Doğumgünü Pastası / Geburtstagstorte
Bol Cikolatalı bol Muzlu Pasta özel günleriniz icin: Malzemeler: Pandispanya icin: 6 yumurta (beyazı kar halinde cırpılacak)...
Bol Cikolatalı bol Muzlu Pasta özel
günleriniz icin:
Malzemeler:
Pandispanya icin:
- 6 yumurta (beyazı kar halinde cırpılacak)
- 220 gr. Şeker
- 3 kaşık sicak su
- 280 gr. Un
- 3 kaşık kakao
- 2 kahve kaşığı Kabartmatozu
Ici:
- 4 Muz
- 6 sıvı krema..toplam 1.2 l / Schlagsahne
- 6 krema sertleşdirici / Sahnesteif
- 4 veya Vanilyaşekeri
- Iki kahve kaşığı Şeker
- Bunun yerine istediğiniz kremayıda kullanabilirsiniz...
Dışının vanilya ve kakao kreması için:
- 4 veya 5 saat önceden pişirinki iyice soğusun!!!
- Yarım l Süt
- 100 gr. Şeker
- 4 yumurta sarısı
- 40 gr. Nişasta
- vanilya aroması veya cıbık vanilyanin içi
- bunlar karışdırarak pişirilecek ve soğudukdan sonra yumuşak 350 gr. Tereyağı ile cırpılacak..hafif soğuduktan sonra kremayı ikiye bölün ve diğer yarısın 3 veya 4 yemek kaşığı kakao ekleyin ve karışdırın.
- Soğuk olarak istediğiniz şekiller fışkırtabilirsiniz...
Yapılışı:
Ilk önce Pandispanyı hazırlayalım...bunun icin derin bir Leğende önce 6 yumurtanın akını Mikserlen son ayarda kar haline gelene kadar cırpalım. ..ve bir kenera ayıralım. ..şimdi yeni bir Leğende 6 yumurtanın sarısını, Şekeri, Vanilyayı ve 3 kaşık Suyu iyice Mikserin son ayarında sarı/beyaz ve iyice kabarana kadar cırpalım.Bundan sonraki işlemi Mikserlen yapmayın....cünki Pandispanyayı bozar...
Şimdi unumuzu tartalım ve yavaş yavaş eleyerek Hamurumuzu bir Tahta kaşığı ve büyük bir Spatulayla..döndere döndere Hamuru yedirelim yavaş yavaş kakao ve Kabartmatozu'nuda Elekden gecirelim...
Burada Elek Hamurumuza daha havalı pişmesine ve kabarmasına sağlıyacakdır.....
Kek kalıpını icerisine yağlayalım veya yağlı kağıtınız varsa icine koyalım. ..
Bu karışımı güzelce icerisinde yayalım...dikkat ortadan dışa doğru...bu işlem ortasının şişmesine engeller...
Önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda Pandispanyayı iyice pişirelim....her Fırın farklı pişirdiyi icin bir süre veremiyeceğim....mutlaka bir Bıcak yardımıyla bakın pişip pişmediğine..(+, -45 dakika kadar)
Bu pandispanyayı 1 gün öncedende pişirebilirsiniz....
Iyice soğuyan Pandispanyayı eşit ayarda 3 e bölelim....ve bir kürdan yardımıyla isaret koyalım ...katları yine aynı şekil üst üste koymak icin...
Pandisbanyayı kat aralarına ıslatmak icin 1 yemek kaşığı Şeker ve 1 Su bardağı ılık suyu iyice karışdıralım
..cünki kakaou pandispanyayı iyice kuru düşürdüğü için.
..cünki kakaou pandispanyayı iyice kuru düşürdüğü için.
Bu arada sıvı kremamızı hazırlayalım.
Soğuk kremamızı Kremasertleşdirici ve Vanilya ile Şekerle güzelce iyice sertleşinceye kadar cırpalım.
Şimdi Pastayı dizmeye başlayın...bu arada kürdanlara dikkat edelim...işlem bitikten sonra cıkarmayı unutmayın...Pandisbanyayı su ve şeker karışımıyla ıslayın...üzerine Kremayı ve Muzları dizelim...Tekrar Pandispanya Su ve Krema Muz...
En son bir kac saat önce pişirmiş ve hazırlamış olduğumuz Vanilyalı ve Kakaolu Krema ile Pastamıza şekiller fışkırtalım.
En son bir kac saat önce pişirmiş ve hazırlamış olduğumuz Vanilyalı ve Kakaolu Krema ile Pastamıza şekiller fışkırtalım.
Afiyet olsun
Schoko-Bannanentorte für besondere
Anlässe:
Zutaten für Biscuitteig:
- 6 Eier (Eiweiß trennen und steif schlagen)
- 220 gr. Zucker
- 3 Esslöffel warmes Wasser
- 280 gr. Mehl
- 3 Esslöffel kakao
- 2 Tl Backpulver
Belag:
- 4 Bannanen
- 1.2 l Schlagsahne
- 6 Sahnesteif
- 6 Vanillinzucker
- 1 oder 2 Esslöffel Zucker
Dekocreme:
Vanille und Kakaocreme:
Bitte 4 oder 5 Stunden vorher dieses kochen und kalt stellen!!
- Halber l Milch
- 1/2 Vanilleschote
- 100 gr. Zucker
- 4 Eigelbe
- 40 gr. Speisestärke
Daraus unter ständigem rühren einen Pudding kochen.
Erkalten lassen und mit 350 gr. Weiche Butter mit dem Mixer schlagen, bis sich eine geschmeidige Masse bildet!
Nun in zwei Hälften einteilen...den einen Teil mi 3 oder 4 Esslöffel Kakao zugeben und rühren...fertig ist die Kakaocreme.
Nun diese zwei Cremes gut kaltstellen!!
Nicht so kalt, es sollte sich gut spritzen lassen!!
Zubereitung:
Zuerst das Backblech mit einem Backpapier belegen und bereitstellen..Nun den Backofen einschalten und schonmal vorheizen...6 Eier trennen...Zuerst Eiweiss steif schlagen und bei Seite stellen.
Nun 6 Eigelbe mit Zucker und warmen Wasser solange mit dem Mixer schlagen bis sich eine luftige weisse Masse enstanden ist...dann den Mixer wegstellen...hier nicht mehr weiterschlagen sonst geht die Masse kaputt....
Jetzt das Mehl mit Backpulver und Kakao durch den Sieb sieben und vorsichtig mit dem Spatel unterheben....Eiweiß dazu geben und unterheben...und auf dem Kuchenblech gut verteilen und auf 180 °C ungefähr 35-40 min backen....mit dem Messer testen ob es fertiggebacken ist..
Nach dem erkalten 2 mal durchschneiden. Dabei beachten...das die Torten wieder so darauf gestellt werden ..wie sie geschnitten worden ist...Ich lege immer eine Zahnstocher auf die selbe Reihe...dann komme ich nicht durcheinander....
Nun die Sahne mit Sahnesteif, Vanillinzucker und Zucker gut steif schlagen.
Bevor wir loslegen empfehle ich euch in einem warmen Glas Wasser 1 Esslöffel Zucker aufzulösen damit wir die Tortenböden damit etwas anfeuchten....weil der Kakao so gerne die Biscuitteig austrocknet...
Dann auf dem1. Boden löffelweise etwas Wasser darauf geben dann die Hälfte von der Sahne und 2 Bannanen in Stücke geschnitten....gleiche Reihenfolge auch auf den 2. Boden machen dann die Torte mit der Creme schön mit der Dekocreme dekorieren...
Viel Spaß beim Nachbacken



