Sihirli Kakaolu Kek / Magische Kakao Kuchen
Sihirli Kakaolu Kek Tek bir Karışım ile hazırlaya bileceğiniz bir Pasta Tarifidir. Görünümü ile sanki kat kat hazırlanmış hissi verecekd...
Sihirli Kakaolu Kek
Tek bir Karışım ile hazırlaya bileceğiniz bir Pasta Tarifidir.
Görünümü ile sanki kat kat hazırlanmış hissi verecekdir....
Görünümü ile sanki kat kat hazırlanmış hissi verecekdir....
Aynı sihirli Vanilyalının Tarifinden sadece ilaveten Kakao koyuyoruz.
Malzemler:
- 4 Yumurta ( Beyazı kar halinde çırpılacak) Vanilya Şekeri
- 150 gr. Toz Şeker
- 125 gr. erimiş ve soğumuş Tereyağı
- 115 gr. elekden gecirilmiş Un
- 4 Yemek kaşığı Kakao
- 2 Neskahve Tassı ılık Süt
- Arzuya göre 1 kahve kaşığı eritilmiş Neskahve
Üzerine:
- Pudraşekeri serpiniz
Yapılışı:
İlk önce Yumurtaları ayıralım ve Yumurta aklarını iyice Mikser ile Kar halinegelene kadar çırpalım. ( Kenara ayıralım)
Yumurta Sarısını ,Şekerini ve Vanilya yı Mikserin son ayarında Rengi iyice acılana kadar
çırpalım.
Soğumuş Tereyağını ekleyelim ve Unu ve Kakaoyu da elekden gecirelim ....çırpmaya devam edelim.
En son ılımış Sütümüzü de ilave ederek baya sıvı bir Hamur olacak korkmayınız.
Simdi Yumurta aklarını Spatula ile sıvı Hamurumuza özleşdirelim.
Küçük Boy 20*20 cm lik Capında Kare Borcamı iyice yağlayalım ve bu Sıvı Harçımızı içine
dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 C Fırınımzda yaklaşık 45 dakika pişirelşim.
Soğudukdan sonra üzerine Pudraşekeri serpelim ve servis yapalım.
Kolay gelsin Hanımlar
Magische Kakao Kuchen
dieses Magische Kuchen wird von einer Kuchenteig hergestellt...Man hat den Eindruck als ob man 2 oder sogar 3 Schichten hat...
Ist dasselbe Rezept wie die Magische Vanillekuchen, nur mit Kakao
Zutaten:
- 4 Eier ( Eiweiß trennen und steif schlagen)
- 1 Teelöffel Vanille Extrakt oder eine Vanilleschote (3 Vanillenzucker gehen auch)
- 150 gr.Zucker
- 125 gr. geschmolzene und kalte Butter
- 115 gr. Mehl
- 4 Esslöffel Kakao
- 500 ml lauwarmes Milch (2 Tassen)
- Wer mag kann noch ein Kaffeelöffel aufgelöster Kaffeegranulat hinzufügen
Zubereitung:
Zuerst trennen wir die Eier und schlagen Eiweiß steif und stellen es auf die Seite.Dann Eigelb, Zucker und die Vanille in eine Schüssel geben und solange mit
dem Mixer schlagen bis sich die eine hellere Masse entstanden ist.
Zerlasse Butter dazugeben, das Mehl; Kakao hinein sieben und nochmals gut mit
dem Mixer schlagen.
Das lauwarme Milch hinzufügen..vorsichtig bitte da der Teig recht flüssig
wird...
Eiweiß unterheben und einen festen Form 20*20 cm fetten und die Teigmasse darin füllen.
Im vorgeheiztem 180 C Backofen ca 45 min backen.
Den kühlen Kuchen mit Puderzucker bestäuben und servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken




Çok güzel ve lezzeli olduğu belli. Ellerinize sağlık...
AntwortenLöschen