Pandispanya yapımı / Biscuitteig

Pandispanya yapımı: Pandispanya için gerekli Malzemeler: Bunu birgün önceden hazırlamak daha iyi, çünki Pandispanyayi eşit şekilde ...

Pandispanya yapımı:

Pandispanya için gerekli Malzemeler:

  1. Bunu birgün önceden hazırlamak daha iyi, çünki Pandispanyayi eşit şekilde 3 e böleceğimiz için...Pandispanya ertesi gün daha iyi kesildigi için..
  • 6 Yumurta ( Yumurtanın akını ayrı bır yerde çirpip kar haline getirip en son kullanacğız)
  • yarım Cay Bardagı sıcak Su / 50 ml olacak!
  • 300 gr. Toz Seker
  • 3 veya 4 Paket Vanilyaşekeri
  • 150 gr. Nişasta
  • 225 gr. Un
  • 1 paket Kabartmatozu
  • Ilk önce pişireceğiniz kelepçeli Kalıpınızı yağlı bir Kağıt ile kaplayin.
    Tüm Malzemeleri ölçüp yanımızda bulunmasını sağlayalım.
    Yumurtaları sarısını ayri bir Kapta ve Yumurtanın akını ise ayrı bir Kapta  iyice Mikser ile Kar haline gelene kadar çırpıp bir kenara ayıralım....
    Yumurtaların Sarısının üzerine ilk önce Şekerimiz ve yarım Cay bardağı sıcak Suyu ekleyip hemen Mikserin son ayarında cırpalım....Bu işlem en az 15 dakika sürmeli...Ve iyice kabaran Yumurta ve Şeker karışımıda beyaza dönüşmeli....şimdi bundan sonraki işlem için asla Mikser kullanmayın....
    Unu ve Nişastayı Kabartmatozu ile karışdırıp bir Elek yardımı ile yavaş yavaş Yumurta karışımın üzerine döküp Spatula ile Hamuru kıvama getirip Unlu karışıma yediriniz....
    En son cırpılmış Yumurtaakınıda ekleyin ve Spatula ile devam edin karışdırmaya...
    Hazırlamış olduğunuz Kalıpınıza döküp önceden ısıtılmış Fırında 175 ° C yaklaşık 45 dakika pişirin..
    pisip pismediğini kürdan ile bakabilirsiniz....Ilk yarım saat Fırını asla acmasanız iyi olur!!!
    Pişen Pandispanyayı soğuduktan sonra Kalıpdan cıkarıp ortadan 3 eşit boyda kesin.



Biscuitteig:

ich empfehle euch diesen Biscuitteig ein Tag vorher zu  machen...da es sich leichter in 3 gleiche Böden teilen lässt.

  • 6 Eier ( Eiweiß trennen und steif schlagen, auf die Seite legen)
  • 50 ml warmes Wasser
  • 300 gr. Zucker
  • 3 oder 4 päckchen Vanillinzucker
  • 150 gr. Speisestärke
  • 225 gr. Mehl
  • 1 Backpulver
Für den Biscuitteig legen wir unseren Springform mit Backpapier ,wiegen und stellen alle unseren Zutaten bereit. Nun trennen wir zuerst die Eier.
Eiweiß wird steif geschlagen und auf die Seite gestellt.
In einem hohem Rührschüssel Eigelb, Zucker und das warme Wasser geben und solange mit dem Mixer schlagen bis sich eine weiße Volumenartige Masse sich gebildet hat.
Nun nicht mehr mit dem Mixer arbeiten...nur mit einem Spatel bitte weiterarbeiten.
Mehl mit Speisestäke und Backpulver vermischen und über die Eiermasse sieben und vorsichtig mit der Spatel unterheben.
Zum Schluß noch den Eiweiß unterheben.
Im vorgeheiztem Backofen bei 175° C ca. 45-60 Minuten backen.
Mit Hilfe einer Messer oder Zahnstocher vorsichtig nachschauen ob es fertig gebacken ist...die erste 30 Minuten nicht den Backofen öffnen!!!









    DAHA FAZLASI

    Pastalar 4357147351467016338

    Kommentar veröffentlichen

    emo-but-icon

    SOSYAL MEDYA

    Blog-Archiv

    Translate

    popüleriz biz

    FACEBOOK

    item