf platzieren...
Fertig ist die Torte
Nach etwas erkalten ist es servier bereit...
Viel Spaß beim Nachbacken
Grüße