ISPANAKLI KREMALI PASTA/RAHMSPINATTORTE
Ispanakli Pasta Keki icin: 4 yumurta 2 su bardağı Şeker 2 cay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 450gr -500 gr doğranmış Ispanak...

Ispanakli Pasta
Keki icin:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı Şeker
- 2 cay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 450gr -500 gr doğranmış Ispanak veya (Rahmspinat) buzu cözülmüş olacak
- 1 kabartmatozu 2 Vanilya
Ic Kreması:
- 500 ml sıvı Krema
- 500 gr. Quark veya Süzme yoğurt veya Labne peyniri
- 4 yemek kaşık Şeker
- 4 Vanilyaşekeri
- 4 Kremasertleşdirici
Dışına:
- 500 ml süt
- 1 Vanilyapudding
- 2 kaşık Şeker
Yapılışı:
Ilk önce yumurtayı , Şekeri sıvı yağı sırayla Mixerle cırpılacak .Normal Ispanak kullanıyorsanız biraz yıkadıkdan sonra sıcak suda bekletin ve Rondadan gecirin, eğer buzlukdan Rahmspinat kullanıyorsanız bunu iyice cözülmüş olarak Rondo da doğrayalım. Ispanağı da yavaş yavaş karışıma eklicez.
En son unumuzu ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim ve yağlanmış Tepsiye veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize yayalım ve önceden 200° C ısıtılmış Fırında orta bölümde yaklaşık 35 dakika pişirelim. Iyice pişdikden sonra Fırından cıkarıp soğumaya bırakalım.
Ilk önce yumurtayı , Şekeri sıvı yağı sırayla Mixerle cırpılacak .Normal Ispanak kullanıyorsanız biraz yıkadıkdan sonra sıcak suda bekletin ve Rondadan gecirin, eğer buzlukdan Rahmspinat kullanıyorsanız bunu iyice cözülmüş olarak Rondo da doğrayalım. Ispanağı da yavaş yavaş karışıma eklicez.
En son unumuzu ve Kabartmatozu'nuda karışıma ekleyelim ve yağlanmış Tepsiye veya yağlı kayıtla kaplanmis Tepsimize yayalım ve önceden 200° C ısıtılmış Fırında orta bölümde yaklaşık 35 dakika pişirelim. Iyice pişdikden sonra Fırından cıkarıp soğumaya bırakalım.
Bu arada dışına süreceyimiz Vanilya Puddingi paketin üzerinde yazdığı gibi pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra Kekimizi ortadan ikiye ayıralım ve kaşıkla hem alt kekinden hem üst kekinden bir kase kadar kekden alalım ve Elimizle ufalayalım ve kenara ayıralım bu arada Kremasına hazırlayalım.
Önce soğuk sıvı Kremamızı, Kremasertleşdirici ve Vanilya ve Şekeri iyice sertleşene kadar cırpalım.
Cırpdıkdan sonra quarkı yavaş yavaş Kaşıkla icine karışdıralım ve Kekimizin ortasına iyice yerleşdirelim ve diğer üst kekimizi üzerine koyalım ve her yerine puddingle sıvayalım ve ufalamış olduğumuz keki üzerine serpelim.
Cırpdıkdan sonra quarkı yavaş yavaş Kaşıkla icine karışdıralım ve Kekimizin ortasına iyice yerleşdirelim ve diğer üst kekimizi üzerine koyalım ve her yerine puddingle sıvayalım ve ufalamış olduğumuz keki üzerine serpelim.
Buzdolapında 2 saat kadar dinlendikten sonra Servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
RAHMSPINATTORTE
ZUTATEN:
- 4 Eier
- 2 Kaffebecher Zucker
- 1 Kaffebecher Speiseöl
- 450gr - 500 gr. Rahmspinat aufgetaut und
- in Multizerkleinerer zerkleinert
- 2 Kaffebecher Mehl
- 1 Backpulver 2 Vanillinzucker
Innenbelag:
- 500 ml. Kalte Sahne
- 500ml Speisequark
- 4 El Zucker
- 4 sahnesteif
- 4 Vanillinzucker
AUßENBELAG:
1 Teller zerbröselte Kuchen500 ml Milch 1 p. Vanillepudding 2 El. Zucker nach Anleitung kochen und erkalten lassen.
Eier, Zucker und Öl richtig gut mit dem Mixer durchschlagen und nach nach Rahmspinat Vanillezucker dazugeben, dann Backpulver mit Mehl vermischen und in die Masse dazugeben.
Im vorgeheizten Backofen bei 200°C mind. 35 min richtig gut durchbacken.
Den Kuchen auf einem Kuchengitter stürzen und erkalten lassen.
In der Zwischenzeit den Pudding kochen und den Innenbelag fertig stellen.
Den erkalteten Kuchen 1 quer aufschneiden und mit Hilfe einer Löffel etwas von unterem Kuchen und etwas von der oberen Kuchenmasse entnehmen und mit der Hand zerbröseln, auf die Seite legen.
Auf dem unteren Kuchenboden mit dem Innenbelag befüllen und den oberen Kuchenboden darauf legen und mit dem erkaltenem Pudding bestreichen.
Jetzt mit zerbröseltem Kuchenstückchen den Kuchen/Torte verzieren.
Den Kuchen auf einem Kuchengitter stürzen und erkalten lassen.
In der Zwischenzeit den Pudding kochen und den Innenbelag fertig stellen.
Den erkalteten Kuchen 1 quer aufschneiden und mit Hilfe einer Löffel etwas von unterem Kuchen und etwas von der oberen Kuchenmasse entnehmen und mit der Hand zerbröseln, auf die Seite legen.
Auf dem unteren Kuchenboden mit dem Innenbelag befüllen und den oberen Kuchenboden darauf legen und mit dem erkaltenem Pudding bestreichen.
Jetzt mit zerbröseltem Kuchenstückchen den Kuchen/Torte verzieren.
GUTEN APPETIT